Öğretmene dayağa Rize'den büyük tepki.

Sendika 23.05.2019 - 09:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1904+ kez okundu.
 

Öğretmene dayağa Rize'den büyük tepki.

Son zamanlarda öğretmenlere karşı yaşanan şiddet olaylarından biri Çankırı'da yaşandı. İsmet İnanü Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan M.S, öğrencisinin velisi H.A. tarafından sınıftan çıkarılarak acımasızca darp edildi. Görülmektedir ki sıkça yaşanan bu saldırılardan sonra ilgili makamlar tarafından gerekli tedbirler alınmamaktadır. Bu şekilde devam ettiği sürece ileride her öğretmenin böyle bir saldırıya muhatap olmayacağının garantisi yoktur. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına ve hatta canına kast eden şiddet olayları, eğitim öğretim faaliyetlerinin önündeki en büyük engeldir. Eğitim çalışanları, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu menfur saldırıda mağdur olan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öğretmenimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle öğretmenimizin şahsında, tüm eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Çankırı’da yaşanan bu alçakça şiddet olayına Türk Eğitim-Sen olarak sessiz kalmamız mümkün değildir. Türk Eğitim-Sen genel merkezinin almış olduğu karar doğrultusunda bugün öğlen arası Çankırı İlindeki arkadaşlarımız  basın açıklaması ve öğleden sonra da derslere girmeme eylemi yapacaklar.       Türk Eğitim-Sen  Rize Şube Yönetim Kurulu  

Son zamanlarda öğretmenlere karşı yaşanan şiddet olaylarından biri Çankırı'da yaşandı. İsmet İnanü Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan M.S, öğrencisinin velisi H.A. tarafından sınıftan çıkarılarak acımasızca darp edildi.

Görülmektedir ki sıkça yaşanan bu saldırılardan sonra ilgili makamlar tarafından gerekli tedbirler alınmamaktadır. Bu şekilde devam ettiği sürece ileride her öğretmenin böyle bir saldırıya muhatap olmayacağının garantisi yoktur.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına ve hatta canına kast eden şiddet olayları, eğitim öğretim faaliyetlerinin önündeki en büyük engeldir. Eğitim çalışanları, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın öğretmenlerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu menfur saldırıda mağdur olan öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öğretmenimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle öğretmenimizin şahsında, tüm eğitim camiamıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.


Çankırı’da yaşanan bu alçakça şiddet olayına Türk Eğitim-Sen olarak sessiz kalmamız mümkün değildir. Türk Eğitim-Sen genel merkezinin almış olduğu karar doğrultusunda bugün öğlen arası Çankırı İlindeki arkadaşlarımız  basın açıklaması ve öğleden sonra da derslere girmeme eylemi yapacaklar.

     
Türk Eğitim-Sen 
Rize Şube Yönetim Kurulu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi