Ordu’da 15 Temmuz anması

Karadeniz 15.07.2020 - 23:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2023+ kez okundu.
 

Ordu’da 15 Temmuz anması

ORDU’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4'üncü yıl dönümü nedeniyle Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Şarkiye Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi. ‘   MİLLETİMİZ EN İYİ CEVABI VERMİŞTİR’   Programa katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 4 yıl önce ülkenin çeşitli yerlerinde darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı. Türk halkının gözünü kırpmadan, canını hiçe sayarak güvenlik kuvvetleriyle birlikte darbecilere en iyi cevabı verdiğini belirten Vali Sonel, “Allah’ın izniyle o gece ülkemizde yeni bir devir başlamıştır. Şunu unutmayalım; o geceyi ve ülkenin bu duruma gelmesinde emeği olan, canı olan, kanı olan şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi ona göre yetiştirelim. Başarılı olmak için, azimli, gayretli çalışmak için birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim” dedi.   ‘HEDEFLERİ İSTANBUL'U BOŞALTIP ORAYI BİR VATİKAN YAPMAKTI’ AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise, “Bugün bir hainliğin son bulduğu 15 Temmuz'un 4’üncü yıl dönümündeyiz. Bundan 4 yıl önceki 15 Temmuz gecesi işte bu saattir. Ben iyi hatırlıyorum; İstanbul'dan Boğaz Köprüsü kesilmiş, bir takım hainler tarafından batıdan doğuya Anadolu'ya geçiş serbest, Anadolu'dan İstanbul'a geçiş yasaktı. Bunu özellikle söylüyorum. Ne yapmak istediklerini anlayabilmek açısından söylüyorum. Hedefleri İstanbul'u boşaltıp orayı bir Vatikan yapmaktı. Orada bir takım kargaşa çıkarıp boğaza Amerikan gemilerini yerleştirmekti” diye konuştu.   ‘BÜTÜN DÜNYAYA DERS VERDİK’ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, gurur ve kederin birlikte yaşandığına dikkat çekerek, “Bu kanı bozuk kişiler, Türk ordusunun üniformasını giyen kişiler, başarısız olunca Yunanistan gibi bir ülkeye kaçtılar ve bu milletin parasıyla alınmış helikopterlerle oralara uçtular. Aynı zamanda dost bildiğimiz ülkelere gittiler. Bu kadar suçlu oldukları halde ve bu suçlulukları yasalarla, kanunlarla, uluslararası değerlerle değerlendirildiği halde dost bildiğimiz, müttefik bildiğimiz ülkeler bu suçluları geri vermediler. Neticede 4 sene önceki bu olay bütün dünyaya bir ders olarak verildi. Sayın cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında, onun dirayetli davranışıyla  ve bizler ve sizlerinde gücüyle, iradesiyle bu hareket tersine döndü ve bir tarih yazdık. Bundan dolayı ne kadar sevinsek azdır. Dolayısıyla hem keder, hem gurur bu gece burada birleşiyor” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde derece alanlara madalyaları verildi. Program, 15 Temmuz fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. 

ORDU’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4'üncü yıl dönümü nedeniyle Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Şarkiye Mahallesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi. ‘

 

MİLLETİMİZ EN İYİ CEVABI VERMİŞTİR’

 

Programa katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 4 yıl önce ülkenin çeşitli yerlerinde darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı. Türk halkının gözünü kırpmadan, canını hiçe sayarak güvenlik kuvvetleriyle birlikte darbecilere en iyi cevabı verdiğini belirten Vali Sonel, “Allah’ın izniyle o gece ülkemizde yeni bir devir başlamıştır. Şunu unutmayalım; o geceyi ve ülkenin bu duruma gelmesinde emeği olan, canı olan, kanı olan şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi ona göre yetiştirelim. Başarılı olmak için, azimli, gayretli çalışmak için birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim” dedi.

 

‘HEDEFLERİ İSTANBUL'U BOŞALTIP ORAYI BİR VATİKAN YAPMAKTI’ AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise, “Bugün bir hainliğin son bulduğu 15 Temmuz'un 4’üncü yıl dönümündeyiz. Bundan 4 yıl önceki 15 Temmuz gecesi işte bu saattir. Ben iyi hatırlıyorum; İstanbul'dan Boğaz Köprüsü kesilmiş, bir takım hainler tarafından batıdan doğuya Anadolu'ya geçiş serbest, Anadolu'dan İstanbul'a geçiş yasaktı. Bunu özellikle söylüyorum. Ne yapmak istediklerini anlayabilmek açısından söylüyorum. Hedefleri İstanbul'u boşaltıp orayı bir Vatikan yapmaktı. Orada bir takım kargaşa çıkarıp boğaza Amerikan gemilerini yerleştirmekti” diye konuştu.

 

‘BÜTÜN DÜNYAYA DERS VERDİK’ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, gurur ve kederin birlikte yaşandığına dikkat çekerek, “Bu kanı bozuk kişiler, Türk ordusunun üniformasını giyen kişiler, başarısız olunca Yunanistan gibi bir ülkeye kaçtılar ve bu milletin parasıyla alınmış helikopterlerle oralara uçtular. Aynı zamanda dost bildiğimiz ülkelere gittiler. Bu kadar suçlu oldukları halde ve bu suçlulukları yasalarla, kanunlarla, uluslararası değerlerle değerlendirildiği halde dost bildiğimiz, müttefik bildiğimiz ülkeler bu suçluları geri vermediler. Neticede 4 sene önceki bu olay bütün dünyaya bir ders olarak verildi. Sayın cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında, onun dirayetli davranışıyla  ve bizler ve sizlerinde gücüyle, iradesiyle bu hareket tersine döndü ve bir tarih yazdık. Bundan dolayı ne kadar sevinsek azdır. Dolayısıyla hem keder, hem gurur bu gece burada birleşiyor” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen sportif faaliyetlerde derece alanlara madalyaları verildi. Program, 15 Temmuz fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi