Ordu’da hayvan barınakları büyütüldü

Karadeniz 01.11.2019 - 11:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2168+ kez okundu.
 

Ordu’da hayvan barınakları büyütüldü

ORDU’nun Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır geçici takviyelerle sokak hayvanlarına hizmet veren hayvan barınağı Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında büyütüldü.  Kentte sahipsiz sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına kavuşması ve yaralı hayvanların tedavi edilmesi, terk edilen hayvanlara da sahip çıkılması amacıyla çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, Karapınar Mahallesi’ndeki geçici hayvan barınağı büyütüldü. Mevcut hayvan barınağının yanında Park Bahçe Şube Müdürlüğü’ne ait sera alanından 2 dönümlük alanı barınağa dahil eden Güler, yeni oda ve kulübelerin de yapılmasını sağladı. Yapılan çalışma ile ilk etapta 12 adet geniş odalar yapılan barındaktaki alanda sürdürülecek çalışma ile 50 yeni oda daha inşa ediliyor.   14 DÖNÜM ÜZERİNE YENİ HAYVAN BARINAĞI KURULUYOR   Ünye’de eski çöp alanının yanında kötü şartlarda bulunan hayvan barınağını kapattıran Güler, Kızılkaya mevkisinde orman içinde de, yeni hayvan barınağı yapılması talimatını verdi. Yaklaşık 14 dönüm alanda henüz inşaatı süren barınak alanında 20 adet köpek kulübeleri ve kabinleri bölgeye yerleştirilecek. Orman içinde doğal yaşam alanında yer alan barınak tamamlandığında sahipsiz hayvanlar rahat bir alanda yaşama imkanı elde edebilecek.   7 AYDA 40 TON YEM ALINDI   Bu arada yürütülen çalışmalarla Altınordu ve Ünye ilçesindeki barınaklarda bulunan hayvanların beslenmelerine büyük önem veriliyor. 2019 yılı Nisan-Ekim ayları arasında barınaklarda bulunan hayvanların beslenmeleri için 33 ton yetişkin köpek maması, 3 bin 500 ton yavru köpek maması, 1 ton kedi maması ve 1 ton yaş mama alımı gerçekleştirilirken 16 ton yeni mama alımı yapıldı. Öte yandan Altınordu ilçesindeki Ocak-Ekim ayları arasında barınağa getirilen 3 bin 838 sahipsiz köpekten 413’ü, hayvanseverler tarafından sahiplenildi. 991 köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapılırken, bin adet köpeğe de kuduz aşısı yapıldı. Barınaklarda, 2 bin 154 yaralı köpek ise tedavi edildi.    

ORDU’nun Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır geçici takviyelerle sokak hayvanlarına hizmet veren hayvan barınağı Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında büyütüldü.  Kentte sahipsiz sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına kavuşması ve yaralı hayvanların tedavi edilmesi, terk edilen hayvanlara da sahip çıkılması amacıyla çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, Karapınar Mahallesi’ndeki geçici hayvan barınağı büyütüldü. Mevcut hayvan barınağının yanında Park Bahçe Şube Müdürlüğü’ne ait sera alanından 2 dönümlük alanı barınağa dahil eden Güler, yeni oda ve kulübelerin de yapılmasını sağladı. Yapılan çalışma ile ilk etapta 12 adet geniş odalar yapılan barındaktaki alanda sürdürülecek çalışma ile 50 yeni oda daha inşa ediliyor.

 

14 DÖNÜM ÜZERİNE YENİ HAYVAN BARINAĞI KURULUYOR

 

Ünye’de eski çöp alanının yanında kötü şartlarda bulunan hayvan barınağını kapattıran Güler, Kızılkaya mevkisinde orman içinde de, yeni hayvan barınağı yapılması talimatını verdi. Yaklaşık 14 dönüm alanda henüz inşaatı süren barınak alanında 20 adet köpek kulübeleri ve kabinleri bölgeye yerleştirilecek. Orman içinde doğal yaşam alanında yer alan barınak tamamlandığında sahipsiz hayvanlar rahat bir alanda yaşama imkanı elde edebilecek.

 

7 AYDA 40 TON YEM ALINDI

 

Bu arada yürütülen çalışmalarla Altınordu ve Ünye ilçesindeki barınaklarda bulunan hayvanların beslenmelerine büyük önem veriliyor. 2019 yılı Nisan-Ekim ayları arasında barınaklarda bulunan hayvanların beslenmeleri için 33 ton yetişkin köpek maması, 3 bin 500 ton yavru köpek maması, 1 ton kedi maması ve 1 ton yaş mama alımı gerçekleştirilirken 16 ton yeni mama alımı yapıldı. Öte yandan Altınordu ilçesindeki Ocak-Ekim ayları arasında barınağa getirilen 3 bin 838 sahipsiz köpekten 413’ü, hayvanseverler tarafından sahiplenildi. 991 köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapılırken, bin adet köpeğe de kuduz aşısı yapıldı. Barınaklarda, 2 bin 154 yaralı köpek ise tedavi edildi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi