ORGANLARINIZI CENNETE GÖTÜRMEYİN, ONLARA CENNETTE DEĞİL BURADA İHTİYAÇ VAR

05.11.2019 - 12:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2460+ kez okundu.
 

ORGANLARINIZI CENNETE GÖTÜRMEYİN, ONLARA CENNETTE DEĞİL BURADA İHTİYAÇ VAR

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından “3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle panel düzenlendi.  İsmail Kahraman Kültür Merkezinde halka yönelik düzenlenen “En Güzel Miras Organ Bağışıdır’’ adlı panele, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, il müdürlükleri yetkilileri, sağlık çalışanları, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile basın mensupları katılım sağladı.  Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ve Sağlık Müdürü Mustafa Tepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan panelde Vali Yardımcısı Şen’de organ bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aneztezi ve Reanimasyon Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Başar Erdivanlı, İl Müftülüğünden Vaiz Akif Köse ve  Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi  Dr. Mehmet Kazak sunum yaptı. Panelde organ bağışının hem tıbbi hem de dini boyutlarına değinildi.   İlimizde; 11 yaşında, ortaokul öğrencisi olan,  yakalandığı bir enfeksiyon sonucunda kalp nakli bekleyen çizdiği resimde ‘’Organlarınızı Cennete Götürmeyin, Onlara Cennette Değil Burada İhtiyaç Var.’’ cümlesiyle organ bağışı konusunda ülkemize büyük mesajlar veren Esila Tüfekçi ve annesi Zeynep Tüfekçi de panele katıldı. Anne Tüfekçi bir yıllık süreçte yaşadıklarını, kızının yaşama azmini duygu dolu sözlerle anlattı.  Ayrıca; panelde bağışlanan organlarla hayat bulmuş,  böbrek nakli olarak hayata yeniden tutunmuş  Sağlık Müdürlüğü personeli  Reyhan Sarı ve Özcan Gül duygu ve düşüncelerini paylaştı.  

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından “3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle panel düzenlendi. 


İsmail Kahraman Kültür Merkezinde halka yönelik düzenlenen “En Güzel Miras Organ Bağışıdır’’ adlı panele, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, il müdürlükleri yetkilileri, sağlık çalışanları, Çay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile basın mensupları katılım sağladı. 


Organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ve Sağlık Müdürü Mustafa Tepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan panelde Vali Yardımcısı Şen’de organ bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aneztezi ve Reanimasyon Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Başar Erdivanlı, İl Müftülüğünden Vaiz Akif Köse ve  Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi  Dr. Mehmet Kazak sunum yaptı. Panelde organ bağışının hem tıbbi hem de dini boyutlarına değinildi.  


İlimizde; 11 yaşında, ortaokul öğrencisi olan,  yakalandığı bir enfeksiyon sonucunda kalp nakli bekleyen çizdiği resimde ‘’Organlarınızı Cennete Götürmeyin, Onlara Cennette Değil Burada İhtiyaç Var.’’ cümlesiyle organ bağışı konusunda ülkemize büyük mesajlar veren Esila Tüfekçi ve annesi Zeynep Tüfekçi de panele katıldı. Anne Tüfekçi bir yıllık süreçte yaşadıklarını, kızının yaşama azmini duygu dolu sözlerle anlattı. 


Ayrıca; panelde bağışlanan organlarla hayat bulmuş,  böbrek nakli olarak hayata yeniden tutunmuş  Sağlık Müdürlüğü personeli  Reyhan Sarı ve Özcan Gül duygu ve düşüncelerini paylaştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi