Organları 5 kişiye umut oldu

Karadeniz 17.05.2019 - 13:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1820+ kez okundu.
 

Organları 5 kişiye umut oldu

SAMSUN'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Yılmazel'in (59) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Yılmazel'in organları Samsun ve Erzurum'daki 5 hastaya umut olacak. Dün gece beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastanede görevli organ nakli koordinatörü aileyle görüştü. Aile, örnek bir davranışla Yılmazel'in organlarını bağışlamaya karar verdi. Ardından Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezi’nin harekete geçmesiyle organların nakil yapılacağı, dokuların uyum sağladığı hastalar belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi öğretim üyesi Dr. Kağan Karabulut ve ekibince yapılan ameliyatla alınan iki böbrek, iki kornea Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde hastalara nakledileceği belirtilirken, karaciğer ise nakil için ambulansla Erzurum’a gönderildi.   'AİLENİN KARARI HERKESE ÖRNEK OLSUN'   Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, bağış yapan ailenin iyilik örneği olması temennisinde bulundu. Kazak, "Merhuma Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca aileye zor bir anda metanetini yitirmeden organ bağışı kararı vererek organ bağışı bekleyen hastalara umut oldukları için sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye'de 30 bine yakın hasta organ nakli için sıra bekliyor. Organ bağışıyla bu hastalarımızın hayatlarını kurtarma imkânı var. Ailenin bu kararının herkese bir iyilik örneği olmasını temenni ediyorum" dedi. 

SAMSUN'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Yılmazel'in (59) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Yılmazel'in organları Samsun ve Erzurum'daki 5 hastaya umut olacak. Dün gece beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastanede görevli organ nakli koordinatörü aileyle görüştü. Aile, örnek bir davranışla Yılmazel'in organlarını bağışlamaya karar verdi. Ardından Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezi’nin harekete geçmesiyle organların nakil yapılacağı, dokuların uyum sağladığı hastalar belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi öğretim üyesi Dr. Kağan Karabulut ve ekibince yapılan ameliyatla alınan iki böbrek, iki kornea Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde hastalara nakledileceği belirtilirken, karaciğer ise nakil için ambulansla Erzurum’a gönderildi.

 

'AİLENİN KARARI HERKESE ÖRNEK OLSUN'

 

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, bağış yapan ailenin iyilik örneği olması temennisinde bulundu. Kazak, "Merhuma Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca aileye zor bir anda metanetini yitirmeden organ bağışı kararı vererek organ bağışı bekleyen hastalara umut oldukları için sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye'de 30 bine yakın hasta organ nakli için sıra bekliyor. Organ bağışıyla bu hastalarımızın hayatlarını kurtarma imkânı var. Ailenin bu kararının herkese bir iyilik örneği olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi