Özel öğrenciler, bir günlüğüne polis oldu

Karadeniz 16.05.2019 - 13:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2316+ kez okundu.
 

Özel öğrenciler, bir günlüğüne polis oldu

DÜZCE'de bir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören ve polis olmak isteyen 10 engelli öğrenci, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde 1 günlüğüne mevzuata uygun biçimde polis oldular. Engelli öğrenciler tekmil verdiler, toplumsal olaylara müdahale ettiler.   Yeşil Düzce Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören, hayalleri polis olmak olan 10 öğrenci, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde misafir edilerek 1 günlüğüne normal atanan polis memurları gibi mevzuata uygun bir şekilde polis oldular. Polis olan engelli öğrenciler ilk olarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde göreve hazır hale gelerek Çevik Kuvvet Şubesi Komiseri Aykut Yanar’a tekmil verdikten sonra Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in makamına çıktılar. Burada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne 10 yeni polis memuru ataması yapıldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürü Deniz, “Öncelikle hayırlı olsun hoş geldiniz. Okullarınızda uzun ve yorucu bir eğitimin ardından kadrolarınıza atandınız. Sizler de Düzce İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bugün göreve başlıyorsunuz. Ben Emniyet Müdürünüz Hüseyin Deniz. Sizler zor yorucu bir meslek seçerek geldiniz. Bu görevlerinizi yaparken, mağdur olanların, yardıma ihtiyacı olanların, her zaman yanında olacaksınız. Kural tanımaz ve toplum huzurunu bozanların karşısında olacaksınız” dedi. Ardından temsili olarak göreve başlayan 10 polis memuru, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in talimatı ile göreve başladılar. Temsili polis memurları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait kaskları takarak kalkanlarını ve coplarını aldılar. Daha sonra bir toplumsal olayı engellemek için sözde eylemcinin üzerine yürüdüler.   Yine Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait T-1 isimli TOMA’ya binen temsili polisler, su sıkarak toplumsal olayları engellemeye çalıştılar. Kalkan ve TOMA eğitiminin ardından temsili polisler, cüzdanı çalınan bir vatandaşın yardımına koşarak senaryo gereği kapkaçının peşinden koşarak yakaladılar ve etkisiz hale getirdiler. Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, yaptığı açıklamada “Bugün İl Emniyet Müdürlüğü’nde engelli kardeşlerimizin çarşıda, pazarda, sokakta her yerde gördüğü polisleri bizzat kendilerini polis olarak, kıyafetlerini giyerek bunu yaşamalarını istedik. Bizim içinde çok özel bir gün oldu. Onlar da doya doya polisliği yaşadılar. Bize de farklı bir gün yaşattılar. Onun için ben çok teşekkür ediyorum. Tayin atama ile yeni göreve başlayan arkadaşlara ne yapıyorsak bugünde bu arkadaşlara aynısını yaptık” dedi. Polis olan engelli öğrenciler mutluluklarını anlatarak “Polis olduk, kaska taktık, eğitim yaptık, hırsız yakaladık. Çok mutlu olduk. Polis olmak zormuş” dediler.

DÜZCE'de bir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören ve polis olmak isteyen 10 engelli öğrenci, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde 1 günlüğüne mevzuata uygun biçimde polis oldular. Engelli öğrenciler tekmil verdiler, toplumsal olaylara müdahale ettiler.

 

Yeşil Düzce Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda eğitim gören, hayalleri polis olmak olan 10 öğrenci, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde misafir edilerek 1 günlüğüne normal atanan polis memurları gibi mevzuata uygun bir şekilde polis oldular. Polis olan engelli öğrenciler ilk olarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde göreve hazır hale gelerek Çevik Kuvvet Şubesi Komiseri Aykut Yanar’a tekmil verdikten sonra Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in makamına çıktılar. Burada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne 10 yeni polis memuru ataması yapıldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürü Deniz, “Öncelikle hayırlı olsun hoş geldiniz. Okullarınızda uzun ve yorucu bir eğitimin ardından kadrolarınıza atandınız. Sizler de Düzce İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bugün göreve başlıyorsunuz. Ben Emniyet Müdürünüz Hüseyin Deniz. Sizler zor yorucu bir meslek seçerek geldiniz. Bu görevlerinizi yaparken, mağdur olanların, yardıma ihtiyacı olanların, her zaman yanında olacaksınız. Kural tanımaz ve toplum huzurunu bozanların karşısında olacaksınız” dedi. Ardından temsili olarak göreve başlayan 10 polis memuru, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in talimatı ile göreve başladılar. Temsili polis memurları Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait kaskları takarak kalkanlarını ve coplarını aldılar. Daha sonra bir toplumsal olayı engellemek için sözde eylemcinin üzerine yürüdüler.

 

Yine Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait T-1 isimli TOMA’ya binen temsili polisler, su sıkarak toplumsal olayları engellemeye çalıştılar. Kalkan ve TOMA eğitiminin ardından temsili polisler, cüzdanı çalınan bir vatandaşın yardımına koşarak senaryo gereği kapkaçının peşinden koşarak yakaladılar ve etkisiz hale getirdiler. Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, yaptığı açıklamada “Bugün İl Emniyet Müdürlüğü’nde engelli kardeşlerimizin çarşıda, pazarda, sokakta her yerde gördüğü polisleri bizzat kendilerini polis olarak, kıyafetlerini giyerek bunu yaşamalarını istedik. Bizim içinde çok özel bir gün oldu. Onlar da doya doya polisliği yaşadılar. Bize de farklı bir gün yaşattılar. Onun için ben çok teşekkür ediyorum. Tayin atama ile yeni göreve başlayan arkadaşlara ne yapıyorsak bugünde bu arkadaşlara aynısını yaptık” dedi. Polis olan engelli öğrenciler mutluluklarını anlatarak “Polis olduk, kaska taktık, eğitim yaptık, hırsız yakaladık. Çok mutlu olduk. Polis olmak zormuş” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi