Park halindeki araçta uyuşturucu kullanımına verilen ceza bozuldu

Karadeniz 15.11.2019 - 14:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1683+ kez okundu.
 

Park halindeki araçta uyuşturucu kullanımına verilen ceza bozuldu

AVUKAT ORUÇ: EMSAL KARAR   Avukat Eray Oruç, uyuşturucu madde kullanırken polise yakalanan G.B.'ye verilen 5 bin 167 TL para cezası ile ehliyetine el konulması kararının kaldırılmasının emsal niteliğinde olduğunu söyledi. Oruç, "Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'nin hiç bir mesnedi, delili olmayan yalnızca polis tutanağına dayalı trafik para cezasını ve ehliyete el konulması işlemini koşulsuz kabul etmesi, müvekkilin itirazını gerekçesiz ve hukuka aykırı bir kararla reddetmesi, cezanın ispatı için delil aranması gerekirken masumiyetin ispatının beklenmesi, müvekkilin adil yargılanma ve hak arama hürriyetinin elinden alınması sonucunu doğurmuş, Anayasal temel hakları zedelenmiştir. Bartın Sulh Ceza Hakimliği'ne yapmış olduğumuz itiraz sonucu, emniyete, keyfi ceza uygulama izni verme anlamı taşıyan Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararı iptal edilmiştir. Vatandaşlarımız eğer bir delil yoksa kesinlikle trafik cezalarına itiraz etmeliler, bu keyfi uygulamaların önüne geçecektir" dedi. 

AVUKAT ORUÇ: EMSAL KARAR

 

Avukat Eray Oruç, uyuşturucu madde kullanırken polise yakalanan G.B.'ye verilen 5 bin 167 TL para cezası ile ehliyetine el konulması kararının kaldırılmasının emsal niteliğinde olduğunu söyledi. Oruç, "Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği'nin hiç bir mesnedi, delili olmayan yalnızca polis tutanağına dayalı trafik para cezasını ve ehliyete el konulması işlemini koşulsuz kabul etmesi, müvekkilin itirazını gerekçesiz ve hukuka aykırı bir kararla reddetmesi, cezanın ispatı için delil aranması gerekirken masumiyetin ispatının beklenmesi, müvekkilin adil yargılanma ve hak arama hürriyetinin elinden alınması sonucunu doğurmuş, Anayasal temel hakları zedelenmiştir. Bartın Sulh Ceza Hakimliği'ne yapmış olduğumuz itiraz sonucu, emniyete, keyfi ceza uygulama izni verme anlamı taşıyan Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği kararı iptal edilmiştir. Vatandaşlarımız eğer bir delil yoksa kesinlikle trafik cezalarına itiraz etmeliler, bu keyfi uygulamaların önüne geçecektir" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi