Peker'den Ceza İndirimi ve Af Açıklaması

Türkiye 27.05.2019 - 12:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2626+ kez okundu.
 

Peker'den Ceza İndirimi ve Af Açıklaması

Geçtiğimiz yıllarda bazı dizi oyuncularının uyuşturucu içmesinden dolayı narkotik şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda ceza almasının yanlış bir uygulama olduğunu kaydeden Sedat Peker, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini çarpıcı açıklamalarla ifade etti. Uyuşturucu içenlerle, satanların aynı yaptırımlarla cezalandırılmamasını kaydeden Peker, “Bazı dizi oyuncularına karşı operasyon düzenlemiş ve bu oyuncuların her biri 7-8 sene ceza almışlardı. Bu cezayı almalarının sebebi uyuşturucu içmeye yer temin etme sebebiyleydi.  Bu arkadaşlarımızın imkanı olduğu için güçlü avukatlar tutup yer temin etme cezasını ortadan kaldırmayı başarabildiler Bence doğru bir karar...  Ancak şuan cezaevlerinde sırf bu suçtan yani uyuşturucu içmeye yer temin etmekten yatan belki on binlerce insan var” dedi.  “DAHA AZ UYUŞTURUCU YAKALANAN BİR KİŞİ ASLA TORBACI DEĞİLDİR” Belirli bir miktardan az uyuşturucu ile yakalananların ‘torbacı’ olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Sedat Peker, “Benim fikrimi sorarsanız; yakalandığında üzerinde on gramdan az mal olanların hepsi zavallı içicilerdir. Bu kişilere uygulanacak bir ceza indirimi vicdanlarda hiçbir yara açmaz. Çünkü bu işleri bilen herkes bilir ki üzerinde on gram veya daha az uyuşturucu yakalanan bir kişi asla büyük bir torbacı değildir ve bu kişilerin gitmesi gereken yer cezaevi değil de, uyuşturucu bağımlılarının gittiği tedavi merkezleridir” ifadeleriyle çarpıcı açıklamalara yer verdi.  “CEZALARDA SUÇA UNSURLARINA GÖRE İNDİRİME GİDİLMELİ” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kaza kurbanı mahkumlara ceza indirimi uygulanması kararını desteklediğini ifade eden Sedat Peker, “Ya da tahrik unsuru altında namusu için ekmek parasını kazandığı mekanını korumak için şiddete başvurmuş kimselerin de cezasında bir indirime gidilirse, toplumda bir tepki oluşmayacaktır. Tabi ki tecavüzcüler, teröristler bu ceza indiriminden faydalanmamalıdır. Ancak kaza kurbanlarına infaz düzenleme şeklinde bir ceza indirimi yapılırsa, hem Milliyetçi Hareket Partisi’nin sayın bilge liderinin sözü yerine gelmiş olacaktır, hem de adaletin tecelli etmesi sağlanacaktır” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda bazı dizi oyuncularının uyuşturucu içmesinden dolayı narkotik şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda ceza almasının yanlış bir uygulama olduğunu kaydeden Sedat Peker, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini çarpıcı açıklamalarla ifade etti.

Uyuşturucu içenlerle, satanların aynı yaptırımlarla cezalandırılmamasını kaydeden Peker, “Bazı dizi oyuncularına karşı operasyon düzenlemiş ve bu oyuncuların her biri 7-8 sene ceza almışlardı. Bu cezayı almalarının sebebi uyuşturucu içmeye yer temin etme sebebiyleydi.  Bu arkadaşlarımızın imkanı olduğu için güçlü avukatlar tutup yer temin etme cezasını ortadan kaldırmayı başarabildiler Bence doğru bir karar...  Ancak şuan cezaevlerinde sırf bu suçtan yani uyuşturucu içmeye yer temin etmekten yatan belki on binlerce insan var” dedi. 

“DAHA AZ UYUŞTURUCU YAKALANAN BİR KİŞİ ASLA TORBACI DEĞİLDİR”

Belirli bir miktardan az uyuşturucu ile yakalananların ‘torbacı’ olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Sedat Peker, “Benim fikrimi sorarsanız; yakalandığında üzerinde on gramdan az mal olanların hepsi zavallı içicilerdir. Bu kişilere uygulanacak bir ceza indirimi vicdanlarda hiçbir yara açmaz. Çünkü bu işleri bilen herkes bilir ki üzerinde on gram veya daha az uyuşturucu yakalanan bir kişi asla büyük bir torbacı değildir ve bu kişilerin gitmesi gereken yer cezaevi değil de, uyuşturucu bağımlılarının gittiği tedavi merkezleridir” ifadeleriyle çarpıcı açıklamalara yer verdi. 

“CEZALARDA SUÇA UNSURLARINA GÖRE İNDİRİME GİDİLMELİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kaza kurbanı mahkumlara ceza indirimi uygulanması kararını desteklediğini ifade eden Sedat Peker, “Ya da tahrik unsuru altında namusu için ekmek parasını kazandığı mekanını korumak için şiddete başvurmuş kimselerin de cezasında bir indirime gidilirse, toplumda bir tepki oluşmayacaktır. Tabi ki tecavüzcüler, teröristler bu ceza indiriminden faydalanmamalıdır. Ancak kaza kurbanlarına infaz düzenleme şeklinde bir ceza indirimi yapılırsa, hem Milliyetçi Hareket Partisi’nin sayın bilge liderinin sözü yerine gelmiş olacaktır, hem de adaletin tecelli etmesi sağlanacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi