Prof. Dr. Çuvalcı: Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ

Karadeniz 14.09.2020 - 18:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2857+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Çuvalcı: Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Dünyanın her yerinden öğrencimiz var. Asya'dan 922, Avrupa 96, Afrika 196, Amerika Kıtası'ndan 13 öğrencimiz var. Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ” dedi. KTÜ rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, görev süresini değerlendirip hedeflerini paylaştı. Toplantıda yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Çuvalcı, KTÜ’nün bir araştırma üniversitesi olmaya aday olduğunu dile getirdi. Üniversitenin genel durumu ile ilgili konuşan Çuvalcı, ''34 bin öğrencimiz var. Bunun 17 bini Fen ve Mühendislikte. Sosyal Bilimlerde 12 bin öğrencimiz var. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz var. Dünyanın her yerinden öğrencimiz var. Asya'dan 922, Avrupa 96, Afrika 196, Amerika Kıtasından 13 öğrencimiz var. Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ. Öğrenci sayımıza baktığımızda 2018 - 2019'da 40 bin. Trabzon Üniversitesi ayrılınca bu oradan kaynaklanıyor. Mezunlarımız 11 bin düzeyindeydi. 2018-2019 döneminde 6 bine düştü. Bu da Trabzon Üniversitesi'nin ayrılmasından kaynaklı” dedi. Projelerden bahseden Rektör Çuvalcı, “Biz TUBİTAK projelerini çok önemsiyoruz. Maden Mühendisliği bölümümüz Türkiye’de 1. sırada dünyada 20. sırada. Öğrencilere sorulan Üniversite memnuniyetinde 9. sıradayız. TEKNOFEST Makine Mühendisliği’nden 2 grup var. Takım halinde Gaziantep’e gidiyorlar. Biz teknik üniversiteyiz. YÖK’ün yaptığı çalışmada çalışmalarınızı değerlendiriyor ve araştırma üniversitesisiniz diyor. Bizim amacımız araştırma üniversitesi olmak. Faydası nedir? Daha fazla personel ve para. Araştırma Üniversitesi olmak için çalışacağız. Girişim evi diye bir projemiz var. Öğrencilerimizin fikirlerimizin projelerini nasıl ticarete dökecek bilmiyor. Öğrencilerimize bu alanda hizmet verecek bir yer olacak. Öğrencilerin KTÜ’yü tercih etmesinde kriter olacak. Öğrencilerimizin projesini çizdiği icatlarını ön protipleme merkezinde hayata geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu. ‘   TÜBİTAK PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ’ TÜBİTAK projelerinin kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Rektör Çuvalcı, “Hedeflerimizden bir tanesi de AR-GE projeleri. TÜBİTAK projeleri bizim için çok önemli. Karadeniz Teknik Üniversitesi İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. İLAFAR bir grup akademisyenin kendiliğinden bir araya gelip oluşturduğu bir araştırma grubu. Güzel işbirlikleri ve çalışmalar yapan bir grubumuz” ifadelerinde bulundu.

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Dünyanın her yerinden öğrencimiz var. Asya'dan 922, Avrupa 96, Afrika 196, Amerika Kıtası'ndan 13 öğrencimiz var. Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ” dedi. KTÜ rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, görev süresini değerlendirip hedeflerini paylaştı. Toplantıda yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi veren Çuvalcı, KTÜ’nün bir araştırma üniversitesi olmaya aday olduğunu dile getirdi. Üniversitenin genel durumu ile ilgili konuşan Çuvalcı, ''34 bin öğrencimiz var. Bunun 17 bini Fen ve Mühendislikte. Sosyal Bilimlerde 12 bin öğrencimiz var. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz var. Dünyanın her yerinden öğrencimiz var. Asya'dan 922, Avrupa 96, Afrika 196, Amerika Kıtasından 13 öğrencimiz var. Trabzonspor'dan sonra en etkili marka KTÜ. Öğrenci sayımıza baktığımızda 2018 - 2019'da 40 bin. Trabzon Üniversitesi ayrılınca bu oradan kaynaklanıyor. Mezunlarımız 11 bin düzeyindeydi. 2018-2019 döneminde 6 bine düştü. Bu da Trabzon Üniversitesi'nin ayrılmasından kaynaklı” dedi. Projelerden bahseden Rektör Çuvalcı, “Biz TUBİTAK projelerini çok önemsiyoruz. Maden Mühendisliği bölümümüz Türkiye’de 1. sırada dünyada 20. sırada. Öğrencilere sorulan Üniversite memnuniyetinde 9. sıradayız. TEKNOFEST Makine Mühendisliği’nden 2 grup var. Takım halinde Gaziantep’e gidiyorlar. Biz teknik üniversiteyiz. YÖK’ün yaptığı çalışmada çalışmalarınızı değerlendiriyor ve araştırma üniversitesisiniz diyor. Bizim amacımız araştırma üniversitesi olmak. Faydası nedir? Daha fazla personel ve para. Araştırma Üniversitesi olmak için çalışacağız. Girişim evi diye bir projemiz var. Öğrencilerimizin fikirlerimizin projelerini nasıl ticarete dökecek bilmiyor. Öğrencilerimize bu alanda hizmet verecek bir yer olacak. Öğrencilerin KTÜ’yü tercih etmesinde kriter olacak. Öğrencilerimizin projesini çizdiği icatlarını ön protipleme merkezinde hayata geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu. ‘

 

TÜBİTAK PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ’ TÜBİTAK projelerinin kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Rektör Çuvalcı, “Hedeflerimizden bir tanesi de AR-GE projeleri. TÜBİTAK projeleri bizim için çok önemli. Karadeniz Teknik Üniversitesi İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. İLAFAR bir grup akademisyenin kendiliğinden bir araya gelip oluşturduğu bir araştırma grubu. Güzel işbirlikleri ve çalışmalar yapan bir grubumuz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi