Rahmi Metin’e ve AKSA yetkililerine sesleniyoruz

Rize 28.05.2019 - 15:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2313+ kez okundu.
 

Rahmi Metin’e ve AKSA yetkililerine sesleniyoruz

SALARHA VADİSİ DUMANALTI!...  SALVADER'den Rize Belediyesine ve Doğalgaz firmasına çağrı SALVADER beldede bulunan çay fabrikalarının   bacalarından çıkan dumanın beldede hava kirliliğine yol açtığını belirtti.  27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:07 Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği bölgede buluna yaş çay fabrikalarına dikkat çekerek özellikle çay hasadının başlamasıyla birlikte çay fabrikaları bacaları yoğun hava kirliliğine neden olduğunun altını çizdi.   Salarha vadisinde bulunan fabrikaların adeta gündüzü geceye çevirdiğini belirten SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan “Yaş çay kampanyasının başlamasıyla Vadimizde hava kirliliği had safhaya ulaştı. Bölgemizde bulunan kamu ve özel sektör fabrikalarının kömür  kullanmasından dolayı hava kirliliğine neden olmaktadır. Her ne kadar bacalarda filtre kullanılsa da yeterli değildir. Mayıs ayından sonra Vadimizde bırakın balkonlara çamaşır asmayı; ne cam açabiliyoruz, ne balkonlarda oturabiliyoruz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla nefes alamaz  oluyoruz. BDK’nın kararına ihtiyaç olmadan Dağsu mahallesi Dağbaşından aşağı mücavir alanlardan ve kamu yolu olan eski Salarha yaya at yolundan döşenerek doğalgaz vadimize ulaştırılmalı ve temiz havaya kavuşturulmalıdır. Yaz aylarında kamu fabrikaları ile ağır tonajlı özel sektör çay fabrikaları, kış aylarında da bu fabrikaların ısıtma ihtiyacının yanında vadideki okullar ve iş yerleri çevre dostu doğalgazdan istifade edebilecektir. Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e ve AKSA yetkililerine sesleniyoruz. Sayın Başkanım bu halk sizi seviyor ve güveniyor; elinizden geleni de yapmanızı bekliyor” şeklinde konuştu. 

SALARHA VADİSİ DUMANALTI!... 


SALVADER'den Rize Belediyesine ve Doğalgaz firmasına çağrı SALVADER beldede bulunan çay fabrikalarının   bacalarından çıkan dumanın beldede hava kirliliğine yol açtığını belirtti. 


27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:07 Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği bölgede buluna yaş çay fabrikalarına dikkat çekerek özellikle çay hasadının başlamasıyla birlikte çay fabrikaları bacaları yoğun hava kirliliğine neden olduğunun altını çizdi.  


Salarha vadisinde bulunan fabrikaların adeta gündüzü geceye çevirdiğini belirten SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan “Yaş çay kampanyasının başlamasıyla Vadimizde hava kirliliği had safhaya ulaştı. Bölgemizde bulunan kamu ve özel sektör fabrikalarının kömür  kullanmasından dolayı hava kirliliğine neden olmaktadır. Her ne kadar bacalarda filtre kullanılsa da yeterli değildir. Mayıs ayından sonra Vadimizde bırakın balkonlara çamaşır asmayı; ne cam açabiliyoruz, ne balkonlarda oturabiliyoruz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla nefes alamaz  oluyoruz.


BDK’nın kararına ihtiyaç olmadan Dağsu mahallesi Dağbaşından aşağı mücavir alanlardan ve kamu yolu olan eski Salarha yaya at yolundan döşenerek doğalgaz vadimize ulaştırılmalı ve temiz havaya kavuşturulmalıdır. Yaz aylarında kamu fabrikaları ile ağır tonajlı özel sektör çay fabrikaları, kış aylarında da bu fabrikaların ısıtma ihtiyacının yanında vadideki okullar ve iş yerleri çevre dostu doğalgazdan istifade edebilecektir. Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e ve AKSA yetkililerine sesleniyoruz. Sayın Başkanım bu halk sizi seviyor ve güveniyor; elinizden geleni de yapmanızı bekliyor” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi