Rize Artvin Tabip Odası Başkanından zorunlu açıklama

18.03.2020 - 20:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1820+ kez okundu.
 

Rize Artvin Tabip Odası Başkanından zorunlu açıklama

İnternette dolaşan ve çeşitli spekülasyonlara neden olan haberler nedeniyle böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Zira söylemim kamu oyunda endişe ve panik ortamı şeklinde yorumlandı. Dünyadaki her hekim gibi biz Türk hekimleri de her koşulda insanlara hizmet etmeyi ve yararlı işler yapmayı ilke edinmiş görev kabul etmişiz. Birkaç gün önce yaptığım bir telefon görüşmesinde “umreden gelenler için keşke ilk gelen gruba da bugünkü gibi karantina uygulansaydı iyi olurdu” diye söylemde bulunduğum doğrudur. Ancak yine de bugünkü uygulamalarda doğrudur ve gereklidir. Öte yandan unutmamak gerekir ki konuyla ilgili tek yetkili makam Sağlık Bakanlığıdır. Biz tüm hekimlerde bakanlıkça alınan tedbirlere uymak ve uygulamak zorundayız. Tüm dünyayı tehdit eden ve yakın zamanda ülkemizde de görülen bu hastalıkla mücadelede alınan kararlar eksiksiz uygulanmalıdır. Zira bu bir küresel felakettir. Sonucu kestirilemez. Ancak ülke olarak gerekli tıbbi donanıma ve bilim insanlarına sahibiz. Biz sağlık çalışanları hastaneye gitmeye ve toplum için çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki sağlık personeli de enfekte olacak, hastaneye gitmeye uykusuz yoğun bakım nöbetleri tutmaya devam edeceğiz. Hastalardan ve yakınlarından tek isteğimiz bize güvenmeleridir. Biz nöbet için evden çıkarken hastaların evlerinde kalmaları, zaruri ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmamalarıdır. Herkes üzerine düşeni eksiksiz yapmalı ve bize zaman kazandırmalıdırlar. Bu şekilde salgını kontrol altına alabiliriz ve en az kayıpla bu süreci atlatabiliriz.   Sabırlı sağlıklı ve huzurlu günler diler saygılar sunarım.                                                                                        Op.Dr. Turgay HASANOĞLU Rize Artvin Tabip Odası Başkanı

İnternette dolaşan ve çeşitli spekülasyonlara neden olan haberler nedeniyle böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldım.


Zira söylemim kamu oyunda endişe ve panik ortamı şeklinde yorumlandı. Dünyadaki her hekim gibi biz Türk hekimleri de her koşulda insanlara hizmet etmeyi ve yararlı işler yapmayı ilke edinmiş görev kabul etmişiz. Birkaç gün önce yaptığım bir telefon görüşmesinde “umreden gelenler için keşke ilk gelen gruba da bugünkü gibi karantina uygulansaydı iyi olurdu” diye söylemde bulunduğum doğrudur. Ancak yine de bugünkü uygulamalarda doğrudur ve gereklidir.


Öte yandan unutmamak gerekir ki konuyla ilgili tek yetkili makam Sağlık Bakanlığıdır. Biz tüm hekimlerde bakanlıkça alınan tedbirlere uymak ve uygulamak zorundayız. Tüm dünyayı tehdit eden ve yakın zamanda ülkemizde de görülen bu hastalıkla mücadelede alınan kararlar eksiksiz uygulanmalıdır. Zira bu bir küresel felakettir. Sonucu kestirilemez. Ancak ülke olarak gerekli tıbbi donanıma ve bilim insanlarına sahibiz. Biz sağlık çalışanları hastaneye gitmeye ve toplum için çalışmaya devam ediyoruz.


Biliyoruz ki sağlık personeli de enfekte olacak, hastaneye gitmeye uykusuz yoğun bakım nöbetleri tutmaya devam edeceğiz. Hastalardan ve yakınlarından tek isteğimiz bize güvenmeleridir. Biz nöbet için evden çıkarken hastaların evlerinde kalmaları, zaruri ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmamalarıdır. Herkes üzerine düşeni eksiksiz yapmalı ve bize zaman kazandırmalıdırlar. Bu şekilde salgını kontrol altına alabiliriz ve en az kayıpla bu süreci atlatabiliriz.

 

Sabırlı sağlıklı ve huzurlu günler diler saygılar sunarım.

 

 

                                                                                  
Op.Dr. Turgay HASANOĞLU

Rize Artvin Tabip Odası Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi