Rize'de 60 yıldır aynı geleneği sürdürüyor

Rize 04.10.2019 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1634+ kez okundu.
 

Rize'de 60 yıldır aynı geleneği sürdürüyor

MZA ATAMAYAN YAŞLI VE ENGELİLER İÇİN 50 YILDIR MÜHÜR YAPIYOR  Yarım asır önce Türkiye genelinde olduğu gibi, Rize’de de okuma yazma yüzdesinin düşük olması nedeniyle, başta Çaykur çay cüzdanları için olmak üzere imza yerine geçen kişinin adı ve soyadının yer aldığı ıslak mühür geleneğini Muhittin Memişoğlu (75) sürdürmeye devam ediyor.   Genç yaşlarda, vefat etmiş olan amcası Murat Sönmez ve halen hayatta olan, Rize’nin tek arzuhalcisi Yurdakul Kayıkçı’dan bu mesleği öğrenen emekli Muhittin Memişoğlu, “Çaykur’dan emekli olduktan sonra, hem bir meşguliyet, hem de insanlarımızın işini kolaylaştırmak için, bana mühür yazmayı öğreten amcamın vefatından sonra bu hizmeti ilerlemiş yaşıma rağmen keyifle sürdürüyorum. Maddi kazançtan çok rahmetli amcamın bana öğretim süründürmemi istediği, halkımızın tanımıyla “Bana bir müdür kes” dediklerinde çok mutlu oluyorum. Şehrimiz çok büyük bir şehir değildir. Şehri Merkezi Atatürk caddesinde yürütmekte olduğum mühür yazım işi artık eskisi gibi değildir. Şimdilerde halkımızın 98’ı okuma, yazma ve imza atma konumundan olduğu için artık çok az sayıda yaşlılarımız imza yerine geçen bu mührü yaptırmaktadır.  Daha çok, engeli, kısıtlı ve sakatlarımız için mühre gerek duyulmaktadır. Caddedeki bu işim vesilesiyle halkımızın çoğunluğu beni tanımakta, her gün selam vererek hal ve hatırımı sormakta. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hangi mesleği yaparsan yap, sevmek ve sevilmek, dua almak çok kıymetli bir duygudur. Küçükte olsa, vatandaşlarımızın işini görmek ve zamanımın önemli bir vaktini halkımızın arasında geçirmekten çok büyük mutluluk duymaktayım..” dedi. 

MZA ATAMAYAN YAŞLI VE ENGELİLER İÇİN 50 YILDIR MÜHÜR YAPIYOR 


Yarım asır önce Türkiye genelinde olduğu gibi, Rize’de de okuma yazma yüzdesinin düşük olması nedeniyle, başta Çaykur çay cüzdanları için olmak üzere imza yerine geçen kişinin adı ve soyadının yer aldığı ıslak mühür geleneğini Muhittin Memişoğlu (75) sürdürmeye devam ediyor.  


Genç yaşlarda, vefat etmiş olan amcası Murat Sönmez ve halen hayatta olan, Rize’nin tek arzuhalcisi Yurdakul Kayıkçı’dan bu mesleği öğrenen emekli Muhittin Memişoğlu, “Çaykur’dan emekli olduktan sonra, hem bir meşguliyet, hem de insanlarımızın işini kolaylaştırmak için, bana mühür yazmayı öğreten amcamın vefatından sonra bu hizmeti ilerlemiş yaşıma rağmen keyifle sürdürüyorum. Maddi kazançtan çok rahmetli amcamın bana öğretim süründürmemi istediği, halkımızın tanımıyla “Bana bir müdür kes” dediklerinde çok mutlu oluyorum. Şehrimiz çok büyük bir şehir değildir. Şehri Merkezi Atatürk caddesinde yürütmekte olduğum mühür yazım işi artık eskisi gibi değildir. Şimdilerde halkımızın 98’ı okuma, yazma ve imza atma konumundan olduğu için artık çok az sayıda yaşlılarımız imza yerine geçen bu mührü yaptırmaktadır.  Daha çok, engeli, kısıtlı ve sakatlarımız için mühre gerek duyulmaktadır. Caddedeki bu işim vesilesiyle halkımızın çoğunluğu beni tanımakta, her gün selam vererek hal ve hatırımı sormakta. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hangi mesleği yaparsan yap, sevmek ve sevilmek, dua almak çok kıymetli bir duygudur. Küçükte olsa, vatandaşlarımızın işini görmek ve zamanımın önemli bir vaktini halkımızın arasında geçirmekten çok büyük mutluluk duymaktayım..” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi