RİZE'DE 70 YILLIK HASRET SONA ERİYOR

Rize 30.07.2020 - 15:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2653+ kez okundu.
 

RİZE'DE 70 YILLIK HASRET SONA ERİYOR

Rize-Pevlivantasi-Yolbasi-Kalkandere Karayoluna  pandemi de engel olamadı. Ödenek sıkıntısı olmayan yolda çalışmalar son sürat devam ediyor. Cift şerit ve çift tünellerin yapımı ve belli yerlerde yaya kaldırımı düşünülerek projelendirilen yolun bir an önce tamamlanması için  Ak Parti Rize milletvekili  Muhammet AVCI süreçleri  bizzat takip ediyor.       Kalkandere ilçesinden de aynı hızla devam eden yol tamamlandığında Rize Merkezden Yolbaşı Kalkadere üzerinden ileride Kalkandere Çayırlı arasında planlanacak bir tünel ile Ovit yoluna çok daha kısa bir zamanda ulaşılmasına imkan sağlanmış olacak        Rize- Pevlivantasi- Yolbaşı -Kalkandere yolu üzerindeki köylerde  ikamet eden vatandaşlar kışın şehre inmeyeceklerini yolun bitimesiyle  birlikte yol mesafesinin hem kısalacağını hem de kışın  kapanmayacagını belirterek artık Rize'den  güzergah üzerindeki köylere ulaşmanın  şehir Merkezinden İslampaşa'ya gitmekten daha kolay olduğunu belirttiler. Pehlivantasşı, Ortapazar, Selimiye ve Yolbaşı köyleri ve civar köylerde yaşayan insanlar ,  Rize şehir merkezinde oturmanın kendileri için  bir anlamı kalmadığını ifade ederek  emeği geçenlere  teşekkür ettiler. 1970'li yıllarda Rize Bakan Ali TOPUZ döneminde sadece tek şerit olarak asfaltlanan yol yaklaşık 70 yıl sonra modern bir hale getirlmiş olacak.  Rize Yolbaşı arası minibüsle geçmişte  35-40 dakida süren yol, tünellerin ve yapı sanatlarının  tamamlanması ile birlikte 8 -10 dakikaya düşmüş olacak

Rize-Pevlivantasi-Yolbasi-Kalkandere Karayoluna  pandemi de engel olamadı. Ödenek sıkıntısı olmayan yolda çalışmalar son sürat devam ediyor.


Cift şerit ve çift tünellerin yapımı ve belli yerlerde yaya kaldırımı düşünülerek projelendirilen yolun bir an önce tamamlanması için  Ak Parti Rize milletvekili  Muhammet AVCI süreçleri  bizzat takip ediyor.
     
Kalkandere ilçesinden de aynı hızla devam eden yol tamamlandığında Rize Merkezden Yolbaşı Kalkadere üzerinden ileride Kalkandere Çayırlı arasında planlanacak bir tünel ile Ovit yoluna çok daha kısa bir zamanda ulaşılmasına imkan sağlanmış olacak

      
Rize- Pevlivantasi- Yolbaşı -Kalkandere yolu üzerindeki köylerde  ikamet eden vatandaşlar kışın şehre inmeyeceklerini yolun bitimesiyle  birlikte yol mesafesinin hem kısalacağını hem de kışın  kapanmayacagını belirterek artık Rize'den  güzergah üzerindeki köylere ulaşmanın  şehir Merkezinden İslampaşa'ya gitmekten daha kolay olduğunu belirttiler. Pehlivantasşı, Ortapazar, Selimiye ve Yolbaşı köyleri ve civar köylerde yaşayan insanlar ,  Rize şehir merkezinde oturmanın kendileri için  bir anlamı kalmadığını ifade ederek  emeği geçenlere  teşekkür ettiler.


1970'li yıllarda Rize Bakan Ali TOPUZ döneminde sadece tek şerit olarak asfaltlanan yol yaklaşık 70 yıl sonra modern bir hale getirlmiş olacak. 


Rize Yolbaşı arası minibüsle geçmişte  35-40 dakida süren yol, tünellerin ve yapı sanatlarının  tamamlanması ile birlikte 8 -10 dakikaya düşmüş olacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi