Rize'de, asılsız 'koronavirüs' paylaşımlarına soruşturma

Rize 18.03.2020 - 17:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1862+ kez okundu.
 

Rize'de, asılsız 'koronavirüs' paylaşımlarına soruşturma

RİZE'ye umre ziyaretinin ardından dönen ve gözlem altında tutulmadığı iddia edilen 438 kişinin şehirde dolaştığı yönündeki asılsız haber ve paylaşımlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Kente umreden dönenlere yapılan koronavirüs testlerinin ise 'negatif' çıktığı belirtildi.  Rize'de, umre ziyareti sonrası dönen 438 kişinin gözlem altında tutulmadığı ve şehirde dolaştığı yönünde yerel internet sitelerinde yer alan haberler üzerine valilikten açıklama yayımlandı. Kişilerin evlerinde sürekli kontrol altında tutulduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm illerimizde olduğu gibi geçen hafta itibariyle umre ziyaretinden dönen bütün vatandaşlarımız hava limanlarında gerekli tıbbi kontrol yapılarak Rize'ye intikallerine izin verilmiştir. Bahsi geçen kişiler İl Sağlık Müdürlüğümüzce evlerinde sürekli kontrol altında tutulmuştur" denildi.   TESTLERİN TAMAMI 'NEGATİF' ÇIKTI   Rize'de koronavirüs önlemlerinin birçok ilden önce başlatıldığı belirtilen açıklamanın devamında, "Umreden dönen kişilerden belirli aralıklarla numuneler alınmış ve yapılan testlerin tamamı 'negatif' çıkmıştır. Umrecilere karantina kararı alındıktan sonra her yerde yapılan uygulamalar ilimizde de yapılmaktadır" denildi.   SAVCILIKTAN SORUŞTURMA    Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da asılsız haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Valiliğin açıklamasında, "Ülkemiz ya da ilimizde başka hiçbir kişi ya da kurumun açıklama yetkisi olmadığının bilinmesi ve Sağlık Bakanlığı haricinde bir kurum ya da makama dayandırılarak yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Nitekim ilimize ilişkin gerçeğe aykırı açıklama yapan bazı kişiler hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen Türk Ceza Kanununun 213'üncü maddesi kapsamında işlem başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur" denildi. 

RİZE'ye umre ziyaretinin ardından dönen ve gözlem altında tutulmadığı iddia edilen 438 kişinin şehirde dolaştığı yönündeki asılsız haber ve paylaşımlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Kente umreden dönenlere yapılan koronavirüs testlerinin ise 'negatif' çıktığı belirtildi.  Rize'de, umre ziyareti sonrası dönen 438 kişinin gözlem altında tutulmadığı ve şehirde dolaştığı yönünde yerel internet sitelerinde yer alan haberler üzerine valilikten açıklama yayımlandı. Kişilerin evlerinde sürekli kontrol altında tutulduğu kaydedilen açıklamada, "Tüm illerimizde olduğu gibi geçen hafta itibariyle umre ziyaretinden dönen bütün vatandaşlarımız hava limanlarında gerekli tıbbi kontrol yapılarak Rize'ye intikallerine izin verilmiştir. Bahsi geçen kişiler İl Sağlık Müdürlüğümüzce evlerinde sürekli kontrol altında tutulmuştur" denildi.

 

TESTLERİN TAMAMI 'NEGATİF' ÇIKTI

 

Rize'de koronavirüs önlemlerinin birçok ilden önce başlatıldığı belirtilen açıklamanın devamında, "Umreden dönen kişilerden belirli aralıklarla numuneler alınmış ve yapılan testlerin tamamı 'negatif' çıkmıştır. Umrecilere karantina kararı alındıktan sonra her yerde yapılan uygulamalar ilimizde de yapılmaktadır" denildi.

 

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA 

 

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da asılsız haberler ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Valiliğin açıklamasında, "Ülkemiz ya da ilimizde başka hiçbir kişi ya da kurumun açıklama yetkisi olmadığının bilinmesi ve Sağlık Bakanlığı haricinde bir kurum ya da makama dayandırılarak yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Nitekim ilimize ilişkin gerçeğe aykırı açıklama yapan bazı kişiler hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen Türk Ceza Kanununun 213'üncü maddesi kapsamında işlem başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur" denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi