RİZE'DE AYILAR BU KEZ ÜNLÜ SANATÇININ YAYLASINI HEDEF ALDI

Rize 20.05.2020 - 13:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2854+ kez okundu.
 

RİZE'DE AYILAR BU KEZ ÜNLÜ SANATÇININ YAYLASINI HEDEF ALDI

Ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’nun da yaylası olan Rize'nin  İkizdere ilçesinin Rüzgârlı köyü yaylasında ayı veya ayılar birçok eve kapı pencere kırarak girdi ve maddi zarar verdiler.      Yayla sakinlerinden İsmail Bayrak bugüne kadar böyle bir zarar olmadığını söyledi. Yaylada evi bulunan İsmail Bayrak ’bazen evlerde zarar olurdu. Evlerimiz tipik yayla evi ahşap. Kış mevsiminden çıkan ayı veya ayılar galiba aç kaldı ki evlerde yiyecek aramak için kapıları pencereleri kırıp her tarafı dağıttı. Yaylada yaklaşık 30 ev var büyük çoğunluğunda hasar var. Yazık günah biz bu zararın altından nasıl kalkacağız. Sonbaharda yayladan inerken evlerde yiyecekte bırakmamıştık ama hayvan işte, ahşap olan evlerimizin kapı ve pencerelerini kırarak içeri girdi. Sanki çatışma olmuş gibi her tarafı dağıtmışlar kırmışlar. Bölgemizde yaşayan Boz Ayılar galiba çok arttı. Arı kovanlarımıza zarar verdikleri yetmedi gibi evlere girmesini kabul edemeyiz. Tedbir alalım ama nasıl. Zehirlemek öldürmek yasak. Ayı öldürmenin cezası 28 bin lira bu cezayı da kimse ödemek istemez ve gücü yetmez. Bizim zararımız ne olacak’dedi.     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan av ve yabani hayvanları vurmanın cezası geçen yıla göre arttırıldı. Bakanlığın2020 yılı Merkez Av Komisyonu(MAK)kararına göre Geyik vurmanın cezası 120 bin lira, Ceylan cezası89 bin lira, Leopar cezası 150 bin lira, Çengelli Boynuzlu Dağ Keçisi ve Boz Ayı 28 bin lira, Çizgili Sırtlan 13 bin lira, Kızıl Geyik ve Yaban Keçisi 110 bin lira olarak belirlendi.

Ünlü şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’nun da yaylası olan Rize'nin  İkizdere ilçesinin Rüzgârlı köyü yaylasında ayı veya ayılar birçok eve kapı pencere kırarak girdi ve maddi zarar verdiler.

    
Yayla sakinlerinden İsmail Bayrak bugüne kadar böyle bir zarar olmadığını söyledi. Yaylada evi bulunan İsmail Bayrak ’bazen evlerde zarar olurdu. Evlerimiz tipik yayla evi ahşap. Kış mevsiminden çıkan ayı veya ayılar galiba aç kaldı ki evlerde yiyecek aramak için kapıları pencereleri kırıp her tarafı dağıttı. Yaylada yaklaşık 30 ev var büyük çoğunluğunda hasar var. Yazık günah biz bu zararın altından nasıl kalkacağız. Sonbaharda yayladan inerken evlerde yiyecekte bırakmamıştık ama hayvan işte, ahşap olan evlerimizin kapı ve pencerelerini kırarak içeri girdi. Sanki çatışma olmuş gibi her tarafı dağıtmışlar kırmışlar. Bölgemizde yaşayan Boz Ayılar galiba çok arttı. Arı kovanlarımıza zarar verdikleri yetmedi gibi evlere girmesini kabul edemeyiz. Tedbir alalım ama nasıl. Zehirlemek öldürmek yasak. Ayı öldürmenin cezası 28 bin lira bu cezayı da kimse ödemek istemez ve gücü yetmez. Bizim zararımız ne olacak’dedi.

   
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan av ve yabani hayvanları vurmanın cezası geçen yıla göre arttırıldı. Bakanlığın2020 yılı Merkez Av Komisyonu(MAK)kararına göre Geyik vurmanın cezası 120 bin lira, Ceylan cezası89 bin lira, Leopar cezası 150 bin lira, Çengelli Boynuzlu Dağ Keçisi ve Boz Ayı 28 bin lira, Çizgili Sırtlan 13 bin lira, Kızıl Geyik ve Yaban Keçisi 110 bin lira olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi