Rize'de beklenen projede son adım atıldı. Yapımı başlıyor.

Rize 20.06.2019 - 12:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2508+ kez okundu.
 

Rize'de beklenen projede son adım atıldı. Yapımı başlıyor.

ÇAYI ile ünlü Rize'de, içerisinde çay ile ilgili bir çok argümanın yer alacağı 'Çay Çarşısı' yapımı başlıyor.    Rize Ticaret Borsası'nca (RTB), 9 bin 520 metrekare alan üzerinde kurulacak çarşı; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak. RTB tarafından sahil dolgu alanında, 9 bin 520 metrekare alan üzerinde 'Çay Çarşısı' kurulması için proje hazırlandı. 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak proje; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, çay tadım ve satış reyonları, sinema salonları, sergi alanları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak. Dev bardak heykelinin de yer alacağı 'Çay Çarşısı'nın çevre düzenlemesinde, çay bahçesi konseptine uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak.   ‘1,5 YILDA TAMAMLANACAK’   Önümüzde ki ay içerisinde çay çarşısı projesi ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirten Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, “Çalışmalarına başlayacağımız çay çarşısını bir buçuk yılda tamamlamayı planlıyoruz. Rize'ye gelip bu alanı gören memleketine döndüğünde ‘gidiyorsan Rize çarşısını muhakkak görmelisin’ demeli. Bunun için uğraşacağız, bunda başarırsak Rize'yi turizmde birkaç kat üstüne taşımış olacağız. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak proje, 1,5 yılda tamamlanacak.” ifadelerine yer verdi. ‘   ÇARŞIDA 26 ÖZEL ÇAY FABRİKASI ÇAY SATIŞI YAPACAK’   RTB Başkanı Erdoğan, projenin özellikle sembol olarak kullanacak olduğumuz çay bardağı ile öne çıkacağını ifade ederek: “Bu sembol bardağın içinde 26 tane özel firma çaylarını pazarlayabilecek. Çarşının içerinde yer alacak 3D sinemasıyla, restoranıyla, müzesiyle farklı tekniklerle demlenmiş çayların sunumunun yapıldığı alanlar ile birlikte turizm anlamında katkı sağlayacak çok güzel bir projeye imza atacağız." dedi. ‘   TURİSTLERİN ÖNERECEĞİ BİR YER OLACAK’   Projenin 1,5 yılda tamamlanacağını kaydeden Erdoğan: "İnsanlar, burası tamamlanınca ve o büyük çay bardağı sembolünü görünce, 'Evet, işte çayın memleketine geldim' diyecekler. Buraya getirdiğimiz yerli ya da yabancı her turistin memleketine veya ülkesine döndüğünde arkadaşlarına Karadeniz'de gezilecek yerler arasında muhakkak 'Çay Çarşısı'nı önereceğini ve burayı gezmelerini tavsiye edeceğine eminim. Biz bunu onlara söyleteceğiz" diye konuştu.  

ÇAYI ile ünlü Rize'de, içerisinde çay ile ilgili bir çok argümanın yer alacağı 'Çay Çarşısı' yapımı başlıyor. 

 

Rize Ticaret Borsası'nca (RTB), 9 bin 520 metrekare alan üzerinde kurulacak çarşı; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak. RTB tarafından sahil dolgu alanında, 9 bin 520 metrekare alan üzerinde 'Çay Çarşısı' kurulması için proje hazırlandı. 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak proje; Karadeniz'in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, çay tadım ve satış reyonları, sinema salonları, sergi alanları, restoranlar ve 'Çay Müzesi'nden oluşacak. Dev bardak heykelinin de yer alacağı 'Çay Çarşısı'nın çevre düzenlemesinde, çay bahçesi konseptine uygun peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

 

‘1,5 YILDA TAMAMLANACAK’

 

Önümüzde ki ay içerisinde çay çarşısı projesi ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirten Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, “Çalışmalarına başlayacağımız çay çarşısını bir buçuk yılda tamamlamayı planlıyoruz. Rize'ye gelip bu alanı gören memleketine döndüğünde ‘gidiyorsan Rize çarşısını muhakkak görmelisin’ demeli. Bunun için uğraşacağız, bunda başarırsak Rize'yi turizmde birkaç kat üstüne taşımış olacağız. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak proje, 1,5 yılda tamamlanacak.” ifadelerine yer verdi. ‘

 

ÇARŞIDA 26 ÖZEL ÇAY FABRİKASI ÇAY SATIŞI YAPACAK’

 

RTB Başkanı Erdoğan, projenin özellikle sembol olarak kullanacak olduğumuz çay bardağı ile öne çıkacağını ifade ederek: “Bu sembol bardağın içinde 26 tane özel firma çaylarını pazarlayabilecek. Çarşının içerinde yer alacak 3D sinemasıyla, restoranıyla, müzesiyle farklı tekniklerle demlenmiş çayların sunumunun yapıldığı alanlar ile birlikte turizm anlamında katkı sağlayacak çok güzel bir projeye imza atacağız." dedi. ‘

 

TURİSTLERİN ÖNERECEĞİ BİR YER OLACAK’

 

Projenin 1,5 yılda tamamlanacağını kaydeden Erdoğan: "İnsanlar, burası tamamlanınca ve o büyük çay bardağı sembolünü görünce, 'Evet, işte çayın memleketine geldim' diyecekler. Buraya getirdiğimiz yerli ya da yabancı her turistin memleketine veya ülkesine döndüğünde arkadaşlarına Karadeniz'de gezilecek yerler arasında muhakkak 'Çay Çarşısı'nı önereceğini ve burayı gezmelerini tavsiye edeceğine eminim. Biz bunu onlara söyleteceğiz" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi