RİZE'DE BELEDİYENİN CAMİSİ VAR

Rize 25.12.2019 - 21:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3315+ kez okundu.
 

RİZE'DE BELEDİYENİN CAMİSİ VAR

İkizdere merkezde yapılan en eski camilerden birisi olan Kuru saha Camiinin Kadastro çalışmasında İkizdere Belediyesine tabulaştırılmasına tepki gösteren Fikri Karamanoğlu dedemin hakkını arayacağım dedi.     Caminin Belediyeye mal edilmesini anlayamadığını söyleyen Fikri Karamanoğlu konu hakkında şunları söyledi ’ilçemizin merkezinde bizim evimizin hemen üzerinde yapılan cami İlçede kadastro çalışması yapılırken İkizdere Belediyesine tescil edildi. Bu nasıl yanlıştır. Kuru saha Camisi diye herkes tarafından bilinen Cami 1898 yılında dedemin kardeşi Ömer Efendi tarafından yapılmış. Hem Ömer Efendi Camisi hem Kuru saha Camisi olarak bilinir. Elimde 1945 yılına ait Tapu Kayıt örneği var. Bu Tapu Kaydına göre Cami ilçede o zaman 4 köyün ortak camisiydi. İkizdere o tarihte ilçe olmamıştı ve nahiye idi. Çağrankaya, Kirazlı, Rüzgârlı ve İşkence dere(Gürdere) köylerinin hükmü şahsiyetindeydi. Burada büyük bir yanlışlık olmuş ve düzeltilmesini istiyorum. Belediyenin Camisi olmaz. Camiyi dedemin kardeşi Ömer Efendi yaptırmış ve mezarı da caminin bitişiğindedir. Caminin Belediyenin olmadığını herkes bilir’ dedi.  

İkizdere merkezde yapılan en eski camilerden birisi olan Kuru saha Camiinin Kadastro çalışmasında İkizdere Belediyesine tabulaştırılmasına tepki gösteren Fikri Karamanoğlu dedemin hakkını arayacağım dedi.

   
Caminin Belediyeye mal edilmesini anlayamadığını söyleyen Fikri Karamanoğlu konu hakkında şunları söyledi ’ilçemizin merkezinde bizim evimizin hemen üzerinde yapılan cami İlçede kadastro çalışması yapılırken İkizdere Belediyesine tescil edildi. Bu nasıl yanlıştır. Kuru saha Camisi diye herkes tarafından bilinen Cami 1898 yılında dedemin kardeşi Ömer Efendi tarafından yapılmış. Hem Ömer Efendi Camisi hem Kuru saha Camisi olarak bilinir. Elimde 1945 yılına ait Tapu Kayıt örneği var. Bu Tapu Kaydına göre Cami ilçede o zaman 4 köyün ortak camisiydi. İkizdere o tarihte ilçe olmamıştı ve nahiye idi. Çağrankaya, Kirazlı, Rüzgârlı ve İşkence dere(Gürdere) köylerinin hükmü şahsiyetindeydi. Burada büyük bir yanlışlık olmuş ve düzeltilmesini istiyorum. Belediyenin Camisi olmaz. Camiyi dedemin kardeşi Ömer Efendi yaptırmış ve mezarı da caminin bitişiğindedir. Caminin Belediyenin olmadığını herkes bilir’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi