Rize’de Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika Töreni

Eğitim 12.11.2019 - 09:02, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1561+ kez okundu.
 

Rize’de Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika Töreni

Rize’de, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika töreni düzenlendi.  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” imzalanmış olup uygulamaya konulmuştur.   Ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla yine Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır.  Bu kapsamda İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifika Töreni” düzenlenmiştir. Törene Sayın Vali Yardımcımız Abdullah ŞEN, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin KARAOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına Bağlı Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrencileri katılım göstermiştir. Sertifikaların tesliminden önce Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir. Ardından "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikaları okul idarecilerinin sahneye davet edilmesiyle protokol tarafından takdim edilmiştir.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda İlimiz genelinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası için başvuruda bulunan okullar denetlenmiş ve 89 okul “Beyaz Bayrak Sertifikası” ve 45 okul “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.   Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürdürülecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Okul başarısını artırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin daha güçlü, sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hijyenik bir okul ortamında olmaları, hareketli hayat ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirebilmeleri son derece önemlidir. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda da İlimizde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projelerinin çalışmaları artarak devam edecektir. 

Rize’de, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifika töreni düzenlendi. 


Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” imzalanmış olup uygulamaya konulmuştur.  


Ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla yine Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatılmıştır. 


Bu kapsamda İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifika Töreni” düzenlenmiştir. Törene Sayın Vali Yardımcımız Abdullah ŞEN, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin KARAOĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına Bağlı Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrencileri katılım göstermiştir. Sertifikaların tesliminden önce Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir. Ardından "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikaları okul idarecilerinin sahneye davet edilmesiyle protokol tarafından takdim edilmiştir. 


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden oluşturulan değerlendirme komisyonu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda İlimiz genelinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası için başvuruda bulunan okullar denetlenmiş ve 89 okul “Beyaz Bayrak Sertifikası” ve 45 okul “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.  


Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürdürülecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönemdir. Okul başarısını artırmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, gelecek nesillerin daha güçlü, sağlıklı olmalarına temel hazırlamak için çocuklarımızın hijyenik bir okul ortamında olmaları, hareketli hayat ve sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirebilmeleri son derece önemlidir. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda da İlimizde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projelerinin çalışmaları artarak devam edecektir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi