RİZE'DE BİR İLK... AYAKKABISIZ OKUL PROJESİ HAYAT GEÇİRİLDİ.

Eğitim 30.01.2020 - 16:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2877+ kez okundu.
 

RİZE'DE BİR İLK... AYAKKABISIZ OKUL PROJESİ HAYAT GEÇİRİLDİ.

Rize'nin Kalkandere ilçesi Ormanlı İlk ve Orta Okulunda öğrenciler artık ev ortamına dönüştürülen sınıflarda eğitim görecek. Ayakkabısız Okul Projesi kapsamında pilot okul olarak seçilen Ormanlı Köyü İlk ve Orta Okulunda sınıf  ve koridor zeminleri parke ile döşendi. Öğrenci ve öğretmenler ayakkabılarını çıkarıp terlik giyerek okula girecekler Bu proje ile öğrencilerin kendilerini ev ortamında daha rahat hissederek başarılarının arttırılması hedefleniyor İngiltere Bournemouth Üniversitesi 25 ülkedeki çocukları kapsayan araştırması sonucuna göre, sınıfta ayakkabı çıkaran çocuk öğrenmeye daha istekli olduğu tespit edilmiş. Proje kapsamında  yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve denetlemek üze kalkandere Kaymakamı Sercan YILMAZ Ormanlı Köyü İlk ve Orta Okulunu ziyaret etti. Ziyareti sırasında Kaymakam YILMAZ'a  Rize  İl Genel Meclis Üyesi Mehmet ÖZTÜRK ve  Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut TİRYAKİ eşlik etti.

Rize'nin Kalkandere ilçesi Ormanlı İlk ve Orta Okulunda öğrenciler artık ev ortamına dönüştürülen sınıflarda eğitim görecek.


Ayakkabısız Okul Projesi kapsamında pilot okul olarak seçilen Ormanlı Köyü İlk ve Orta Okulunda sınıf  ve koridor zeminleri parke ile döşendi. Öğrenci ve öğretmenler ayakkabılarını çıkarıp terlik giyerek okula girecekler

Bu proje ile öğrencilerin kendilerini ev ortamında daha rahat hissederek başarılarının arttırılması hedefleniyor



İngiltere Bournemouth Üniversitesi 25 ülkedeki çocukları kapsayan araştırması sonucuna göre, sınıfta ayakkabı çıkaran çocuk öğrenmeye daha istekli olduğu tespit edilmiş.


Proje kapsamında  yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve denetlemek üze kalkandere Kaymakamı Sercan YILMAZ Ormanlı Köyü İlk ve Orta Okulunu ziyaret etti. Ziyareti sırasında Kaymakam YILMAZ'a  Rize  İl Genel Meclis Üyesi Mehmet ÖZTÜRK ve  Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut TİRYAKİ eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi