Rize'de Çay ve Kivi'den sonra MUZ Hasadı

Rize 13.09.2019 - 17:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3658+ kez okundu.
 

Rize'de Çay ve Kivi'den sonra MUZ Hasadı

ÇAYKUR’DAN MUZ HASADI ÇAYKUR’dan çay, kivi ve stevia hasadından sonra şimdi de tropikal bir meyve olarak bilinen muz hasadı. ÇAYKKUR, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Bahçesinde deneme maksadı ile geçen sene dikilen muz ağaçlarından ilk hasadı gerçekleştirdi.   Deneme maksadıyla geçen yıl ÇAYKUR tarafından dikilen ve ülkemizde Mersin ve Antalya gibi sıcak iklime sahip bölgelerde yetiştiği bilinen muz ağaçları 2. Yılında meyve verdi. Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Bahçesinde yetiştirilen ve derim olgunluğuna gelen muzları hasat ettiler. Hasat edilen derim olgunluğundaki muzlar hasattan sonra uygun koşullarda ortalama 25-30 gün arasında sarı rengini alıyor.

ÇAYKUR’DAN MUZ HASADI


ÇAYKUR’dan çay, kivi ve stevia hasadından sonra şimdi de tropikal bir meyve olarak bilinen muz hasadı.


ÇAYKKUR, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Bahçesinde deneme maksadı ile geçen sene dikilen muz ağaçlarından ilk hasadı gerçekleştirdi.  


Deneme maksadıyla geçen yıl ÇAYKUR tarafından dikilen ve ülkemizde Mersin ve Antalya gibi sıcak iklime sahip bölgelerde yetiştiği bilinen muz ağaçları 2. Yılında meyve verdi. Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Bahçesinde yetiştirilen ve derim olgunluğuna gelen muzları hasat ettiler. Hasat edilen derim olgunluğundaki muzlar hasattan sonra uygun koşullarda ortalama 25-30 gün arasında sarı rengini alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi