RİZE'DE ÇİN SEDDİ GİBİ VİYADÜK ARAZİ SAHİPLERİNİ MAĞDUR EDİYOR.

01.07.2020 - 10:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1796+ kez okundu.
 

RİZE'DE ÇİN SEDDİ GİBİ VİYADÜK ARAZİ SAHİPLERİNİ MAĞDUR EDİYOR.

Kalkandere Sanayi Bölgesi için yapılmaya başlanan viyadüklü kavşak çalışması yöredeki arazi sahiplerinin tepkisini çekiyor. Rize-Erzurum devlet karayolu kenarında bulunan arazilerinin yapılmaya başlanılan üst geçit dolayısıyla parçalanarak yoldan mahrum bırakıldığını söyleyen arazi sahiplerinden M.Ali Yılmaz ile Abidin Yılmaz ‘Kalkandere sınırları içerisinden geçen bu yol üzerinde Ormanlı köyü, Tatlı Su Mahallesi, Aksu Mahallesi Kalkandere Cezaevi, Organize Sanayi Bölgesi ve Hüseyin hoca Köyü art arda sıralanmış yerleşim yerleridir. Ana yol yerleşim alanları olan mahalle ve köylerin arazilerini ikiye bölerek geçmektedir. Yerleşim alanları anayolun üst kısmında kalmaktadır. Yaklaşık 2 bin m2 civarında arazilerimiz yolun alt kısmında kalmıştır. Bu araziler sanayi ve yerleşim alanı kurulmasına müsait yerlerdir. Ormanlı köyünden Hüseyin hoca köyüne kadar yaklaşık 6 km mesafe vardır. Anayol boyunca yerleşim yerleri kurulmuştur. Yoldan karşı yakaya geçmek çok risklidir. Yolun alt tarafta kalan araziler Of ilçesi ile sınırlıdır. Hudutları dere belirler. Derenin karşısındaki Of ilçesine bağlı yerleşim alanları ve arazileri bu yola çok yakın mesafededir. Bu yerler bu yoldan mahrumdur. Durum bu halde iken bahsi geçen yol bugünkü trafiğe bile cevap vermekte yetersiz kalmaktadır. Viyadük arazileri bölerek atıl bıraktı Yukarıda zikredilen Hüseyin hoca köyü ile ispir arasındaki yolun zamanla ulaşacağı trafik kapasitesi hiç dikkate alınmadan, Aksu mahallesi sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi Bölgesine mevcut yoldan güya sağlıklı bir şekilde ulaşmak için üst geçit yapılmaktadır. İkizdere-Hüseyin Hoca köyü arasındaki yolun tamamlanıp planlanan trafik kapasitesine ulaştığında Ormanlı köyü ile Hüseyin hoca köyü arasındaki yol, ne kadar genişletilirse genişletilsin adım başı bir üst geçit koyulsun, bu yol bu yükü taşıyamaz. Yapılacak olan üst geçidin yolun trafiğine hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, dereyi ve 2 bin m2 arazi beton yığını ve sanayi çöplüğü yapacaktır. Orada yüksek beton surların yapılmasına başlanmıştır. Bu beton yığınlarının oraya konulması, oradaki yerleşim alanlarını, bölge insanını hiçe saymaktır. Bölgeye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramayacağı aşikârdır. Bu konuda hiçbir alternatif çalışma yapılmadığı anlaşılmaktadır. İyidere kavşağında yapılan üst geçit iyi bir örnektir. Suyu bardağa görüp liman projesi çizenlere şaşırmıyor değilim. “İşi ehline verin sözüne” düşünüyorum da ya amaç burada üst geçit yapmak değilse. Doğaya zarar vermemek ve arazi sahiplerini mağdur edilmemesi dileğimizdir. Şikâyetimizi yetkili ve ilgili makamlar olan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Rize Valiliğine, Kalkandere Belediye Başkanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğüne defalarca taşıdık ama olumlu bir cevap alamadık, bizler arazi sahipleri olarak mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz ’dediler

Kalkandere Sanayi Bölgesi için yapılmaya başlanan viyadüklü kavşak çalışması yöredeki arazi sahiplerinin tepkisini çekiyor.


Rize-Erzurum devlet karayolu kenarında bulunan arazilerinin yapılmaya başlanılan üst geçit dolayısıyla parçalanarak yoldan mahrum bırakıldığını söyleyen arazi sahiplerinden M.Ali Yılmaz ile Abidin Yılmaz ‘Kalkandere sınırları içerisinden geçen bu yol üzerinde Ormanlı köyü, Tatlı Su Mahallesi, Aksu Mahallesi Kalkandere Cezaevi, Organize Sanayi Bölgesi ve Hüseyin hoca Köyü art arda sıralanmış yerleşim yerleridir. Ana yol yerleşim alanları olan mahalle ve köylerin arazilerini ikiye bölerek geçmektedir. Yerleşim alanları anayolun üst kısmında kalmaktadır. Yaklaşık 2 bin m2 civarında arazilerimiz yolun alt kısmında kalmıştır. Bu araziler sanayi ve yerleşim alanı kurulmasına müsait yerlerdir. Ormanlı köyünden Hüseyin hoca köyüne kadar yaklaşık 6 km mesafe vardır. Anayol boyunca yerleşim yerleri kurulmuştur. Yoldan karşı yakaya geçmek çok risklidir. Yolun alt tarafta kalan araziler Of ilçesi ile sınırlıdır. Hudutları dere belirler. Derenin karşısındaki Of ilçesine bağlı yerleşim alanları ve arazileri bu yola çok yakın mesafededir. Bu yerler bu yoldan mahrumdur. Durum bu halde iken bahsi geçen yol bugünkü trafiğe bile cevap vermekte yetersiz kalmaktadır.


Viyadük arazileri bölerek atıl bıraktı


Yukarıda zikredilen Hüseyin hoca köyü ile ispir arasındaki yolun zamanla ulaşacağı trafik kapasitesi hiç dikkate alınmadan, Aksu mahallesi sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi Bölgesine mevcut yoldan güya sağlıklı bir şekilde ulaşmak için üst geçit yapılmaktadır. İkizdere-Hüseyin Hoca köyü arasındaki yolun tamamlanıp planlanan trafik kapasitesine ulaştığında Ormanlı köyü ile Hüseyin hoca köyü arasındaki yol, ne kadar genişletilirse genişletilsin adım başı bir üst geçit koyulsun, bu yol bu yükü taşıyamaz. Yapılacak olan üst geçidin yolun trafiğine hiçbir fayda sağlamayacağı gibi, dereyi ve 2 bin m2 arazi beton yığını ve sanayi çöplüğü yapacaktır. Orada yüksek beton surların yapılmasına başlanmıştır. Bu beton yığınlarının oraya konulması, oradaki yerleşim alanlarını, bölge insanını hiçe saymaktır. Bölgeye zarar vermekten başka hiçbir işe yaramayacağı aşikârdır. Bu konuda hiçbir alternatif çalışma yapılmadığı anlaşılmaktadır. İyidere kavşağında yapılan üst geçit iyi bir örnektir. Suyu bardağa görüp liman projesi çizenlere şaşırmıyor değilim. “İşi ehline verin sözüne” düşünüyorum da ya amaç burada üst geçit yapmak değilse. Doğaya zarar vermemek ve arazi sahiplerini mağdur edilmemesi dileğimizdir.


Şikâyetimizi yetkili ve ilgili makamlar olan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Rize Valiliğine, Kalkandere Belediye Başkanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğüne defalarca taşıdık ama olumlu bir cevap alamadık, bizler arazi sahipleri olarak mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz ’dediler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi