RİZE'DE COVİD 19'A KARŞI BALIK. TEZGAHLAR ŞENLENDİ.

Rize 03.09.2020 - 18:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2468+ kez okundu.
 

RİZE'DE COVİD 19'A KARŞI BALIK. TEZGAHLAR ŞENLENDİ.

RİZE' DE BALIKÇI TEZGAHLARI Denizlerde üç gün önce Salı gecesi  başlayan av sezonu sonrası Rize' de balıkçı tezgahları şenlendi. Balıkçılar, bu yıl palamut balığından oldukça umutlu olduklarını, şuanda tanesi büyük boy 7.5 tl. küçük boyda ise 5 liradan satılan Palamud'un ilerleyen günlerde fiyatının düşeceği kaydedildi.   Denizlerde 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı, Salı günü gece itibariyle sona erdi. 1 Eylül tarihi gecesi itibariyle avlanmaya başlayan Rize' li balıkçılar, yeni sezondan umutlu. Geçtiğimiz yıl palamut olmadığını hatırlatan balıkçılar, bu yıl ise hem palamut hem de hamsi balığı açısından oldukça verimli bir avlanma sezonu geçireceklerinden umutlu olduklarını söylediler.   Şuanda tezgahlarda büyük boy palamutun tanesi 7,5 liradan satılırken balıkçılar, ilerleyen günlerde tüm balık fiyatlarının daha da düşeceğini kaydettiler. Balıkçılar ayrıca, korona virüsüne karşı balık tüketiminin direnci arttırdığını söylediler.   "Virüse karşı balık oldukça önemli"   Rize'li balıkçı Nevzat Coruh; "Üç dün önce başlayan av sezonundan bu yıl umutlu olduklarını söyledi. İlk günler olduğu için tezgahların zayıf olduğunu ancak birkaç gün sonra tezgahlarını şenleneceğini ve fiyatların da düşeceğini ifade eden Coruh, "Korona virüsünden dolayı satışlarımız arttı. İnsanların haftada en az 2 ya da 3 kere balık tüketmesi lazım. Virüsün en büyük düşmanı balıktır. Mezgit 25, palamut tane 7.5, levrek 40 TL. çupra 35 lira. İlerleyen günlerde balık bollaşınca daha da düşecek" diye konuştu.   Balıkların şuan için az olduğunu ifade eden balıkçı Nevzat Coruh, "Biz bu tezgahta gördüğünüz tüm balıkları kendi teknemizle yakalıyoruz. Şu anda havalar sıcak gittiği için palamut derine kaçmış. Yaklaşık 5-10 sonra havaların biraz soğuması durumunda inşallah artmasını bekliyoruz. Halkımız da ucuz şekilde yer, biz de kazanırız. Ancak şu an az olduğu için pahalı" dedi.   Vatandaşlar ise özellikle palamut balığını tercih ettiklerini ve ilerleyen günlerde ucuzladıkça daha çok balık tüketeceklerini kaydettiler.

RİZE' DE BALIKÇI TEZGAHLARI


Denizlerde üç gün önce Salı gecesi  başlayan av sezonu sonrası Rize' de balıkçı tezgahları şenlendi. Balıkçılar, bu yıl palamut balığından oldukça umutlu olduklarını, şuanda tanesi büyük boy 7.5 tl. küçük boyda ise 5 liradan satılan Palamud'un ilerleyen günlerde fiyatının düşeceği kaydedildi.
 

Denizlerde 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı, Salı günü gece itibariyle sona erdi. 1 Eylül tarihi gecesi itibariyle avlanmaya başlayan Rize' li balıkçılar, yeni sezondan umutlu. Geçtiğimiz yıl palamut olmadığını hatırlatan balıkçılar, bu yıl ise hem palamut hem de hamsi balığı açısından oldukça verimli bir avlanma sezonu geçireceklerinden umutlu olduklarını söylediler.
 

Şuanda tezgahlarda büyük boy palamutun tanesi 7,5 liradan satılırken balıkçılar, ilerleyen günlerde tüm balık fiyatlarının daha da düşeceğini kaydettiler. Balıkçılar ayrıca, korona virüsüne karşı balık tüketiminin direnci arttırdığını söylediler.
 

"Virüse karşı balık oldukça önemli"
 

Rize'li balıkçı Nevzat Coruh; "Üç dün önce başlayan av sezonundan bu yıl umutlu olduklarını söyledi. İlk günler olduğu için tezgahların zayıf olduğunu ancak birkaç gün sonra tezgahlarını şenleneceğini ve fiyatların da düşeceğini ifade eden Coruh, "Korona virüsünden dolayı satışlarımız arttı. İnsanların haftada en az 2 ya da 3 kere balık tüketmesi lazım. Virüsün en büyük düşmanı balıktır. Mezgit 25, palamut tane 7.5, levrek 40 TL. çupra 35 lira. İlerleyen günlerde balık bollaşınca daha da düşecek" diye konuştu.
 

Balıkların şuan için az olduğunu ifade eden balıkçı Nevzat Coruh, "Biz bu tezgahta gördüğünüz tüm balıkları kendi teknemizle yakalıyoruz. Şu anda havalar sıcak gittiği için palamut derine kaçmış. Yaklaşık 5-10 sonra havaların biraz soğuması durumunda inşallah artmasını bekliyoruz. Halkımız da ucuz şekilde yer, biz de kazanırız. Ancak şu an az olduğu için pahalı" dedi.
 

Vatandaşlar ise özellikle palamut balığını tercih ettiklerini ve ilerleyen günlerde ucuzladıkça daha çok balık tüketeceklerini kaydettiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi