RİZE'DE COVİD VAKALARINDA REKOR ARTIŞ.

Sağlık 24.07.2020 - 11:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2388+ kez okundu.
 

RİZE'DE COVİD VAKALARINDA REKOR ARTIŞ.

Rize'de COVİD-19  vakalarındaki Rekor artış.   Rize'de covid-19  tedbirlerinde  yaşanan tedbirsizlikler  vaka sayılarını hızla artmasına sebep oluyor   İİl genelinde son gün  27 kişinin covid-19 teslerinin pozitif çıktığı özellikle Rize  Merkez, Çayeli ve Kalkandere ilçelerindeki vaka artış hızının yüksek olduğu öğrenildi. Pandemi sürecinde enyoğun günlerde bile vaka sayısının 10'u bulmadığı Rize'de  son 3 günde 100 yeni vaka açıklanırken Rize genelinde toplam vaka sayısının 300'e yaklaştığı belirtiliyor.   Bu arada Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımlarıda Türkiey genelindeki vakalarla ilgili rakamlar yer aldı.Kocanın paylaşımlarında verdiği bilgilere göre ; "150 bin kişiyle yapılan Kovid-19 tarama çalışmasında rastgele test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı. SALGIN BOYUNCA toplam vaka sayısı 223.315’tir. Vakaların 46'sı İstanbul'da tespit edilmiştir. COVID-19 kaynaklı vefatlarınsa 50,2’si yine İstanbul’da olmuştur. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin." VAKALARIN 46’sının tespit edildiği İstanbul'da bakanlığımızca yapılan tarama çalışmasında, rastgele test edilen her 1.000 kişiden 2,9’unda test sonucu pozitif çıkmıştır. Bu oran, Türkiye genelinden 13,8 yüksektir. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin." Bu rakamalardanda anlaşılacağı üzere İstanbul ağırlıklık vakalar iller arasındaki insan harketliliği ile tüm Anadolu'ya yayılırken,  yaz sezonunda Rize'ye gelen insan sayısının oldukça fazla olması sebebiyle Rizelilerin çok daha dikkatli olması gerektiği gerçeğini gözler önüne seriyor.

Rize'de COVİD-19  vakalarındaki Rekor artış.
 

Rize'de covid-19  tedbirlerinde  yaşanan tedbirsizlikler  vaka sayılarını hızla artmasına sebep oluyor

 

İİl genelinde son gün  27 kişinin covid-19 teslerinin pozitif çıktığı özellikle Rize  Merkez, Çayeli ve Kalkandere ilçelerindeki vaka artış hızının yüksek olduğu öğrenildi.


Pandemi sürecinde enyoğun günlerde bile vaka sayısının 10'u bulmadığı Rize'de  son 3 günde 100 yeni vaka açıklanırken Rize genelinde toplam vaka sayısının 300'e yaklaştığı belirtiliyor.

 

Bu arada Sağlık Bakanı Koca'nın paylaşımlarıda Türkiey genelindeki vakalarla ilgili rakamlar yer aldı.Kocanın paylaşımlarında verdiği bilgilere göre ;


"150 bin kişiyle yapılan Kovid-19 tarama çalışmasında rastgele test edilen her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucu pozitif çıktı.


SALGIN BOYUNCA toplam vaka sayısı 223.315’tir. Vakaların 46'sı İstanbul'da tespit edilmiştir. COVID-19 kaynaklı vefatlarınsa 50,2’si yine İstanbul’da olmuştur. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin."


VAKALARIN 46’sının tespit edildiği İstanbul'da bakanlığımızca yapılan tarama çalışmasında, rastgele test edilen her 1.000 kişiden 2,9’unda test sonucu pozitif çıkmıştır. Bu oran, Türkiye genelinden 13,8 yüksektir. Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin."


Bu rakamalardanda anlaşılacağı üzere İstanbul ağırlıklık vakalar iller arasındaki insan harketliliği ile tüm Anadolu'ya yayılırken,  yaz sezonunda Rize'ye gelen insan sayısının oldukça fazla olması sebebiyle Rizelilerin çok daha dikkatli olması gerektiği gerçeğini gözler önüne seriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi