RİZE'DE DEDEDEN TORUNA YÜZYILLIK MÜESSESE

Rize 03.01.2020 - 22:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2975+ kez okundu.
 

RİZE'DE DEDEDEN TORUNA YÜZYILLIK MÜESSESE

Rize merkezde 95 yıllık işyeri dimdik ayakta. Dededen toruna devam eden işyerini ziyaret eden eski Milletvekili Ahmet Kabil ’Kürkçüler bölgemizde örnek bir kurum olmuştur, asırlarca devamını diliyorum ’dedi.      Rize merkezde 1925 yılında dede Hamit Kürkçü tarafından Peştamalcı dükkânı olarak ticarete başlayan işyerini bugün oğulları Muharrem ve Recep Kürkçü Kardeşler kumaşçı dükkânı olarak ticarete devam ediyor. İşyerini ziyaret eden eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil ‘ortaklık müessesinin yürütülmesinin şartlar itibariyle kolay olmadığını fakat Kürkçü kardeşlerin 95 yıllık müesseseyi dimdik ayakta tutmaları takdir edilir bir harekettir. Rize ticaretinin en eski esnaflarından olan bu örnek ortaklık, takdire şayandır. Bütün Rize'mizin güvenini kazanan bu tezgâhta dededen babaya ve toruna geçen bir süreç var. Bugünkü tüccar her gün gördüğümüz Rizespor’da oyuncu ve kaptan olarak uzun süre görev yapan, Rize’mizin bütün sporseverlerinin çok iyi tanıdığı ve takdir ettiği Muharrem Kürkçü'nün oğlu Hüsnü Kürkçü’dür. Rize’de bu kadar uzun süre ortak olarak ticaret yapan bir başka kardeşlerin olduğunu zannetmiyorum. Ben kendilerine takdirlerimi ve saygılarımı sunar, bu tezgâhın ailenin gençleri tarafından geçmişini aratmayacak şekilde devamını diliyorum. Rize ve bölgemiz için örnek olabilecek bir müessesedir ’dedi.  

Rize merkezde 95 yıllık işyeri dimdik ayakta. Dededen toruna devam eden işyerini ziyaret eden eski Milletvekili Ahmet Kabil ’Kürkçüler bölgemizde örnek bir kurum olmuştur, asırlarca devamını diliyorum ’dedi.

    

Rize merkezde 1925 yılında dede Hamit Kürkçü tarafından Peştamalcı dükkânı olarak ticarete başlayan işyerini bugün oğulları Muharrem ve Recep Kürkçü Kardeşler kumaşçı dükkânı olarak ticarete devam ediyor. İşyerini ziyaret eden eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil ‘ortaklık müessesinin yürütülmesinin şartlar itibariyle kolay olmadığını fakat Kürkçü kardeşlerin 95 yıllık müesseseyi dimdik ayakta tutmaları takdir edilir bir harekettir. Rize ticaretinin en eski esnaflarından olan bu örnek ortaklık, takdire şayandır. Bütün Rize'mizin güvenini kazanan bu tezgâhta dededen babaya ve toruna geçen bir süreç var. Bugünkü tüccar her gün gördüğümüz Rizespor’da oyuncu ve kaptan olarak uzun süre görev yapan, Rize’mizin bütün sporseverlerinin çok iyi tanıdığı ve takdir ettiği Muharrem Kürkçü'nün oğlu Hüsnü Kürkçü’dür. Rize’de bu kadar uzun süre ortak olarak ticaret yapan bir başka kardeşlerin olduğunu zannetmiyorum. Ben kendilerine takdirlerimi ve saygılarımı sunar, bu tezgâhın ailenin gençleri tarafından geçmişini aratmayacak şekilde devamını diliyorum. Rize ve bölgemiz için örnek olabilecek bir müessesedir ’dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi