Rize'de derelere 4000 bin kırımızı pullu alabalık yavrusu bırakıldı

Rize 06.09.2019 - 14:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2311+ kez okundu.
 

Rize'de derelere 4000 bin kırımızı pullu alabalık yavrusu bırakıldı

Tatlısu zengini İkizdere ilçesinin berrak akarsularında kırmızı pullu Alabalık neslini arttırmak için 4 bin balık yavrusu dereye bırakıldı.  Rize/İkizdere Kaymakamlığı'nın girişimleri ile 4 bine yakın kırmızı benekli alabalık yavrusu İkizdere Çamlık bölgesinde dereye salındı. Orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerimizin korunması ve geliştirilmesi kapsamında İkizdere Kaymakamlığı’nın girişimi ve İkizdere İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk'un talepleri neticesinde 4 bine yakın kırmızı benekli alabalık yavrusunun İkizdere İlçesi Çamlık bölgesinde dereye salım işlemi gerçekleştirildi.      Kaymakam Tarık Buğra Seyhan yaptığı konuşmada “Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının artırılarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu ve gen kaynakların korunması hedefleniyor” dedi.  Kırmızı Pullu Alabalık artmalı    Rize’nin balık üretimi açısından ciddi iç sulara sahip olduğunu belirten Kaymakam Seyhan “Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu tür projeleri daha da arttırmalıyız. Çünkü dünyada ciddi bir balık pazarı var. Sahip olduğumuz doğal imkânları en iyi şekilde değerlendirerek bu pazarda hak ettiğimiz noktaya gelmeliyiz. Gerçekleştirilen bu projelerle derelerimizin eski zamanlarda olduğu gibi alabalık açısından zengin hale gelebilmesi amaçlanırken, bununla birlikte bilinçsiz avlanmaların da önüne geçmeliyiz. Gerek denizlerimizde gerekse iç sularda avlanırken uymamız gereken kurallar var. Bu kuralların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti hepimizin göstermesi gerekir ” dedi.  6 aylık ve 4-5 gram ağırlığındaki kırmızı pullu alabalık yavrularının Çamlık deresine salınımına İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, İkizdere İlçe Tarım Müdürü Murat Kutlu, , İkizdere Orman İşletme Şefleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar teknik elemanları katıldı.   

Tatlısu zengini İkizdere ilçesinin berrak akarsularında kırmızı pullu Alabalık neslini arttırmak için 4 bin balık yavrusu dereye bırakıldı. 


Rize/İkizdere Kaymakamlığı'nın girişimleri ile 4 bine yakın kırmızı benekli alabalık yavrusu İkizdere Çamlık bölgesinde dereye salındı. Orman içi sularda doğal ve endemik alabalık türlerimizin korunması ve geliştirilmesi kapsamında İkizdere Kaymakamlığı’nın girişimi ve İkizdere İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk'un talepleri neticesinde 4 bine yakın kırmızı benekli alabalık yavrusunun İkizdere İlçesi Çamlık bölgesinde dereye salım işlemi gerçekleştirildi.      Kaymakam Tarık Buğra Seyhan yaptığı konuşmada “Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının artırılarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu ve gen kaynakların korunması hedefleniyor” dedi. 


Kırmızı Pullu Alabalık artmalı 
 

Rize’nin balık üretimi açısından ciddi iç sulara sahip olduğunu belirten Kaymakam Seyhan “Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu tür projeleri daha da arttırmalıyız. Çünkü dünyada ciddi bir balık pazarı var. Sahip olduğumuz doğal imkânları en iyi şekilde değerlendirerek bu pazarda hak ettiğimiz noktaya gelmeliyiz. Gerçekleştirilen bu projelerle derelerimizin eski zamanlarda olduğu gibi alabalık açısından zengin hale gelebilmesi amaçlanırken, bununla birlikte bilinçsiz avlanmaların da önüne geçmeliyiz. Gerek denizlerimizde gerekse iç sularda avlanırken uymamız gereken kurallar var. Bu kuralların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti hepimizin göstermesi gerekir ” dedi. 


6 aylık ve 4-5 gram ağırlığındaki kırmızı pullu alabalık yavrularının Çamlık deresine salınımına İkizdere Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, İkizdere İlçe Tarım Müdürü Murat Kutlu, , İkizdere Orman İşletme Şefleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar teknik elemanları katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi