Rize'de Fotoğraf tutkunları Kaçkarlara hayran kaldı

Rize 08.11.2019 - 07:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2126+ kez okundu.
 

Rize'de Fotoğraf tutkunları Kaçkarlara hayran kaldı

DOĞU Karadeniz’de sonbahar ayları yaşanırken yağan kar eşsiz manzaralar ortaya çıkardı .Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu mevsim geçişlerini objektiflerine yansıttı   . Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerine yağan kar yağışı ardından Kaçkarlar beyaz örtü ile kaplandı. Sonbahardan kışa geçişe hazırlanan yayla ve dağlarda ortaya çıkan eşsiz görüntüler, foto safari tutkunlarını harekete geçirdi. Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Kale Yaylası’na çıktı.   Grupta yer alan Nafiz Çakır, mevsim geçişin ardından ortaya çıkan eşsiz görüntüleri fotoğraflamak için yola çıktıklarını belirterek, “Yolun buzlanma ve karlı olmasından dolayı araçla ancak Varoş mevkiine kadar gidilebildik. Sonra o güzel coğrafyayı tek tek fotoğraflamak için Varoş mevkiinden yürüyüşe geçerek Yazlık, Kale-i Bala, Kale Yaylası ve Çiçekli Yaylası ve de ardından Köylük Sırtı mevkiine gittik. Sadece iki-üç evin bacasından duman tütüyordu. Yayla sakinleri mevsimin ilk karıyla birlikte çoktan yaylayı terk etmişlerdi. Kalan birkaç aile apar topar göçlerini kamyonlara yükleyerek dönüş için son hazırlıklarını yapıyordu. Gün boyunca ıssızlığın, sessizliğin, sevginin, yalnızlığın, terk edilmişliğin, göçün, huzurun, heyecanın ve mutluluğun fotoğraflarını çektik" dedi.

DOĞU Karadeniz’de sonbahar ayları yaşanırken yağan kar eşsiz manzaralar ortaya çıkardı .Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu mevsim geçişlerini objektiflerine yansıttı

 

. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerine yağan kar yağışı ardından Kaçkarlar beyaz örtü ile kaplandı. Sonbahardan kışa geçişe hazırlanan yayla ve dağlarda ortaya çıkan eşsiz görüntüler, foto safari tutkunlarını harekete geçirdi. Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Kale Yaylası’na çıktı.

 

Grupta yer alan Nafiz Çakır, mevsim geçişin ardından ortaya çıkan eşsiz görüntüleri fotoğraflamak için yola çıktıklarını belirterek, “Yolun buzlanma ve karlı olmasından dolayı araçla ancak Varoş mevkiine kadar gidilebildik. Sonra o güzel coğrafyayı tek tek fotoğraflamak için Varoş mevkiinden yürüyüşe geçerek Yazlık, Kale-i Bala, Kale Yaylası ve Çiçekli Yaylası ve de ardından Köylük Sırtı mevkiine gittik. Sadece iki-üç evin bacasından duman tütüyordu. Yayla sakinleri mevsimin ilk karıyla birlikte çoktan yaylayı terk etmişlerdi. Kalan birkaç aile apar topar göçlerini kamyonlara yükleyerek dönüş için son hazırlıklarını yapıyordu. Gün boyunca ıssızlığın, sessizliğin, sevginin, yalnızlığın, terk edilmişliğin, göçün, huzurun, heyecanın ve mutluluğun fotoğraflarını çektik" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi