Rize'de güzel şeylerde oluyor.

Rize 28.05.2019 - 10:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1772+ kez okundu.
 

Rize'de güzel şeylerde oluyor.

Muhtaç kimselerin ücretsiz ekmek temin edebilmesi için İkizdere Belediyesinin teşvikiyle ilçedeki fırınlarda ‘ASKIDA EKMEK ’kampanyası başlatıldı.    İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ‘Askıda ekmek projesi, Türkiye'de aslında kökleri çok eskilere dayanan bir uygulama. Askıda ekmek projesi şu şekilde işliyor. Fırına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz(fazlada ödeyebilirsiniz) fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz: İki ekmek birisi askıda. Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip "Askıda ekmek var mı?" diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.   Mübarek Ramazan ayında başlatmamızın ayrı bir önemi oldu. Yolcular, fukaralar hiç değilse ücretsiz ekmek alabilsin diye hareket ettik. Hayırseverlerimize teşekkür ederim, kampanyanın sürdürülmesi için çaba gösteren fırıncı esnafımızı da tebrik ediyorum’ dedi. 

Muhtaç kimselerin ücretsiz ekmek temin edebilmesi için İkizdere Belediyesinin teşvikiyle ilçedeki fırınlarda ‘ASKIDA EKMEK ’kampanyası başlatıldı. 

 

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ‘Askıda ekmek projesi, Türkiye'de aslında kökleri çok eskilere dayanan bir uygulama. Askıda ekmek projesi şu şekilde işliyor. Fırına gittiğinizde 2 ekmek parası ödüyorsunuz(fazlada ödeyebilirsiniz) fakat 1 adet ekmek alıyorsunuz. Ekmekleri de satın alırken şunu diyorsunuz: İki ekmek birisi askıda. Ardından fırın sahibi sizin için askıya yani ekmeklerin biriktiği noktaya bir adet ekmek bırakıyor. Gün içinde ihtiyacı olan birisi gelip "Askıda ekmek var mı?" diye soruyor. Eğer askıda ekmek varsa bu kişi ekmeği herhangi bir ücret ödemeden alabiliyor.

 

Mübarek Ramazan ayında başlatmamızın ayrı bir önemi oldu. Yolcular, fukaralar hiç değilse ücretsiz ekmek alabilsin diye hareket ettik. Hayırseverlerimize teşekkür ederim, kampanyanın sürdürülmesi için çaba gösteren fırıncı esnafımızı da tebrik ediyorum’ dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi