Rize’de “Hasta Hakları Günü”nde hastalara özel ilgi

Sağlık 28.10.2019 - 08:23, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2051+ kez okundu.
 

Rize’de “Hasta Hakları Günü”nde hastalara özel ilgi

Rize’de “Hasta Hakları Günü” etkinlikleri     Rize İl Sağlık Müdürlünce 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle sağlık tesislerinde yatarak tedavi gören hastalar odalarında ziyaret edildi.  26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörlüğü ve Hasta Hakları Birimleri tarafından sağlık tesislerinde yatarak tedavi gören hastalar odalarında ziyaret edildi.  Hasta hakları konusunda günün önemine binaen farkındalık oluşturmak amacıyla yatan ve ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ile hasta yakınlarına hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlendi.  Bilgilendirme ve eğitimlerde güvenli bir ortamda hizmet alımı, dini vecibeleri yerine getirebilme, insani değerlere saygı gösterilmesi, saygınlık görme ve rahatlık, ziyaret ve refakatçi bulundurma, müracaat, şikâyet ve dava hakkı, hizmetten genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu ve personelini, seçme ve değiştirme, mahremiyet, tedaviyi reddetme konularına değinildi.   

Rize’de “Hasta Hakları Günü” etkinlikleri    


Rize İl Sağlık Müdürlünce 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle sağlık tesislerinde yatarak tedavi gören hastalar odalarında ziyaret edildi. 


26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörlüğü ve Hasta Hakları Birimleri tarafından sağlık tesislerinde yatarak tedavi gören hastalar odalarında ziyaret edildi. 


Hasta hakları konusunda günün önemine binaen farkındalık oluşturmak amacıyla yatan ve ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ile hasta yakınlarına hasta hakları ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlendi. 


Bilgilendirme ve eğitimlerde güvenli bir ortamda hizmet alımı, dini vecibeleri yerine getirebilme, insani değerlere saygı gösterilmesi, saygınlık görme ve rahatlık, ziyaret ve refakatçi bulundurma, müracaat, şikâyet ve dava hakkı, hizmetten genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu ve personelini, seçme ve değiştirme, mahremiyet, tedaviyi reddetme konularına değinildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi