Rize’de Hastanelerde “Manevi Destek Birimi” Kuruldu

Sağlık 29.05.2019 - 09:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1645+ kez okundu.
 

Rize’de Hastanelerde “Manevi Destek Birimi” Kuruldu

Rize’de hizmet veren iki büyük hastanede “Manevi Destek Birimi” kuruldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.   Söz konusu protokol kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesinde Manevi Destek Birimi oluşturulmuş olup,  manevi destek talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline bu birimde protokol kapsamında görevlendirilen uzman personel tarafından hizmet sunulmaktadır. Hastanelerde manevi destek hizmetinin amacı hastaların, hasta yakınlarının ve hastane personelinin kendi istek ve talepleri çerçevesinde, dini referanslardan hareketle, insanların üzüntülü, sıkıntılı, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında,  ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmaktır. Ayrıca içinde bulundukları özel şartlar da göz önünde bulundurularak, inandıkları değerler çerçevesinde hastane içinde de yaşamalarını, ibadet ve dua etmelerini; içinde bulundukları konumlara göre gereken dini bilgilere kavuşturulmalarını; manevi ihtiyaç içinde ve çaresiz durumda olanların ihtiyaçlarının giderilmelerini sağlayarak hastalıklarından kaynaklanan problemlerini aşmalarında manevi destek birimlerimiz katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesinde hasta, hasta yakınları ve hastane personeline manevi destek birim uzmanları tarafından birimde yapılan çalışmalar anlatıldı. Akabinde Ramazan ve oruç tutmanın faydaları konusunda bilgi verilen toplantı ney dinletisi ile son buldu.

Rize’de hizmet veren iki büyük hastanede “Manevi Destek Birimi” kuruldu.


Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.  


Söz konusu protokol kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesinde Manevi Destek Birimi oluşturulmuş olup,  manevi destek talep eden hasta, hasta yakını ve hastane personeline bu birimde protokol kapsamında görevlendirilen uzman personel tarafından hizmet sunulmaktadır.


Hastanelerde manevi destek hizmetinin amacı hastaların, hasta yakınlarının ve hastane personelinin kendi istek ve talepleri çerçevesinde, dini referanslardan hareketle, insanların üzüntülü, sıkıntılı, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında,  ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmaktır.


Ayrıca içinde bulundukları özel şartlar da göz önünde bulundurularak, inandıkları değerler çerçevesinde hastane içinde de yaşamalarını, ibadet ve dua etmelerini; içinde bulundukları konumlara göre gereken dini bilgilere kavuşturulmalarını; manevi ihtiyaç içinde ve çaresiz durumda olanların ihtiyaçlarının giderilmelerini sağlayarak hastalıklarından kaynaklanan problemlerini aşmalarında manevi destek birimlerimiz katkıda bulunmaktadır.


Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesinde hasta, hasta yakınları ve hastane personeline manevi destek birim uzmanları tarafından birimde yapılan çalışmalar anlatıldı.


Akabinde Ramazan ve oruç tutmanın faydaları konusunda bilgi verilen toplantı ney dinletisi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi