Rize’de intiharı önlemek İçin komisyonu kuruldu

Sağlık 09.01.2020 - 10:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2267+ kez okundu.
 

Rize’de intiharı önlemek İçin komisyonu kuruldu

Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle intihar girişiminde bulunan bireylerin sorunlarına ivedi olarak çözüm üretmek ve tekrarlayan intihar girişimlerinin önüne geçilmesi amacıyla “Vaka Değerlendirme Komisyonu” oluşturuldu.  Rize İli İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı çalışmaları kapsamında Rize Valiliğinin öncülüğünde gerçekleştirilen İntiharı Önleme İl Kurulu toplantısında alınan karar gereği intihar girişiminde bulunan bireylerin sorunlarına ivedi olarak çözüm üretmek ve tekrarlayan intihar girişimlerinin önüne geçilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonda İntiharı Önleme Vaka Değerlendirme Komisyonu kuruldu.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sosyal Etüt, Proje Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Rize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’ndan mesleki personellerin (psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, rehber öğretmen vb.) katılımıyla komisyonun ilk toplantısı gerçekleştirildi.  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu başkanlığında Sağlık Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Halit Baykal’ın yanı sıra Rize Devlet Hastanesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi’nde görevli acil servis sorumluları ve sosyal çalışmacı personeller davet edildi.  Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Salih Yıldırım tarafından yapılan sunumda intihar girişiminde bulunan bireyler ve yakınları ile intihar ederek yaşamını sonlandıran kişilerin yakınlarının psikiyatrik tedavi süreçlerine katılımının desteklenmeleri, bireylerin psikososyal destek mekanizmaları hakkında bilgilendirilme ve yönlendirme hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, kişilerin hayat boyu öğrenme süreçlerine ve istihdama katılımlarının desteklenmeleri adına yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.  Ayrıca söz konusu komisyonda ilimizde İntiharı Önleme Farkındalık Eğitimlerinde kullanılmak üzere intihar konusunda çalışmalar gerçekleştirmiş ve sahada hizmet veren uzman personellerin katılımıyla Rize Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi ile ortak yürütülecek plan dahilinde içerik geliştirme çalışması gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle intihar girişiminde bulunan bireylerin sorunlarına ivedi olarak çözüm üretmek ve tekrarlayan intihar girişimlerinin önüne geçilmesi amacıyla “Vaka Değerlendirme Komisyonu” oluşturuldu. 


Rize İli İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı çalışmaları kapsamında Rize Valiliğinin öncülüğünde gerçekleştirilen İntiharı Önleme İl Kurulu toplantısında alınan karar gereği intihar girişiminde bulunan bireylerin sorunlarına ivedi olarak çözüm üretmek ve tekrarlayan intihar girişimlerinin önüne geçilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonda İntiharı Önleme Vaka Değerlendirme Komisyonu kuruldu. 


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Sosyal Etüt, Proje Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Rize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’ndan mesleki personellerin (psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog, rehber öğretmen vb.) katılımıyla komisyonun ilk toplantısı gerçekleştirildi. 


Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu başkanlığında Sağlık Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Halit Baykal’ın yanı sıra Rize Devlet Hastanesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi ve Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi’nde görevli acil servis sorumluları ve sosyal çalışmacı personeller davet edildi. 


Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Salih Yıldırım tarafından yapılan sunumda intihar girişiminde bulunan bireyler ve yakınları ile intihar ederek yaşamını sonlandıran kişilerin yakınlarının psikiyatrik tedavi süreçlerine katılımının desteklenmeleri, bireylerin psikososyal destek mekanizmaları hakkında bilgilendirilme ve yönlendirme hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, kişilerin hayat boyu öğrenme süreçlerine ve istihdama katılımlarının desteklenmeleri adına yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 


Ayrıca söz konusu komisyonda ilimizde İntiharı Önleme Farkındalık Eğitimlerinde kullanılmak üzere intihar konusunda çalışmalar gerçekleştirmiş ve sahada hizmet veren uzman personellerin katılımıyla Rize Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi ile ortak yürütülecek plan dahilinde içerik geliştirme çalışması gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi