Rize'de kamyon kasasında yüzen çocuklara İl Müdüründen sürpriz

Rize 04.07.2019 - 11:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2502+ kez okundu.
 

Rize'de kamyon kasasında yüzen çocuklara İl Müdüründen sürpriz

RİZE'nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinde kasası brandayla su geçirmez hale getirilerek havuza dönüştürülen kamyonda yüzen çocukların görüntülerini sosyal medyada gören Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, çocukları Olimpik Yüzme Havuzu'na davet etti. Hayatlarında ilk kez havuzda yüzen çocuklar, mutluluk yaşadı. Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinde denize gidemeyen ve havuz hayali kuran çocuklar için harekete geçen belediye işçisi Ramazan Çepni, 1983 model bir kamyonun 8 metre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğindeki kasasını brandayla kapatarak su geçirmez hale getirdi, içerisine de 15 ton su doldurarak kasayı havuza dönüştürdü. Çepni'nin topladığı beldedeki çocuklar, 1 metre derinliğindeki havuza atlayarak, yüzüp serinlemeye başladı. Havuza dönüştürülen kamyon kasasında yüzen çocukların görüntüleri paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü. Görüntüleri gören Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, çocukları Olimpik Yüzme Havuzu’na davet etti. Çocuklar getirildiği havuzda bonelerini taktı, antrenör eşliğinde yüzmenin keyfini çıkardı. Hayatlarında ilk kez havuzla tanışan çocuklar, mutluluk yaşadı.   'HER YIL KAMYON KASASINDA YÜZÜYORLAR'   Beldenin köylerinde denize gidemeyen çocuklar için kamyonu her yıl havuza dönüştürdüğünü anlatan Ramazan Çepni, "Her yıl kamyonda çocuklar için yüzme havuzu yapıyoruz. Çocuklar da burada yüzüyor. Çocuklar her yıl bana 'Bizi yüzdür' diyor. Ben de onları kamyon kasasında yüzdürüyorum. Bu yıl çocuklarımız havuzla buluştu, çok mutlu oldular" dedi. Çocuklar ise havuzda ilk defa yüzdüklerini ve çok mutlu olduklarını söylerken kimi çocuklar ise kamyon kasasında yüzmenin daha zevkli olduğunu söyledi.   'ÇOCUKLARIMIZI HAVUZLA TANIŞTIRIYORUZ'   Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de sosyal medyada bir paylaşımda çocukların kamyon kasasında oluşturulan küçük bir havuzda sıcaktan bunaldıktan sonra yüzüklerini gördüğünü belirterek, "Aslında bu etkinlik açıkça söylemek gerekirse hoşumuza gitti. Ama yüzme havuzlarından da faydalanması amacıyla onları davet ettik. Onlar da bizleri kırmayarak geldiler, havuzun keyfini çıkarıyorlar. Devletimiz, çocuklarımız için inanılmaz güzel tesisler yaptı. İlimizde de iki tane yüzme havuzu var. Bu çocuklarımızda bu vesile ile ilk defa yüzme havuzu ile tanıştılar. Sadece bu çocuklarımız değil 'Yüzen Okullar' projesi’ ile ilimizde yüzlerce öğrencimiz ilk defa havuzla tanıştılar. Kırsal kesimde yaşayan kendi imkânlarıyla havuzla tanışmamış bütün çocuklarımız için bu projelerimiz devam edecek" dedi. 

RİZE'nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinde kasası brandayla su geçirmez hale getirilerek havuza dönüştürülen kamyonda yüzen çocukların görüntülerini sosyal medyada gören Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, çocukları Olimpik Yüzme Havuzu'na davet etti. Hayatlarında ilk kez havuzda yüzen çocuklar, mutluluk yaşadı. Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinde denize gidemeyen ve havuz hayali kuran çocuklar için harekete geçen belediye işçisi Ramazan Çepni, 1983 model bir kamyonun 8 metre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğindeki kasasını brandayla kapatarak su geçirmez hale getirdi, içerisine de 15 ton su doldurarak kasayı havuza dönüştürdü. Çepni'nin topladığı beldedeki çocuklar, 1 metre derinliğindeki havuza atlayarak, yüzüp serinlemeye başladı. Havuza dönüştürülen kamyon kasasında yüzen çocukların görüntüleri paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü. Görüntüleri gören Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, çocukları Olimpik Yüzme Havuzu’na davet etti. Çocuklar getirildiği havuzda bonelerini taktı, antrenör eşliğinde yüzmenin keyfini çıkardı. Hayatlarında ilk kez havuzla tanışan çocuklar, mutluluk yaşadı.

 

'HER YIL KAMYON KASASINDA YÜZÜYORLAR'

 

Beldenin köylerinde denize gidemeyen çocuklar için kamyonu her yıl havuza dönüştürdüğünü anlatan Ramazan Çepni, "Her yıl kamyonda çocuklar için yüzme havuzu yapıyoruz. Çocuklar da burada yüzüyor. Çocuklar her yıl bana 'Bizi yüzdür' diyor. Ben de onları kamyon kasasında yüzdürüyorum. Bu yıl çocuklarımız havuzla buluştu, çok mutlu oldular" dedi. Çocuklar ise havuzda ilk defa yüzdüklerini ve çok mutlu olduklarını söylerken kimi çocuklar ise kamyon kasasında yüzmenin daha zevkli olduğunu söyledi.

 

'ÇOCUKLARIMIZI HAVUZLA TANIŞTIRIYORUZ'

 

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de sosyal medyada bir paylaşımda çocukların kamyon kasasında oluşturulan küçük bir havuzda sıcaktan bunaldıktan sonra yüzüklerini gördüğünü belirterek, "Aslında bu etkinlik açıkça söylemek gerekirse hoşumuza gitti. Ama yüzme havuzlarından da faydalanması amacıyla onları davet ettik. Onlar da bizleri kırmayarak geldiler, havuzun keyfini çıkarıyorlar. Devletimiz, çocuklarımız için inanılmaz güzel tesisler yaptı. İlimizde de iki tane yüzme havuzu var. Bu çocuklarımızda bu vesile ile ilk defa yüzme havuzu ile tanıştılar. Sadece bu çocuklarımız değil 'Yüzen Okullar' projesi’ ile ilimizde yüzlerce öğrencimiz ilk defa havuzla tanıştılar. Kırsal kesimde yaşayan kendi imkânlarıyla havuzla tanışmamış bütün çocuklarımız için bu projelerimiz devam edecek" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi