RİZE'DE KAR KALINLIĞI 35 CM. YE ULAŞTI

Rize 02.11.2019 - 15:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2130+ kez okundu.
 

RİZE'DE KAR KALINLIĞI 35 CM. YE ULAŞTI

Bölgede iki gündür devam eden yağmur ve soğuk hava yerini kara bıraktı. İkizdere’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı yer yer 35 cm yi buldu. Özel İdare ekipleri yol açma çalışmasında bulundu.          İkizdere ilçesinde etkili olan kar yağışı yüksek köylerde ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. İlçe Özel İdare ekiplerinin kardan kapalı duruma gelen yüksek köylerde çalışma başlattıklarını söyleyen Kaymakam Cafer Kaymakçı ’ilçemizde mahsur kalan kimse yok. Ekiplerimiz zaten hareket halinde. Kış için daha önce uyarıları yaptığımız için yaylalarımızda kimse kalmadı. Yüksek köylerden Anzer, Eskice, Cimil köylerimizde İlçe Özel İdare ekiplerimiz araçlarımızla çalışmalar yaparak mağduriyeti önlüyor’ dedi.   Anzer, Çiçekli, Eskice, Gölyayla, Meşeköy, Kama, Çifteköprü, Çamlık, Sivrikaya ve Cimil köylerinde kar kalınlığı 35 cm civarında    RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesindeki, doğal güzelliği ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, kar yağışıyla beyaza büründü. Hafta sonu tatili için yaylaya gelenler, çocuklarıyla birlikte kar topu oynadı, kar keyfi yaptı. Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde kendini kar yağışına bıraktı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası da, kar yağışından nasibini alarak beyaz örtüyle kaplandı. Hafta sonunda kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, tatil için çıktıkları yaylada karın keyfini sürdü. Yaylaya gelen aileler, çocuklarıyla birlikte kar topu oynayarak doyasıya eğlendi. Yaylada turistik işletmesi bulunan Ayşe Şahin, Ayder'in 4 mevsim güzel olduğunu belirterek, "Kar yağışı dün gece başladı, sabah 10'a kadar sürekli yağdı. Şu an kar yağışı yok. Ayder'de güzel kartpostallık görüntüler var. Ayder, zaten 4 mevsim güzel bir yer, ancak kar olunca başka güzel” dedi. '   AYDER'İN TADINA DOYUM OLMAZ'    Yayla sakini Sevim Yılmaz ise, "2 gün yağmur vardı, dün akşam üzeri kar yağışı başladı. Gece boyu devam etti. Her yer bembeyaz oldu, çok güzel bir manzara oluştu. Artık Ayder'in tadına doyum olmaz, herkesin bu güzellikleri görmesini bekliyoruz. Yazın yaylamız bir başka cennet kışın da bambaşka. Bu manzara Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Herkesi buraya davet ediyoruz” diye konuştu.        

Bölgede iki gündür devam eden yağmur ve soğuk hava yerini kara bıraktı. İkizdere’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı yer yer 35 cm yi buldu. Özel İdare ekipleri yol açma çalışmasında bulundu. 

       
İkizdere ilçesinde etkili olan kar yağışı yüksek köylerde ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. İlçe Özel İdare ekiplerinin kardan kapalı duruma gelen yüksek köylerde çalışma başlattıklarını söyleyen Kaymakam Cafer Kaymakçı ’ilçemizde mahsur kalan kimse yok. Ekiplerimiz zaten hareket halinde. Kış için daha önce uyarıları yaptığımız için yaylalarımızda kimse kalmadı. Yüksek köylerden Anzer, Eskice, Cimil köylerimizde İlçe Özel İdare ekiplerimiz araçlarımızla çalışmalar yaparak mağduriyeti önlüyor’ dedi.  


Anzer, Çiçekli, Eskice, Gölyayla, Meşeköy, Kama, Çifteköprü, Çamlık, Sivrikaya ve Cimil köylerinde kar kalınlığı 35 cm civarında 

 

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesindeki, doğal güzelliği ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, kar yağışıyla beyaza büründü. Hafta sonu tatili için yaylaya gelenler, çocuklarıyla birlikte kar topu oynadı, kar keyfi yaptı. Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde kendini kar yağışına bıraktı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası da, kar yağışından nasibini alarak beyaz örtüyle kaplandı. Hafta sonunda kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, tatil için çıktıkları yaylada karın keyfini sürdü. Yaylaya gelen aileler, çocuklarıyla birlikte kar topu oynayarak doyasıya eğlendi. Yaylada turistik işletmesi bulunan Ayşe Şahin, Ayder'in 4 mevsim güzel olduğunu belirterek, "Kar yağışı dün gece başladı, sabah 10'a kadar sürekli yağdı. Şu an kar yağışı yok. Ayder'de güzel kartpostallık görüntüler var. Ayder, zaten 4 mevsim güzel bir yer, ancak kar olunca başka güzel” dedi. '

 

AYDER'İN TADINA DOYUM OLMAZ' 

 

Yayla sakini Sevim Yılmaz ise, "2 gün yağmur vardı, dün akşam üzeri kar yağışı başladı. Gece boyu devam etti. Her yer bembeyaz oldu, çok güzel bir manzara oluştu. Artık Ayder'in tadına doyum olmaz, herkesin bu güzellikleri görmesini bekliyoruz. Yazın yaylamız bir başka cennet kışın da bambaşka. Bu manzara Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Herkesi buraya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi