RİZE'DE KAR ŞENLİĞİ . TATİL İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Rize 05.01.2020 - 16:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1744+ kez okundu.
 

RİZE'DE KAR ŞENLİĞİ . TATİL İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Rize'nin İkizdere İlçesinin en yüksek köylerinden Meşeköy(Petran)da geleneksel olarak yapılmaya başlanan Petranboard-Üzme Tahtası şenliği 9 Şubat Pazar günü 13.kez yapılacak.         Bölgede Kayak sporunun ana vatanı olduğu iddiasıyla köylülerin eski tarihlerden bu yana kendi yaptıkları ve Üzme Tahtası adını verdikleri ulaşımda kullanılan tahta ile yapılacak şenlik için hazırlıklara başlandı. 9 Şubat Pazar günü 13.Petran Kayak Şenliğini yapacaklarını söyleyen Muhtar Ahmet Tığcı  ‘dedelerimizin ulaşımda kullandıkları Üzme Tahtamız son yıllarda çok rağbet gördü. Kar seven, temiz hava seven, spor seven yerli yabancı yüzlerce kişi köyümüze gelerek şenliğimize katılıyor. Bu sene 9 Şubat Pazar günü 13.Şenliğimizi yapmaya hazırlanıyoruz. Yerel sanatçılarla anlaşma yaptık. Ödüllü yarışmalarımız olacak. Üzme tahtamıza Petranboard da deniliyor ama Üzme Tahtası ismi daha orijinal. Kaymakamlığımız ve Belediyemizin desteğini görüyoruz’ dedi.          

Rize'nin İkizdere İlçesinin en yüksek köylerinden Meşeköy(Petran)da geleneksel olarak yapılmaya başlanan Petranboard-Üzme Tahtası şenliği 9 Şubat Pazar günü 13.kez yapılacak. 

      
Bölgede Kayak sporunun ana vatanı olduğu iddiasıyla köylülerin eski tarihlerden bu yana kendi yaptıkları ve Üzme Tahtası adını verdikleri ulaşımda kullanılan tahta ile yapılacak şenlik için hazırlıklara başlandı. 9 Şubat Pazar günü 13.Petran Kayak Şenliğini yapacaklarını söyleyen Muhtar Ahmet Tığcı  ‘dedelerimizin ulaşımda kullandıkları Üzme Tahtamız son yıllarda çok rağbet gördü. Kar seven, temiz hava seven, spor seven yerli yabancı yüzlerce kişi köyümüze gelerek şenliğimize katılıyor. Bu sene 9 Şubat Pazar günü 13.Şenliğimizi yapmaya hazırlanıyoruz. Yerel sanatçılarla anlaşma yaptık. Ödüllü yarışmalarımız olacak. Üzme tahtamıza Petranboard da deniliyor ama Üzme Tahtası ismi daha orijinal. Kaymakamlığımız ve Belediyemizin desteğini görüyoruz’ dedi. 

        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi