Rize'de Kemer Köprü neden yıkıldı.İşte sebep

Rize 10.07.2019 - 18:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2613+ kez okundu.
 

Rize'de Kemer Köprü neden yıkıldı.İşte sebep

Rize Merkez Anbarlık Köyünde bulunan 300 yıllık tarihi köprünün yıkılması ile ilgili olarak Rize Valiliğinden açıklama geldi.   Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklam İlimiz Merkez Ambarlık Köyü içerisinde yer alan ve yaklaşık 300 yıl önce inşa edildiği değerlendirilen tarihi kemer köprünün yıkılmasına ilişkin Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 103. Şube Şefliği teknik elemanlarınca alanda bir teknik inceleme gerçekleştirilmiştir.   Yapılan bahse konu teknik incelemeler sonucu verilen bilgilere göre; asma köprü üzerinde yapılan restorasyon çalışmalarının bundan 9 yıl önce yani 2010 yılında gerçekleştirildiği ve çalışmalar esnasında herhangi bir statik iyileştirmenin ve köprünün taşıyıcı sistemine hiçbir müdahale yapılmadığı, sadece köprü yaklaşım duvarları ve zemin kaplama işlemleri gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.   Yazılı ve görsel basında belirtildiği üzere köprü üzerinde yapılan restorasyon çalışmalarının 2 sene önce yapılmadığı, yapılan restorasyon çalışmalarının tarihi kemer köprünün yıkılmasına sebebiyet vermesinin mümkün olmadığı, yıkılma sebebinin; yüzyıllar boyunca yaşanan iklim ve doğa koşulları sonucu köprünün statik yapısında meydana gelen bozulmalardan kaynaklandığı tespit edilmiştir.   Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce 2003 yılında tescil edilerek koruma altına alınan tarihi köprünün aslına uygun olarak tekrar inşa edilmesi için Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce gerekli çalışmalar 1 hafta içinde başlanacaktır.   Kamuoyunun bilgisine sunulur.     Rize İl Basın ve Halk.İlşk.Müdürlüğü 

Rize Merkez Anbarlık Köyünde bulunan 300 yıllık tarihi köprünün yıkılması ile ilgili olarak Rize Valiliğinden açıklama geldi.
 

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklam


İlimiz Merkez Ambarlık Köyü içerisinde yer alan ve yaklaşık 300 yıl önce inşa edildiği değerlendirilen tarihi kemer köprünün yıkılmasına ilişkin Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 103. Şube Şefliği teknik elemanlarınca alanda bir teknik inceleme gerçekleştirilmiştir.  


Yapılan bahse konu teknik incelemeler sonucu verilen bilgilere göre; asma köprü üzerinde yapılan restorasyon çalışmalarının bundan 9 yıl önce yani 2010 yılında gerçekleştirildiği ve çalışmalar esnasında herhangi bir statik iyileştirmenin ve köprünün taşıyıcı sistemine hiçbir müdahale yapılmadığı, sadece köprü yaklaşım duvarları ve zemin kaplama işlemleri gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.  


Yazılı ve görsel basında belirtildiği üzere köprü üzerinde yapılan restorasyon çalışmalarının 2 sene önce yapılmadığı, yapılan restorasyon çalışmalarının tarihi kemer köprünün yıkılmasına sebebiyet vermesinin mümkün olmadığı, yıkılma sebebinin; yüzyıllar boyunca yaşanan iklim ve doğa koşulları sonucu köprünün statik yapısında meydana gelen bozulmalardan kaynaklandığı tespit edilmiştir.  


Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce 2003 yılında tescil edilerek koruma altına alınan tarihi köprünün aslına uygun olarak tekrar inşa edilmesi için Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünce gerekli çalışmalar 1 hafta içinde başlanacaktır.  


Kamuoyunun bilgisine sunulur.  

 

Rize İl Basın ve Halk.İlşk.Müdürlüğü 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi