Rize'de Kimse Devlete karşı Gelmez

Rize 20.05.2019 - 13:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1770+ kez okundu.
 

Rize'de Kimse Devlete karşı Gelmez

KAÇAK YAPI SAHİPLERİNE EK SÜRE VERİLDİ   Rize Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapı sahiplerine gönderdiği bazı tebligatların, sahiplerine ulaşmaması üzerine, yıkılması planlanan 21 kaçak yapı sahiplerine 15 gün ek süre verildi. Taahhütlü gönderilen yıkım tebligatlarını alan kaçan yapı sahipleri, 15 gün içerisinde yıkmaması halinde, yıkımların ekiplerce yapılacağı belirtildi. Yıkım için bölgeye gelen ekipler, yoğun güvenlik önlemleri alınan vadiden iş makineleriyle birlikte ayrıldı. Rize Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, yıkımlara ilişkin yaptığı açıklamada, hukuki işlemlerin tamamlanmadığından dolayı ekiplerin çekildiğini belirtti. Bebek, "Tebligatla ilgi iadeler olmuş. Tebligatlar hukuki işlem olarak tamamlanmadığından dolayı yıkım ekibi çekildi. İl özel idare ekipleri bugün itibari ile tebliğ çalışmalarına başlamışlardır. Yıkım işlemi vatandaşlarımıza tebliğ edildikten sonra kendilerinin 15 gün süreleri var. Bu süre içerisinde yıkılmayan yapılar bir hafta içinde ekipler tarafından yıkılacaktır" dedi.   'DEVLETE KİMSE KARŞI GELMEZ'   Yıkım kararına tepki gösteren Cengiz Nizamoğlu, "Bu binayı insanlar ne şartlar altında yaptı. İmar gelmemiş, statü yok. Bunları uygula ondan sonra yıkın. Hiç kimse 'benim binayı yıkamazsın' demiyor. Sadece adaletsizliğin peşinde koşuyoruz. Önce imarı soksunlar, projeyi yapsınlar ondan sonra yıksınlar. Devlete kimse karşı gelmez. Adaletsizlik var. Vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Temennimiz adaletsizliği görsünler. Artık bizim testimiz, suyumuz taştı. Buna göre bir çare uygulasınlar" diye konuştu.   'YIKIM KARARI 'İDAM' DEMEK'   Kaçak yapı sahibi Hasan Kalay, "Benim de yıkım kararım var. 2017'de binamı yaptım, param yoktu yetiştiremedim. Annemin kefen parasını oraya harcadım. Bu mu adalet. Seçim bitti yıkım kararı başladı. 'Yıkım kararı' demek, idam demek. İdam etsinler bizi yıkmasınlar. Arazimiz burada başka yerimiz yok. Hiçbir vatandaşın suçu yok" diyerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 

KAÇAK YAPI SAHİPLERİNE EK SÜRE VERİLDİ
 

Rize Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapı sahiplerine gönderdiği bazı tebligatların, sahiplerine ulaşmaması üzerine, yıkılması planlanan 21 kaçak yapı sahiplerine 15 gün ek süre verildi. Taahhütlü gönderilen yıkım tebligatlarını alan kaçan yapı sahipleri, 15 gün içerisinde yıkmaması halinde, yıkımların ekiplerce yapılacağı belirtildi. Yıkım için bölgeye gelen ekipler, yoğun güvenlik önlemleri alınan vadiden iş makineleriyle birlikte ayrıldı. Rize Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, yıkımlara ilişkin yaptığı açıklamada, hukuki işlemlerin tamamlanmadığından dolayı ekiplerin çekildiğini belirtti. Bebek, "Tebligatla ilgi iadeler olmuş. Tebligatlar hukuki işlem olarak tamamlanmadığından dolayı yıkım ekibi çekildi. İl özel idare ekipleri bugün itibari ile tebliğ çalışmalarına başlamışlardır. Yıkım işlemi vatandaşlarımıza tebliğ edildikten sonra kendilerinin 15 gün süreleri var. Bu süre içerisinde yıkılmayan yapılar bir hafta içinde ekipler tarafından yıkılacaktır" dedi.

 

'DEVLETE KİMSE KARŞI GELMEZ'
 

Yıkım kararına tepki gösteren Cengiz Nizamoğlu, "Bu binayı insanlar ne şartlar altında yaptı. İmar gelmemiş, statü yok. Bunları uygula ondan sonra yıkın. Hiç kimse 'benim binayı yıkamazsın' demiyor. Sadece adaletsizliğin peşinde koşuyoruz. Önce imarı soksunlar, projeyi yapsınlar ondan sonra yıksınlar. Devlete kimse karşı gelmez. Adaletsizlik var. Vatandaş olarak elimizden geleni yapacağız. Temennimiz adaletsizliği görsünler. Artık bizim testimiz, suyumuz taştı. Buna göre bir çare uygulasınlar" diye konuştu.

 

'YIKIM KARARI 'İDAM' DEMEK'

 

Kaçak yapı sahibi Hasan Kalay, "Benim de yıkım kararım var. 2017'de binamı yaptım, param yoktu yetiştiremedim. Annemin kefen parasını oraya harcadım. Bu mu adalet. Seçim bitti yıkım kararı başladı. 'Yıkım kararı' demek, idam demek. İdam etsinler bizi yıkmasınlar. Arazimiz burada başka yerimiz yok. Hiçbir vatandaşın suçu yok" diyerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi