RİZE'DE KONUŞTU. Köy-köy, bucak-bucak geziyoruz

Siyaset 22.12.2019 - 21:48, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2456+ kez okundu.
 

RİZE'DE KONUŞTU. Köy-köy, bucak-bucak geziyoruz

Bu Hükümet Rantiyeye Çalışıyor    Saadet Partisi Rize İl başkanlığının organize ettiği İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Saadet Partisi olarak, tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize ve ilçelerinde de yarın seçim olacakmış gibi aktif bir şekilde sahalarda olduklarını belirterek, “Köy-köy, bucak-bucak geziyoruz” dedi.    ‘Üretim yoksa kalkınma hayal’  TBMM’ de yeni bir bütçe hazırlandığını kaydeden Ersan Bilgin, Böyle bir bütçe yapılması mümkün değil. Bizim dönemimizde hep denk bütçe konuldu. Bütçelerimiz fazla veriyordu. Bu gün bütçe faiz bütçesidir. Bir yıl içinde yatırıma ayrılan kaynağın iki katı kadar borç faizi bütçeye konmuştur” diye konuştu. AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğini hatırlatan Düzen, 17 yıllık AK Parti iktidarında dış politikanın iflas ettiğini, ekonominin felç olduğunu ifade etti. Ülke genelinde yoksulluğun ciddi seviyelere ulaştığını söyleyen SP Genel başkan yardımcısı Bilgin, ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye,  eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'nin öncelerde 7 tarım ülkesinden biri olduğunu şimdi ise dışa bağımlılığın arttığını öne süren Bilgin, yıllardır uygulanan faizci ekonomi sistemi nedeniyle ülkenin ağır sorunlar yaşadığını, faizci anlayışın başta ekonomi olmak üzere diğer alanlara verdiği zararları anlattı.   ‘Çare AB değil, D8 ve İslam Birliği’  Hükümetin doğru yaptığı icraatları desteklediklerini, yanlışlarını ise eleştirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Ersin Bilgin, son dönemlerde üzerlerine oynanan yok etme planlarına, yürütülen algı operasyonlarına rağmen, Türkiye’nin en dinamik teşkilat yapısına sahip olduklarını vurguladı. Bilgin, “Tüm Türkiye’nin izlediği üzere Saadet Partisi her zaman Türk siyasetinin kilit partisi haline gelmiştir. Milli Görüş hareketi her daim siyasete yön vermiştir. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun izlemiş olduğu olumlu, barışçı, tutarlı, halkımızı kutuplaştırmayan isabetli hamleleriyle günümüz siyasetinde aktif rol almaya devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınması için, huzuru için, kardeşliği için, tek bir yol var. O da bu ülkenin Milli Görüş ile yönetilmesinden geçer” dedi. Necmettin Erbakan zamanında başlatılan D8’lerin (Gelişen Sekiz Ülke) ve İslam Birliği’nin mutlaka gündeme alınması gerektiğini aktaran Bilgin, “Amerika ile bir araya gelmenin kolaylığından bahsedip de İslam ülkeleri ile bir araya gelemiyoruz demenin hakikatte hiçbir mesuliyeti ve vicdanlarda hiçbir farklılığı olmayacaktır. Bu düzenden kurtulmanın çaresi AB değil, D8 ve İslam Birliği’dir. Suriye’yle ilgili bir çözüm için mutlaka ama mutlaka Suriye’yle en az Amerika ve Rusya’yla olduğu kadar görüşülmeli ve bu coğrafyanın kaderini bu coğrafyanın insanları tayin etmelidir” ifadelerini kaydetti.  

Bu Hükümet Rantiyeye Çalışıyor 

 

Saadet Partisi Rize İl başkanlığının organize ettiği İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, Saadet Partisi olarak, tüm yurt genelinde olduğu gibi Rize ve ilçelerinde de yarın seçim olacakmış gibi aktif bir şekilde sahalarda olduklarını belirterek, “Köy-köy, bucak-bucak geziyoruz” dedi.  


 ‘Üretim yoksa kalkınma hayal’ 


TBMM’ de yeni bir bütçe hazırlandığını kaydeden Ersan Bilgin, Böyle bir bütçe yapılması mümkün değil. Bizim dönemimizde hep denk bütçe konuldu. Bütçelerimiz fazla veriyordu. Bu gün bütçe faiz bütçesidir. Bir yıl içinde yatırıma ayrılan kaynağın iki katı kadar borç faizi bütçeye konmuştur” diye konuştu. AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğini hatırlatan Düzen, 17 yıllık AK Parti iktidarında dış politikanın iflas ettiğini, ekonominin felç olduğunu ifade etti. Ülke genelinde yoksulluğun ciddi seviyelere ulaştığını söyleyen SP Genel başkan yardımcısı Bilgin, ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye,  eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'nin öncelerde 7 tarım ülkesinden biri olduğunu şimdi ise dışa bağımlılığın arttığını öne süren Bilgin, yıllardır uygulanan faizci ekonomi sistemi nedeniyle ülkenin ağır sorunlar yaşadığını, faizci anlayışın başta ekonomi olmak üzere diğer alanlara verdiği zararları anlattı. 


 ‘Çare AB değil, D8 ve İslam Birliği’ 


Hükümetin doğru yaptığı icraatları desteklediklerini, yanlışlarını ise eleştirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Ersin Bilgin, son dönemlerde üzerlerine oynanan yok etme planlarına, yürütülen algı operasyonlarına rağmen, Türkiye’nin en dinamik teşkilat yapısına sahip olduklarını vurguladı. Bilgin, “Tüm Türkiye’nin izlediği üzere Saadet Partisi her zaman Türk siyasetinin kilit partisi haline gelmiştir. Milli Görüş hareketi her daim siyasete yön vermiştir. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun izlemiş olduğu olumlu, barışçı, tutarlı, halkımızı kutuplaştırmayan isabetli hamleleriyle günümüz siyasetinde aktif rol almaya devam ediyoruz. Ülkemizin kalkınması için, huzuru için, kardeşliği için, tek bir yol var. O da bu ülkenin Milli Görüş ile yönetilmesinden geçer” dedi. Necmettin Erbakan zamanında başlatılan D8’lerin (Gelişen Sekiz Ülke) ve İslam Birliği’nin mutlaka gündeme alınması gerektiğini aktaran Bilgin, “Amerika ile bir araya gelmenin kolaylığından bahsedip de İslam ülkeleri ile bir araya gelemiyoruz demenin hakikatte hiçbir mesuliyeti ve vicdanlarda hiçbir farklılığı olmayacaktır. Bu düzenden kurtulmanın çaresi AB değil, D8 ve İslam Birliği’dir. Suriye’yle ilgili bir çözüm için mutlaka ama mutlaka Suriye’yle en az Amerika ve Rusya’yla olduğu kadar görüşülmeli ve bu coğrafyanın kaderini bu coğrafyanın insanları tayin etmelidir” ifadelerini kaydetti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi