RİZE'DE KÖYLERDE ARTIK O SİSTEME GEÇİYOR

Rize 04.03.2020 - 16:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2779+ kez okundu.
 

RİZE'DE KÖYLERDE ARTIK O SİSTEME GEÇİYOR

RİZE’DE KÖYLER SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİNE GEÇİYOR  Rize İl Genel Meclisi ve Rize İl Özel İdaresi’nin çalışmaları sonucunda, Rize’deki köyler Sıfır Atık Yönetim sistemine geçiyor.  İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu ile Rize İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün yaklaşık 5 aylık çalışmalarının sonucunda “Temiz Köy Temiz Çevre”, “Sende Harekete Geç” sloganları adı altında ortaya koydukları çalışma hayata geçiyor.  Proje kapsamında ilk olarak vatandaşları bilgilendirmeye yönelik gerekli afiş ve el broşürleri hazırlandı. Üç farklı başlıkta hazırlanan afiş ve el broşürlerinde vatandaşlara;   “Hayata Değer Kat Geleceğini Aydınlat: Konteyner kapakları kapalı tutulmalı, Çöp Poşetleri Konteynerlerin içine atılmalı veya seyir halinde olan Çöp aracına Atılmalı”  “Çöp Yerine İhtiyaç Sahiplerine: Büyük Hacimli Maddeler Konteynere veya Etrafına Atılmamalı, Geri Dönüşüm veya İhtiyaç Sahiplerinin Olmalı”  “Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Gıda ve Yemek Atıklarını Göm Çevre Kirliliğinden Kurtul ve Toprağa Gerekli Olan Besinleri Geri ver” mesajları veriliyor.  Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıplarının yaşanmasına neden olduğunu ifade ederek “Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmaktadır. Bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı arttırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu gelişmeler göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde uygulanmaya başlanılan sıfır atık çalışmalarıyla ilgili İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak bizlerde gerekleri adımları atıyoruz” dedi.  Yapılan çalışmalar neticesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemiyle ilgili hazırlanan bilgilendirme afiş ve broşürlerinin yakın zamanda Rize’deki tüm köylerde yer alacağını kaydeden Başkan Türüt, “hazırladığımız  bu çalışma çerçevesinde “Temiz Köy Temiz Çevre” sloganındaki amacımıza  uygun  olarak  köylerdeki  vatandaşlarımızı harekete geçirmeyi hedefliyoruz. 31 Aralık 2022 tarihine kadar köylerimizin tamamında “Sıfır Atık Yönetim Sistemi”ne geçmeyi planladığımız bu projeyle ilgili tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyor, projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

RİZE’DE KÖYLER SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİNE GEÇİYOR 


Rize İl Genel Meclisi ve Rize İl Özel İdaresi’nin çalışmaları sonucunda, Rize’deki köyler Sıfır Atık Yönetim sistemine geçiyor. 


İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu ile Rize İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün yaklaşık 5 aylık çalışmalarının sonucunda “Temiz Köy Temiz Çevre”, “Sende Harekete Geç” sloganları adı altında ortaya koydukları çalışma hayata geçiyor. 


Proje kapsamında ilk olarak vatandaşları bilgilendirmeye yönelik gerekli afiş ve el broşürleri hazırlandı. Üç farklı başlıkta hazırlanan afiş ve el broşürlerinde vatandaşlara;  


“Hayata Değer Kat Geleceğini Aydınlat: Konteyner kapakları kapalı tutulmalı, Çöp Poşetleri Konteynerlerin içine atılmalı veya seyir halinde olan Çöp aracına Atılmalı” 


“Çöp Yerine İhtiyaç Sahiplerine: Büyük Hacimli Maddeler Konteynere veya Etrafına Atılmamalı, Geri Dönüşüm veya İhtiyaç Sahiplerinin Olmalı” 


“Atıklar Çöp Değil Gelecektir: Gıda ve Yemek Atıklarını Göm Çevre Kirliliğinden Kurtul ve Toprağa Gerekli Olan Besinleri Geri ver” mesajları veriliyor. 


Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıplarının yaşanmasına neden olduğunu ifade ederek “Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmaktadır. Bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı arttırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu gelişmeler göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde uygulanmaya başlanılan sıfır atık çalışmalarıyla ilgili İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak bizlerde gerekleri adımları atıyoruz” dedi. 


Yapılan çalışmalar neticesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemiyle ilgili hazırlanan bilgilendirme afiş ve broşürlerinin yakın zamanda Rize’deki tüm köylerde yer alacağını kaydeden Başkan Türüt, “hazırladığımız  bu çalışma çerçevesinde “Temiz Köy Temiz Çevre” sloganındaki amacımıza  uygun  olarak  köylerdeki  vatandaşlarımızı harekete geçirmeyi hedefliyoruz. 31 Aralık 2022 tarihine kadar köylerimizin tamamında “Sıfır Atık Yönetim Sistemi”ne geçmeyi planladığımız bu projeyle ilgili tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyor, projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi