RİZE'DE KÖYÜNÜ DÖNÜŞTÜREN ÖRNEK MUHTAR

Rize 30.12.2019 - 17:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3661+ kez okundu.
 

RİZE'DE KÖYÜNÜ DÖNÜŞTÜREN ÖRNEK MUHTAR

AZAKLIHOCA KÖYÜ MUHTARI KAYA’NIN YAPTIĞI HİZMETLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR  Rize’de 500 hanenin üzerinde konut ve 2.000’e yakın nüfusu bulunan Azaklıhoca köyüne, 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ilk defa muhtar seçilen Rifat KAYA’nın 9 ay gibi kısa sayılacak zaman içerisinde köyüne vermiş olduğu kalıcı önemli hizmetlerle gündem oluşturmaya devam ediyor.  Çaykur emeklisi Azaklıhoca köyü Muhtarı Rifat KAYA, bir beldeye, bir ilçeye seçilmiş belediye başkanı gibi çalışıyor.  Rize merkeze 8 km. uzaklıkta olan, Rize’nin en tanınmış köylerinden Azaklıhoca köyü muhtarı Rifat KAYA, “ Rize’mizin en tanınmış köylerinden eski ismi Sikrik olan Azaklıhoca köyümüzün adı, isim değişikliğinin yapıldığı dönemde bir türlü uygun isimde ortak bir görüş birliğine varılmayınca, köyün sevilen imamının lakabı olan Azaklıhoca da en son karar kılınmış ve köyümüzün adı Azaklı hoca köyü olmuştur. Ama halen Azaklı hocadan çok "sikrik" adı halk arasında oldukça daha yaygındır. Geçen, 31 Martta ülke genelinde yapılan yerel seçimlerde köyüme ilk defa muhtar seçilmiş oldum. Köyümde yapılacak çok işler olduğunu gördüm. Ve Muhtar adayı oldum. Yüksek bir oy oranıyla halkımın tercihi sonucu bismillah diyerek azalarımla birlikte çalışmaya başladım. Öncelikle fabrikanın yanında caminin lavaboları çok kötü bir vaziyette idi kırıp yeni hale getirdik. Ana yolumuzu genişletip altyapısını yapmaya çalışıyoruz inşallah 2020 yılında bitireceğiz. Beton olmayan yolları betonlamaya çalışıyoruz ayrıca köyümüzde misafir ve muhtarlık yerimiz yok köyümüzde köy konağı yapılmasını proje aşamasında olup 2020 yılında başlanacaktır. Bütün Avrupa ve Amerika’daki hizmetleri görüp köyümü üst seviye taşımak istiyorum. Muhtar azalarında çalışmalarımda bana yardımcı olmaktadırlar. Gönüllülük esaslarına dayalı çalışmalarımda kendimde bizatihi bedenen çalışmaktaydım. Çünkü biliyorum ki, çalışan demir pas tutmaz. Aile bireylerimin bir kısmının ABD ve Avrupa ülkelerinde bulunması nedeniyle, çeşitli ülkelere zam zaman yaptığım gezi ziyaretlerindeki köyleri izliyor ve oralarda başta ulaşım, altyapı, betonlama, istinat duvarları, doğa ve çevre başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarının benzerlerini de köyümde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İmece üslüyle yaptığımız bu çalışmalarımdan dolayı başta kıymetli köy halkım ve diğer köylü kardeşlerimin ve Rize’mizin üst düzey yöneticilerinin, siyasilerinin destek ve tebrikleri çalışmalarımda beni motive etmektedir. Allah’ın izniyle köyünde betonsuz, duvarsız, ışıksız ve diğer tüm olması gereken ihtiyaçlar noktasında hiç bir eksik bırakmayacak, köy halkımın hizmetine ve köyümüze gelen misafirlerimizin memnuniyetine için durmadan çalışacağım. ”dedi. HABER:   

AZAKLIHOCA KÖYÜ MUHTARI KAYA’NIN YAPTIĞI HİZMETLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR 


Rize’de 500 hanenin üzerinde konut ve 2.000’e yakın nüfusu bulunan Azaklıhoca köyüne, 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ilk defa muhtar seçilen Rifat KAYA’nın 9 ay gibi kısa sayılacak zaman içerisinde köyüne vermiş olduğu kalıcı önemli hizmetlerle gündem oluşturmaya devam ediyor. 


Çaykur emeklisi Azaklıhoca köyü Muhtarı Rifat KAYA, bir beldeye, bir ilçeye seçilmiş belediye başkanı gibi çalışıyor.  Rize merkeze 8 km. uzaklıkta olan, Rize’nin en tanınmış köylerinden Azaklıhoca köyü muhtarı Rifat KAYA, “ Rize’mizin en tanınmış köylerinden eski ismi Sikrik olan Azaklıhoca köyümüzün adı, isim değişikliğinin yapıldığı dönemde bir türlü uygun isimde ortak bir görüş birliğine varılmayınca, köyün sevilen imamının lakabı olan Azaklıhoca da en son karar kılınmış ve köyümüzün adı Azaklı hoca köyü olmuştur. Ama halen Azaklı hocadan çok "sikrik" adı halk arasında oldukça daha yaygındır. Geçen, 31 Martta ülke genelinde yapılan yerel seçimlerde köyüme ilk defa muhtar seçilmiş oldum. Köyümde yapılacak çok işler olduğunu gördüm. Ve Muhtar adayı oldum. Yüksek bir oy oranıyla halkımın tercihi sonucu bismillah diyerek azalarımla birlikte çalışmaya başladım. Öncelikle fabrikanın yanında caminin lavaboları çok kötü bir vaziyette idi kırıp yeni hale getirdik. Ana yolumuzu genişletip altyapısını yapmaya çalışıyoruz inşallah 2020 yılında bitireceğiz. Beton olmayan yolları betonlamaya çalışıyoruz ayrıca köyümüzde misafir ve muhtarlık yerimiz yok köyümüzde köy konağı yapılmasını proje aşamasında olup 2020 yılında başlanacaktır. Bütün Avrupa ve Amerika’daki hizmetleri görüp köyümü üst seviye taşımak istiyorum. Muhtar azalarında çalışmalarımda bana yardımcı olmaktadırlar. Gönüllülük esaslarına dayalı çalışmalarımda kendimde bizatihi bedenen çalışmaktaydım. Çünkü biliyorum ki, çalışan demir pas tutmaz. Aile bireylerimin bir kısmının ABD ve Avrupa ülkelerinde bulunması nedeniyle, çeşitli ülkelere zam zaman yaptığım gezi ziyaretlerindeki köyleri izliyor ve oralarda başta ulaşım, altyapı, betonlama, istinat duvarları, doğa ve çevre başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarının benzerlerini de köyümde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İmece üslüyle yaptığımız bu çalışmalarımdan dolayı başta kıymetli köy halkım ve diğer köylü kardeşlerimin ve Rize’mizin üst düzey yöneticilerinin, siyasilerinin destek ve tebrikleri çalışmalarımda beni motive etmektedir. Allah’ın izniyle köyünde betonsuz, duvarsız, ışıksız ve diğer tüm olması gereken ihtiyaçlar noktasında hiç bir eksik bırakmayacak, köy halkımın hizmetine ve köyümüze gelen misafirlerimizin memnuniyetine için durmadan çalışacağım. ”dedi. HABER: 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi