RİZE'DE REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÖZEL EĞİTİM

Sağlık 14.11.2019 - 10:31, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2669+ kez okundu.
 

RİZE'DE REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÖZEL EĞİTİM

  Rize'de rehber öğretmenlere yönelik eğitim  Rize İl Sağlık Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik seminer programı düzenlendi.  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ilgili uzmanların sunumlarıyla gerçekleştirilen seminer programında katılımcılara  “Kronik Ruhsal Hastalıklar,  İntiharı Önleme Farkındalık Programı, Rize Gençlik Merkezinin Tanıtımı, Mobbing ve Denetimli Serbestlik” konularında eğitim verildi.  Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, çocukların üzerinde büyük bir emeğe sahip olan öğretmenlerin ve meslek elemanlarının mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlarda hangi kurumlara çocukları veya ailelerini yönlendirebileceği, kurumlar arası işbirliği ile çocuklara daha faydalı hizmetler sunulabileceği konusunda mesleki becerilerini attırmaya yönelik gerçekleştirilen programının önemine vurgu yaptı.   Tepe, programın meslek elemanlarının genel itibariyle ilgilendiği konular olduğunu ve özellikle intihara meyilli, ruhsal bir rahatsızlık belirtisi olan çocukların boş zamanlarını değerlendirebileceği doğru aktivitelere yönlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğuna değindi.  Eğitim programında Rize Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şima Ceren Pak, Kronik Ruhsal Hastalıklar konusunda sunumunu gerçekleştirildi.   Pak sunumunda, özellikle şizofreni ve diğer kronik ruhsal hastalıklara değinerek erken teşhisin ve düzenli ilaç kullanılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle alkol ve madde kullanımının ruhsal hastalıklarla bağlantısı ve bağımlılık yapıcı maddelerin gençler arasında nasıl şekilde tabir edildiği ve türleri hakkında genel bilgiler paylaştı.   Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ise 10-29 yaş arası gençlere yönelik ilde sunulan hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yaptı.   Merkez I Nolu Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet, İntiharı Önleme Farkındalık Programı hakkında sunum yaparken, Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezinde görevli Psikolog Büşra Balyaşa da Mobbing konusunda sunumu gerçekleştirdi.   Son olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Süleyman Kuru katılımcılara denetim serbestlik uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.   Katılımın yoğun olduğu ve interaktif geçen İntiharı Önleme Farkındalık programında kurumlar arası işbirliğinin önemi ortaya konuldu ve programın sonunda rehber öğretmenlere katılım belgesi takdim edildi.    
 

Rize'de rehber öğretmenlere yönelik eğitim 


Rize İl Sağlık Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik seminer programı düzenlendi. 


Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ilgili uzmanların sunumlarıyla gerçekleştirilen seminer programında katılımcılara  “Kronik Ruhsal Hastalıklar,  İntiharı Önleme Farkındalık Programı, Rize Gençlik Merkezinin Tanıtımı, Mobbing ve Denetimli Serbestlik” konularında eğitim verildi. 


Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, çocukların üzerinde büyük bir emeğe sahip olan öğretmenlerin ve meslek elemanlarının mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlarda hangi kurumlara çocukları veya ailelerini yönlendirebileceği, kurumlar arası işbirliği ile çocuklara daha faydalı hizmetler sunulabileceği konusunda mesleki becerilerini attırmaya yönelik gerçekleştirilen programının önemine vurgu yaptı.  


Tepe, programın meslek elemanlarının genel itibariyle ilgilendiği konular olduğunu ve özellikle intihara meyilli, ruhsal bir rahatsızlık belirtisi olan çocukların boş zamanlarını değerlendirebileceği doğru aktivitelere yönlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğuna değindi. 


Eğitim programında Rize Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şima Ceren Pak, Kronik Ruhsal Hastalıklar konusunda sunumunu gerçekleştirildi.  


Pak sunumunda, özellikle şizofreni ve diğer kronik ruhsal hastalıklara değinerek erken teşhisin ve düzenli ilaç kullanılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle alkol ve madde kullanımının ruhsal hastalıklarla bağlantısı ve bağımlılık yapıcı maddelerin gençler arasında nasıl şekilde tabir edildiği ve türleri hakkında genel bilgiler paylaştı.  


Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ise 10-29 yaş arası gençlere yönelik ilde sunulan hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yaptı.  


Merkez I Nolu Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Psikolog Güneş Sarımehmet, İntiharı Önleme Farkındalık Programı hakkında sunum yaparken, Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezinde görevli Psikolog Büşra Balyaşa da Mobbing konusunda sunumu gerçekleştirdi.  


Son olarak Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Süleyman Kuru katılımcılara denetim serbestlik uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.  


Katılımın yoğun olduğu ve interaktif geçen İntiharı Önleme Farkındalık programında kurumlar arası işbirliğinin önemi ortaya konuldu ve programın sonunda rehber öğretmenlere katılım belgesi takdim edildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi