RİZE'DE RİZE BEZİNDEN MASKE ÜRETİMİ

Rize 24.03.2020 - 13:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2543+ kez okundu.
 

RİZE'DE RİZE BEZİNDEN MASKE ÜRETİMİ

RİZE'nin İyidere ilçesinde, kenevir ipliğinden elde edilen ve 'Rize bezi' denilen  kumaştan maske üretimine başlandı. İlk etapta üretilen 5 bin maske, belediye tarafından ilçe halkına dağıtıldı. İyidere'de kaymakamlık, belediye ve halk eğitim merkezi tarafından yürütülen 'İyidere Üretiyor Projesi' kapsamında, halkın  koronavirüsten korunmasını sağlamak amacıyla maske üretimine başlandı. Kenevir ipliğinden elde edilen ve 'Rize bezi' adı verilen kumaştan dikilen maskeler, ilk etapta 5 bin adet olarak halka ücretsiz dağıtıldı. Belediye Başkanı Saffet Mete, 'İyidere Üretiyor Projesi' kapsamında, koronavirüs nedeniyle piyasada talebin arttığı maskenin üretimine geçtiklerini söyledi.   Mete, "Kenevirden elde edilen ipliklerden dokunan 'Rize bezi'nden maske üretmeye başladık. Bezimizin antibakteriyel özelliği de var. Bu maskeler evlerdeki tezgahlarda üretiliyor. İlk etapta 5 bin adet maske ürettik. İlçemizde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacağız. Gelen talepleri de karşılamaya çalışacağız. Herkesin bir maskesi olacak. Ülke olarak el ele vererek bu vakadan kurtaracağız" dedi. 

RİZE'nin İyidere ilçesinde, kenevir ipliğinden elde edilen ve 'Rize bezi' denilen  kumaştan maske üretimine başlandı. İlk etapta üretilen 5 bin maske, belediye tarafından ilçe halkına dağıtıldı. İyidere'de kaymakamlık, belediye ve halk eğitim merkezi tarafından yürütülen 'İyidere Üretiyor Projesi' kapsamında, halkın  koronavirüsten korunmasını sağlamak amacıyla maske üretimine başlandı. Kenevir ipliğinden elde edilen ve 'Rize bezi' adı verilen kumaştan dikilen maskeler, ilk etapta 5 bin adet olarak halka ücretsiz dağıtıldı. Belediye Başkanı Saffet Mete, 'İyidere Üretiyor Projesi' kapsamında, koronavirüs nedeniyle piyasada talebin arttığı maskenin üretimine geçtiklerini söyledi.

 

Mete, "Kenevirden elde edilen ipliklerden dokunan 'Rize bezi'nden maske üretmeye başladık. Bezimizin antibakteriyel özelliği de var. Bu maskeler evlerdeki tezgahlarda üretiliyor. İlk etapta 5 bin adet maske ürettik. İlçemizde vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacağız. Gelen talepleri de karşılamaya çalışacağız. Herkesin bir maskesi olacak. Ülke olarak el ele vererek bu vakadan kurtaracağız" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi