RİZE'DE ŞİMDİ DE İKİ VADİYİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN TÜNEL İSTİYORLAR

Rize 05.06.2020 - 09:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3285+ kez okundu.
 

RİZE'DE ŞİMDİ DE İKİ VADİYİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN TÜNEL İSTİYORLAR

Rize’de yeni bir Tünel projesi için 3 Belediye Başkanı bir araya gelerek nabız yoklaması yaptı. Toplantıya katılan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara bir araya gelerek ‘’kamuoyu gündeminde yer almak İki vadinin tünel ile birleşmesi açısından güzel bir adım oldu’’ dediler.       İkizdere ve Salarha vadisinin üç alternatif tünel projesiyle birleşebileceğini ve ulaşımın kısa zamanda gerçekleşeceği söylendi. Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, İkizdere ilçesinin de yapımı devam eden Havalimanı ve Rize’nin doğu yakışandaki bölgeye kısa zamanda ulaşılması amacıyla Vadide Tünel açılması isteniyor. Salarha Salvader Derneği tarafından yıllardır gündeme getiriliyor. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yapılacak tünelle İlçemizin alternatif bir başka yolla sahile ulaşmamız rahatlık verecek. Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Burada toplantımız verimli geçti, belirleyeceğimiz heyetle Ankara’ya yetkililere giderek buradaki Tünel projesine başlanılması ve yatırım programına alınmasını isteyeceğiz. Kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar’dedi.        Salarha ve Muradiye Belediye Başkanları Kara ve Balcı’Şimdi İkizdere vadisinin de bu amaca omuz vermesi için güç birliği yapacağız inşallah. Bu proje partiler üstü bir proje iki vadinin her anlamda gelişmesi için, bölge için, ülke için hayata geçtiğinde OVİT tünelinin de işlevinin kat be kat artacağı bir proje. Salarha vadisine fayda sağlayacağının yanında İkizdere vadisinin de ana merkezlere yeni yapılacak Rize şehir hastanesine, Rize Havaalanına ve Batum, Gürcistan, Tiflis hattına da yolun yarı yarıya kısalacağı bir proje. Faydaları saymakla bitmez. Toplantımız bilgi dolu, samimi ve verimli bir ortamda geçti. Fikir alışverişinde bulunduk’dediler.      Toplantıya İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, , Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salvader Başkanı Dursun Ali Toptan Salvader Yönetim Kurulu Üyelerinden Vahap Tüylüoğlu, Feti Azaklı,  Nurettin Köse, Tekke köy Muhtarı Yaşar Kabil, Küçükçayır Muhtarı Recep Ali Çil katıldı.  

Rize’de yeni bir Tünel projesi için 3 Belediye Başkanı bir araya gelerek nabız yoklaması yaptı. Toplantıya katılan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ve Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara bir araya gelerek ‘’kamuoyu gündeminde yer almak İki vadinin tünel ile birleşmesi açısından güzel bir adım oldu’’ dediler.

     
İkizdere ve Salarha vadisinin üç alternatif tünel projesiyle birleşebileceğini ve ulaşımın kısa zamanda gerçekleşeceği söylendi. Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, İkizdere ilçesinin de yapımı devam eden Havalimanı ve Rize’nin doğu yakışandaki bölgeye kısa zamanda ulaşılması amacıyla Vadide Tünel açılması isteniyor. Salarha Salvader Derneği tarafından yıllardır gündeme getiriliyor. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yapılacak tünelle İlçemizin alternatif bir başka yolla sahile ulaşmamız rahatlık verecek. Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Burada toplantımız verimli geçti, belirleyeceğimiz heyetle Ankara’ya yetkililere giderek buradaki Tünel projesine başlanılması ve yatırım programına alınmasını isteyeceğiz. Kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar’dedi.

      
Salarha ve Muradiye Belediye Başkanları Kara ve Balcı’Şimdi İkizdere vadisinin de bu amaca omuz vermesi için güç birliği yapacağız inşallah. Bu proje partiler üstü bir proje iki vadinin her anlamda gelişmesi için, bölge için, ülke için hayata geçtiğinde OVİT tünelinin de işlevinin kat be kat artacağı bir proje. Salarha vadisine fayda sağlayacağının yanında İkizdere vadisinin de ana merkezlere yeni yapılacak Rize şehir hastanesine, Rize Havaalanına ve Batum, Gürcistan, Tiflis hattına da yolun yarı yarıya kısalacağı bir proje. Faydaları saymakla bitmez. Toplantımız bilgi dolu, samimi ve verimli bir ortamda geçti. Fikir alışverişinde bulunduk’dediler.

    
Toplantıya İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, , Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salvader Başkanı Dursun Ali Toptan Salvader Yönetim Kurulu Üyelerinden Vahap Tüylüoğlu, Feti Azaklı,  Nurettin Köse, Tekke köy Muhtarı Yaşar Kabil, Küçükçayır Muhtarı Recep Ali Çil katıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi