RİZE'DE TARİHİ İSİM KÖPRÜYE ASILDI

Rize 24.11.2020 - 18:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2598+ kez okundu.
 

RİZE'DE TARİHİ İSİM KÖPRÜYE ASILDI

Rize İkizdere İlçe merkezinde bulunan ve bugüne kadar ismi olmayan köprüye Kura-i Seba ismi verildi.     İlçe merkezde ilki 1950 li yıllarda putrel demirlerinden ve üzeri ahşap kalaslarla bağlantılı yapılan köprünün zemini 1990 da beton kaplanmıştı. Trafiğe açık olan köprü 1998 yılında çakıl dolu bir kamyon üzerinden geçerken çökmüştü. Yıkıldığında hemen ertesi gün İkizdere’ye tesadüfen gelen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın talimatlarıyla kısa sürede yeniden ve betonarme olarak yapılmıştı.                                 Kur-i Seba İkizdere’nin eski ismi       İlçenin sembolü olan köprünün bugüne kadar bir ismi olmadığını dikkate alınarak Belediye tarafından ilçenin 1933 yılına kadar yedi köy anlamındaki İkizdere’nin eski ismi olan Kura-i Seba Köprüsü olarak tabelası asıldı.

Rize İkizdere İlçe merkezinde bulunan ve bugüne kadar ismi olmayan köprüye Kura-i Seba ismi verildi.

   
İlçe merkezde ilki 1950 li yıllarda putrel demirlerinden ve üzeri ahşap kalaslarla bağlantılı yapılan köprünün zemini 1990 da beton kaplanmıştı. Trafiğe açık olan köprü 1998 yılında çakıl dolu bir kamyon üzerinden geçerken çökmüştü. Yıkıldığında hemen ertesi gün İkizdere’ye tesadüfen gelen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın talimatlarıyla kısa sürede yeniden ve betonarme olarak yapılmıştı.

                               
Kur-i Seba İkizdere’nin eski ismi

     
İlçenin sembolü olan köprünün bugüne kadar bir ismi olmadığını dikkate alınarak Belediye tarafından ilçenin 1933 yılına kadar yedi köy anlamındaki İkizdere’nin eski ismi olan Kura-i Seba Köprüsü olarak tabelası asıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi