RİZE'DE YAYLA SEZONU İLE BİRLİKTE AŞILARDA BAŞLADI.

Rize 05.06.2020 - 08:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1476+ kez okundu.
 

RİZE'DE YAYLA SEZONU İLE BİRLİKTE AŞILARDA BAŞLADI.

Rize'nin İkizdere ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince ilçede yayla başlangıcı öncesi hayvanlarda aşılama çalışması devam ediyor.      Hayvan Hastalıkları İle Mücadele kapsamında İlkbahar dönemi ŞAP aşılamaları devam ediyor. Tarım ​Bakanlığınca yurt genelinde başlatılan 2020 yılı İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası İkizdere ilçesinde devam ediyor.10 Şubat 2020 tarihinde başlayan program 15 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek. Kampanyada İlçemizdeki bütün büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. "Halk arasında "dabak" diye de bilinen ŞAP hastalığı; hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ani ölümlere, gebe hayvanlarda ise yavru atmalara neden olmakta ve meydana getirdiği ekonomik kayıplar nedeni ile ülkemiz hayvancılığının önemli problemleri arasında yer almaktadır. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kampanya ile merkez ve köyler de bulunan bütün büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. Şap aşılaması ile birlikte LSD ( Sığırların Nodüler Ekzantemi ) ve dişi buzağılara da Brucella aşısı uygulanmakta aşılama faaliyetleri yanında işletme kontrolleri de yapılarak güncelleme işlemleri de yürütülmektedir.      Program kapsamında yeni doğan buzağıların da küpelenerek kayıt altına alınması sağlanıyor .

Rize'nin İkizdere ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince ilçede yayla başlangıcı öncesi hayvanlarda aşılama çalışması devam ediyor.

    
Hayvan Hastalıkları İle Mücadele kapsamında İlkbahar dönemi ŞAP aşılamaları devam ediyor. Tarım ​Bakanlığınca yurt genelinde başlatılan 2020 yılı İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası İkizdere ilçesinde devam ediyor.10 Şubat 2020 tarihinde başlayan program 15 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek. Kampanyada İlçemizdeki bütün büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. "Halk arasında "dabak" diye de bilinen ŞAP hastalığı; hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ani ölümlere, gebe hayvanlarda ise yavru atmalara neden olmakta ve meydana getirdiği ekonomik kayıplar nedeni ile ülkemiz hayvancılığının önemli problemleri arasında yer almaktadır. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen kampanya ile merkez ve köyler de bulunan bütün büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. Şap aşılaması ile birlikte LSD ( Sığırların Nodüler Ekzantemi ) ve dişi buzağılara da Brucella aşısı uygulanmakta aşılama faaliyetleri yanında işletme kontrolleri de yapılarak güncelleme işlemleri de yürütülmektedir.

    
Program kapsamında yeni doğan buzağıların da küpelenerek kayıt altına alınması sağlanıyor .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi