Rize’de Yaz Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleştirildi

Eğitim 17.06.2019 - 16:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2508+ kez okundu.
 

Rize’de Yaz Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleştirildi

Rize’de Yaz Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleştirildi  Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları bugün (17 Haziran 2019) itibarıyla başladı. Ülke genelinde 90 bin, Rize genelinde ise bin 80 caminin kapıları çocuklar için açıldı.  Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de Yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı. Bu vesile ile Rize’de Çaykur Ziraat Camii bünyesinde eğitim verecek Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımıyla açılış programı gerçekleştirildi.  Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Abdullah Köseoğlu ile Naci Çakmakçı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.  Sevde Turan isimli minik öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü İsmail Yalçın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Yaz Kur'an kurslarının bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun" sloganıyla başladığını ifade ederek Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi.  Çocukların her yıl iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli/manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhal olduklarını ifade eden Yalçın, “bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren öğrencilerimize, hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında, “17 Haziran - 09 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve Müftülükçe uygun görülen mekânlarda 2 dönem halinde uygulanacak olan Yaz Kur’an Kursları yavrularımız sayesinde şenlenecek. Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımız için yazın yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden bir tanesidir. Evlatlarımızın kişiliklerinin oluştuğu bu yaşlarda Yaz Kur’an Kurslarına devam etmelerini çok önemsiyorum. Bilimsel verilere göre bu yaşlardaki kazanımlar ömür boyu devam eder. Yavrularımız bu yaşta Allah’ın kelamı ve Peygamber Efendimizin sünneti ile tanışarak temel dini bilgilerden istifade edecek,  güzel ahlak sahibi olmanın yollarını öğrenecekler. Yaz boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.  Programda çocuklara Vali Çeber ve misafirler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca basımı gerçekleştirilen Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.  Açılışta öğrencilere ikramda bulunuldu. 

Rize’de Yaz Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleştirildi 


Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları bugün (17 Haziran 2019) itibarıyla başladı. Ülke genelinde 90 bin, Rize genelinde ise bin 80 caminin kapıları çocuklar için açıldı. 


Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de Yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı. Bu vesile ile Rize’de Çaykur Ziraat Camii bünyesinde eğitim verecek Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımıyla açılış programı gerçekleştirildi. 


Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Abdullah Köseoğlu ile Naci Çakmakçı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı. 


Sevde Turan isimli minik öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü İsmail Yalçın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Yaz Kur'an kurslarının bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun" sloganıyla başladığını ifade ederek Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi. 


Çocukların her yıl iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli/manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhal olduklarını ifade eden Yalçın, “bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren öğrencilerimize, hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 


Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında, “17 Haziran - 09 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve Müftülükçe uygun görülen mekânlarda 2 dönem halinde uygulanacak olan Yaz Kur’an Kursları yavrularımız sayesinde şenlenecek. Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımız için yazın yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden bir tanesidir. Evlatlarımızın kişiliklerinin oluştuğu bu yaşlarda Yaz Kur’an Kurslarına devam etmelerini çok önemsiyorum. Bilimsel verilere göre bu yaşlardaki kazanımlar ömür boyu devam eder. Yavrularımız bu yaşta Allah’ın kelamı ve Peygamber Efendimizin sünneti ile tanışarak temel dini bilgilerden istifade edecek,  güzel ahlak sahibi olmanın yollarını öğrenecekler. Yaz boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 


Programda çocuklara Vali Çeber ve misafirler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca basımı gerçekleştirilen Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı. 


Açılışta öğrencilere ikramda bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi