RİZE'DE YENİ VAKALAR GÖRÜLÜNCE VALİLİK ACİL UYARIDA BULUNDA

Sağlık 15.06.2020 - 23:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1728+ kez okundu.
 

RİZE'DE YENİ VAKALAR GÖRÜLÜNCE VALİLİK ACİL UYARIDA BULUNDA

Rize Valiliğinden yeni uyarı! Tüm uyarılara rağmen sosyal mesafeyi korumayan ve maske takmayan Rizeli vatandaşlara yeni uyarı yapıldı! RİZE Valiliğinden yapılan açıklama şöyle; İlimizde Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla salgının başından bu yana geniş kapsamlı tedbirler alınarak uygulanmış ve bu sayede vaka sayılarında çok ciddi bir düşüş sağlanmıştır. Ancak havaların ısınması ve il dışı seyahatlerin yoğunlaşması sebebiyle bir rehavet ortamının oluştuğu, üç temel kural olan maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyene yeterince özen gösterilmediği görülmektedir. Bu nedenle ilimizde yeniden Kovid-19 vakaları görülmeye başlamıştır. Başta Bilim Kurulu olmak üzere sağlık otoritelerince sürekli olarak hatırlatıldığı üzere salgın henüz geçmemiştir, risk en üst düzeyde devam etmektedir. Sizlerin sağlığının korunması ve rahatlamasına dönük alınan kararlar tamamen kurallara uyulmasına bağlıdır. Kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuzun farkında olarak rehavete kapılmamamız önem arz etmektedir. Salgının ilk döneminde ihtiyaç duyulan sert kural ve tedbirlere yeniden başvurmak zorunda kalmamak için maske takmaya ve doğru şekilde yani ağız ve burnumuzu tam olarak kapatarak kullanmaya, sosyal mesafeye ve genel hijyen ile el temizliğine lütfen azami derecede dikkat edelim. Bu temel kurallara uyulmamasının bizi hedeften uzaklaştıracağını unutmayalım. Bunların yanında Kovid-19 tedbirleri kapsamında, hasta yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla acil vakalar dışında hastanelerimize randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda hastanede bekleme süresini en aza indirmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınması zorunlu hale getirilmiştir. Kontrollü sosyal hayat döneminde poliklinik hizmetlerimiz risk iyice azalıncaya kadar randevu sistemi esasıyla yürütülecektir. Tüm kurallara hassasiyetle uyarak, bu dönemi de inşallah hep birlikte aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Tüm Rizeli hemşehrilerimize sabır ve dikkatleri için çok teşekkür ederiz. Rize İl Pandemi Kurulu

Rize Valiliğinden yeni uyarı!


Tüm uyarılara rağmen sosyal mesafeyi korumayan ve maske takmayan Rizeli vatandaşlara yeni uyarı yapıldı!


RİZE Valiliğinden yapılan açıklama şöyle;


İlimizde Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla salgının başından bu yana geniş kapsamlı tedbirler alınarak uygulanmış ve bu sayede vaka sayılarında çok ciddi bir düşüş sağlanmıştır. Ancak havaların ısınması ve il dışı seyahatlerin yoğunlaşması sebebiyle bir rehavet ortamının oluştuğu, üç temel kural olan maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyene yeterince özen gösterilmediği görülmektedir. Bu nedenle ilimizde yeniden Kovid-19 vakaları görülmeye başlamıştır.


Başta Bilim Kurulu olmak üzere sağlık otoritelerince sürekli olarak hatırlatıldığı üzere salgın henüz geçmemiştir, risk en üst düzeyde devam etmektedir. Sizlerin sağlığının korunması ve rahatlamasına dönük alınan kararlar tamamen kurallara uyulmasına bağlıdır. Kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuzun farkında olarak rehavete kapılmamamız önem arz etmektedir. Salgının ilk döneminde ihtiyaç duyulan sert kural ve tedbirlere yeniden başvurmak zorunda kalmamak için maske takmaya ve doğru şekilde yani ağız ve burnumuzu tam olarak kapatarak kullanmaya, sosyal mesafeye ve genel hijyen ile el temizliğine lütfen azami derecede dikkat edelim. Bu temel kurallara uyulmamasının bizi hedeften uzaklaştıracağını unutmayalım.


Bunların yanında Kovid-19 tedbirleri kapsamında, hasta yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla acil vakalar dışında hastanelerimize randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda hastanede bekleme süresini en aza indirmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınması zorunlu hale getirilmiştir. Kontrollü sosyal hayat döneminde poliklinik hizmetlerimiz risk iyice azalıncaya kadar randevu sistemi esasıyla yürütülecektir.


Tüm kurallara hassasiyetle uyarak, bu dönemi de inşallah hep birlikte aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Tüm Rizeli hemşehrilerimize sabır ve dikkatleri için çok teşekkür ederiz.


Rize İl Pandemi Kurulu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi