RİZE'DEKİ BU YAYLA TAHRİP OLMASIN

Rize 11.09.2020 - 17:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2906+ kez okundu.
 

RİZE'DEKİ BU YAYLA TAHRİP OLMASIN

Rize’de 3050 metre rakımda bulunan EĞNAÇOR Yaylası doğal güzelliğini korumak istiyor.      Rize’nin göl manzaralı doğallığını koruyan tek yaylası. Kaçkarların 3050 metre üzerinde bulunan Eğnaçor Yaylası Çayeli’ne 47 km uzaklıkta yer alıyor. Rize merkeze 56 km uzaklıktaki doğallığı bozulmamış ama her an bozulabilecek Eğnaçor yaylasına üç farklı yoldan ulaşım var. Ulaşımlardan birisi 58 km lik Çamlıhemşin-Çat Sıraköy Başköy,Baldaş Tahpur yolu üzerinden, ikinci yol Çayeli Kaptanpaşa  Çataldere –İncesu yolu üzerinden ve üçüncü olarak İkizdere-Cimil yayla yolu üzerinden gidilebiliyor.Eğnaçor Yaylasını Çayeli’nin Senoz,Çataldere ve  Buzlupınar köyü halkı kullanıyor. 3050 metre rakımlı yaylada ikisi küçük üç doğal krater Göl bulunuyor. Yıldızlı Göl isimli göl manzarasındaki yaylada Cami ve tuvaletlerde vardır.     Yaylada turistik gezide bulunanlar ’burası mutlaka korunması gereken bir yer. Doğanın bütün renkleri burada mevcut. Üç tarafı 3300 metre yükseklikte dağlarla çevrili avuç içi gibi ve sulak yer anlamına gelen Eğnaçor Yaylasında beton binalar yapılmaya başlanmış. Bu göl kurtarılmalı, köy manzarasında eski yayla evleri var. Yüksekliği dolayısıyla senede bir iki ay kullanılan yaylaya beton olmamalı. Göle tecavüz edilmeye başlandı. Cami yapılmış gölün hemen yanına. Başka yer mi yoktu’dediler.  

Rize’de 3050 metre rakımda bulunan EĞNAÇOR Yaylası doğal güzelliğini korumak istiyor.

    
Rize’nin göl manzaralı doğallığını koruyan tek yaylası. Kaçkarların 3050 metre üzerinde bulunan Eğnaçor Yaylası Çayeli’ne 47 km uzaklıkta yer alıyor. Rize merkeze 56 km uzaklıktaki doğallığı bozulmamış ama her an bozulabilecek Eğnaçor yaylasına üç farklı yoldan ulaşım var. Ulaşımlardan birisi 58 km lik Çamlıhemşin-Çat Sıraköy Başköy,Baldaş Tahpur yolu üzerinden, ikinci yol Çayeli Kaptanpaşa  Çataldere –İncesu yolu üzerinden ve üçüncü olarak İkizdere-Cimil yayla yolu üzerinden gidilebiliyor.Eğnaçor Yaylasını Çayeli’nin Senoz,Çataldere ve  Buzlupınar köyü halkı kullanıyor. 3050 metre rakımlı yaylada ikisi küçük üç doğal krater Göl bulunuyor. Yıldızlı Göl isimli göl manzarasındaki yaylada Cami ve tuvaletlerde vardır.

   
Yaylada turistik gezide bulunanlar ’burası mutlaka korunması gereken bir yer. Doğanın bütün renkleri burada mevcut. Üç tarafı 3300 metre yükseklikte dağlarla çevrili avuç içi gibi ve sulak yer anlamına gelen Eğnaçor Yaylasında beton binalar yapılmaya başlanmış. Bu göl kurtarılmalı, köy manzarasında eski yayla evleri var. Yüksekliği dolayısıyla senede bir iki ay kullanılan yaylaya beton olmamalı. Göle tecavüz edilmeye başlandı. Cami yapılmış gölün hemen yanına. Başka yer mi yoktu’dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi