RİZE'DEKİ DEV TÜNEL İÇİN KAMUOYU DESTEĞİ

Rize 13.06.2020 - 08:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1587+ kez okundu.
 

RİZE'DEKİ DEV TÜNEL İÇİN KAMUOYU DESTEĞİ

Rize’de İkizdere ile Salarhayı dağ altından birleştirecek Tünel Projesi kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor. Tünel konusunda İkizdere Belediyesine yapılan toplantıda tünel İkizdere içinden geçtiği takdirde sonsuz destek sözü çıktı.       İkizdere ve Salarha vadisinin birleşmesi konusunda 1970 yılında başlayan çalışmalar olduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ‘’kamuoyunun sahip çıkacağı projenin gerçekleşmemesi için sebep olamaz, halkımız istiyorsa bu iş olmalı. Bölge Üç alternatif tünel projesiyle birleşebilecek. Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, Salvader Derneği tarafından yıllardır gündeme getiriliyor. Yapılacak tünelle İlçemizin başka bir yolla sahile ulaşması sağlanmış olacak Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Biz burada kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar ’dedi.             MHP İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun ’bu projenin ilçemiz için hayırlı olmasını dileriz. Vatandaş isterse bu iş olur. Bugün burada gönül isterdi ki davet edilen iktidar partisi mensubu arkadaşlarda olsaydı. Mazeret üreterek toplantıya gelmediler. İlçemiz bölgemiz için hangi proje hangi çalışma varsa biz parti olarak varız, Belediye Başkanımıza da her konuda desteğimiz tamdır ’dedi.         İkizdere Derneği Başkan yardımcısı İsmet Ekşi’ Bu proje partiler üstü bir proje iki vadinin her anlamda gelişmesi için, bölge için, ülke için hayata geçtiğinde OVİT tünelinin de işlevinin kat be kat artacağı bir proje. Salarha vadisine fayda sağlayacağının yanında İkizdere vadisinin de ana merkezlere yapılan Havalimanına en kısa yol olacak. Tek isteğimiz tünelin devamındaki karayolunun ilçemiz merkezinden geçmesidir’dedi        Toplantıya MHP İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İkizdere Derneği Başkan Yardımcısı İsmet Ekşi, İlçe Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Zabit İspir, Cihan Baş, Gazeteci İsmet Kösoğlu katıldı.

Rize’de İkizdere ile Salarhayı dağ altından birleştirecek Tünel Projesi kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor. Tünel konusunda İkizdere Belediyesine yapılan toplantıda tünel İkizdere içinden geçtiği takdirde sonsuz destek sözü çıktı.

     

İkizdere ve Salarha vadisinin birleşmesi konusunda 1970 yılında başlayan çalışmalar olduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ‘’kamuoyunun sahip çıkacağı projenin gerçekleşmemesi için sebep olamaz, halkımız istiyorsa bu iş olmalı. Bölge Üç alternatif tünel projesiyle birleşebilecek. Rize’de önemli bir nüfus potansiyeline sahip Salarha Vadisinin İkizdere üzerinden Erzurum ve doğuya ulaşması, Salvader Derneği tarafından yıllardır gündeme getiriliyor. Yapılacak tünelle İlçemizin başka bir yolla sahile ulaşması sağlanmış olacak Bu alanda 3 alternatif güzergâh var. Bu güzergâhlar Andon-Çatum-İkizdere arasında 8700 metre, Karasu-İkizdere arasında 7500 metre, Ambarlık-Çuhma arasında 8500 metrelik tünel delinebilir. Biz burada kesin karar teknik olarak yapılacak projeyle ortaya çıkar ’dedi.

           
MHP İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun ’bu projenin ilçemiz için hayırlı olmasını dileriz. Vatandaş isterse bu iş olur. Bugün burada gönül isterdi ki davet edilen iktidar partisi mensubu arkadaşlarda olsaydı. Mazeret üreterek toplantıya gelmediler. İlçemiz bölgemiz için hangi proje hangi çalışma varsa biz parti olarak varız, Belediye Başkanımıza da her konuda desteğimiz tamdır ’dedi.

       
İkizdere Derneği Başkan yardımcısı İsmet Ekşi’ Bu proje partiler üstü bir proje iki vadinin her anlamda gelişmesi için, bölge için, ülke için hayata geçtiğinde OVİT tünelinin de işlevinin kat be kat artacağı bir proje. Salarha vadisine fayda sağlayacağının yanında İkizdere vadisinin de ana merkezlere yapılan Havalimanına en kısa yol olacak. Tek isteğimiz tünelin devamındaki karayolunun ilçemiz merkezinden geçmesidir’dedi  

    
Toplantıya MHP İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İkizdere Derneği Başkan Yardımcısı İsmet Ekşi, İlçe Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Zabit İspir, Cihan Baş, Gazeteci İsmet Kösoğlu katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi