Rize'den İçişleri Bakanına Seslendi.

Rize 01.06.2019 - 01:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1775+ kez okundu.
 

Rize'den İçişleri Bakanına Seslendi.

İLÇENİN SİCİLİ DEĞİŞSİN  İçişleri Bakanlığına çağrımdır.  Çok şükür asayiş konusunda sıkıntımız yok, terör ilçesinde değiliz ama 2 yıla yakın Kaymakamsız bırakılan bir ilçeyiz.  Bir ilçe 2 yıl Kaymakamsız bırakılmamalı.  2 yıl içinde 3 değil 4.vekil Kaymakam adayı ile makam dolduruluyor.  İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu ’ya konuyu kendi siyasi partisi elemanları aktar(a)madığı için bu sütunlardan aktarmak isterim.  Sayın İçişleri Bakanı Soylu, Kaymakamlar Valiler ve Emniyet gibi size bağlı.  2 yıldır asaleten Kaymakam atanamayan bir ilçeden size sesleniyorum  İkizdere Cumhurbaşkanının İli Rize’nin en eski ilçelerinden biri. Nüfusu belki az ama nüfuzu fazla coğrafi yapısı çok büyüktür. Rize’nin toprak bakımından en büyük ilçesidir.  Cumhurbaşkanı muhtemelen İkizdere ilçesinin 2 yıldır Kaymakamsız olduğunu bilmiyor.  Rize’den partiniz mensuplarının da bu konu hakkında isteği olmadığına göre iş başa düştü diyerek seslenmek istiyorum.  İkizdere ilçesi niye Kaymakamsız bırakılıyor.  Nüfus az deniliyorsa emsal o kadar çok ilçe var ki oralarda Kaymakam var, İkizdere’de yok.  Teknik olarak ilçenin statüsünün yani bana gör sicili değişirse İlçenin Kaymakamsız kalmayacağı yönünde de öneriler var.  İçişleri bakanlığının standardına göre İkizdere ilçesi şu anda 5.derceli ilçe. Eğer bu statü 6.dereceye düşürülürse Kaymakamsız kalınmazmış.  Varsın olsun derecemiz 5 den 6 ya düşsün ama Kaymakam atansın.  Vekâleten görev yapan aday Kaymakamlar henüz pişmemiş çalışanlardır. Adayların pişmesi çalışmayla olur elbet. Valiliklerde çalışırlar büyük ilçelerde Kaymakam yanlarında çalışarak meslekte pişerler.  İlçeye kursa gitmemiş adaylıkları kaldırılmamış Kaymakam gönderilmesin. Şikâyet değil zaruri bir istekten bahsediyorum.  Vekâleten görev savsaklanır. Vekil aslı gibi sorumluluk alarak iş yapmaz. Bunu sizler benden iyi bilirsiniz.  3-4 derken Vekâlet döneminin sona ererek İkizdere’ye asaleten Kaymakam atanmasını istiyor ve destekliyorum. 

İLÇENİN SİCİLİ DEĞİŞSİN 


İçişleri Bakanlığına çağrımdır. 


Çok şükür asayiş konusunda sıkıntımız yok, terör ilçesinde değiliz ama 2 yıla yakın Kaymakamsız bırakılan bir ilçeyiz. 


Bir ilçe 2 yıl Kaymakamsız bırakılmamalı. 


2 yıl içinde 3 değil 4.vekil Kaymakam adayı ile makam dolduruluyor. 


İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu ’ya konuyu kendi siyasi partisi elemanları aktar(a)madığı için bu sütunlardan aktarmak isterim. 


Sayın İçişleri Bakanı Soylu, Kaymakamlar Valiler ve Emniyet gibi size bağlı. 


2 yıldır asaleten Kaymakam atanamayan bir ilçeden size sesleniyorum 


İkizdere Cumhurbaşkanının İli Rize’nin en eski ilçelerinden biri. Nüfusu belki az ama nüfuzu fazla coğrafi yapısı çok büyüktür. Rize’nin toprak bakımından en büyük ilçesidir. 


Cumhurbaşkanı muhtemelen İkizdere ilçesinin 2 yıldır Kaymakamsız olduğunu bilmiyor. 


Rize’den partiniz mensuplarının da bu konu hakkında isteği olmadığına göre iş başa düştü diyerek seslenmek istiyorum. 


İkizdere ilçesi niye Kaymakamsız bırakılıyor. 


Nüfus az deniliyorsa emsal o kadar çok ilçe var ki oralarda Kaymakam var, İkizdere’de yok. 


Teknik olarak ilçenin statüsünün yani bana gör sicili değişirse İlçenin Kaymakamsız kalmayacağı yönünde de öneriler var. 


İçişleri bakanlığının standardına göre İkizdere ilçesi şu anda 5.derceli ilçe. Eğer bu statü 6.dereceye düşürülürse Kaymakamsız kalınmazmış. 


Varsın olsun derecemiz 5 den 6 ya düşsün ama Kaymakam atansın. 


Vekâleten görev yapan aday Kaymakamlar henüz pişmemiş çalışanlardır. Adayların pişmesi çalışmayla olur elbet. Valiliklerde çalışırlar büyük ilçelerde Kaymakam yanlarında çalışarak meslekte pişerler. 


İlçeye kursa gitmemiş adaylıkları kaldırılmamış Kaymakam gönderilmesin. Şikâyet değil zaruri bir istekten bahsediyorum. 


Vekâleten görev savsaklanır. Vekil aslı gibi sorumluluk alarak iş yapmaz. Bunu sizler benden iyi bilirsiniz. 


3-4 derken Vekâlet döneminin sona ererek İkizdere’ye asaleten Kaymakam atanmasını istiyor ve destekliyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi