RİZE'DEN TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÇAĞRI

Siyaset 22.05.2020 - 12:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2475+ kez okundu.
 

RİZE'DEN TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÇAĞRI

Türkiye Belediyeler Birliği’ne Çağrı   Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Türkiye Belediyeler birliğine çağrıda bulunarak, azalan belediye gelirlerinin artırılması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda güç birliği yapılmasını talep etti. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Ülkemiz ve dünya, savaş dönemleri hariç, en büyük buhranlardan birisini yaşamaktadır. Yaşanan bu ekonomik krizin yanında Covid-19 Salgını da dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumsal sağlığı, ekonomiyi, istihdamı ve tüm kamu hizmetlerini derinden etkilemekte ve zorlaştırmaktadır” dedi. Başkan Çervatoğlu, “Her ne kadar ifade edilmese bile ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeni ile birlikte salgının da etkisiyle genel vergi gelirlerinin düşmesi, belediyelerimizin genel bütçe gelirlerinden aldıkları payın geçmiş dönemlere kıyasla 50’den fazla oranda düşmesine yol açmıştır. Kaynakların kısıtlı olduğu bu ortamda özel şirketlere yapılan teşvikler ve muafiyetlerden belediyelerimiz için kapsamlı bir şekilde yararlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılmasını önemsiyor ve Türkiye Belediyeler Birliği’ni bu tarihi sorumluluğunu üstlenerek, acil ve etkin biçimde harekete geçmesini talep ediyoruz” dedi.  

Türkiye Belediyeler Birliği’ne Çağrı

 

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Türkiye Belediyeler birliğine çağrıda bulunarak, azalan belediye gelirlerinin artırılması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda güç birliği yapılmasını talep etti.


Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Ülkemiz ve dünya, savaş dönemleri hariç, en büyük buhranlardan birisini yaşamaktadır. Yaşanan bu ekonomik krizin yanında Covid-19 Salgını da dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumsal sağlığı, ekonomiyi, istihdamı ve tüm kamu hizmetlerini derinden etkilemekte ve zorlaştırmaktadır” dedi.


Başkan Çervatoğlu, “Her ne kadar ifade edilmese bile ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeni ile birlikte salgının da etkisiyle genel vergi gelirlerinin düşmesi, belediyelerimizin genel bütçe gelirlerinden aldıkları payın geçmiş dönemlere kıyasla 50’den fazla oranda düşmesine yol açmıştır.


Kaynakların kısıtlı olduğu bu ortamda özel şirketlere yapılan teşvikler ve muafiyetlerden belediyelerimiz için kapsamlı bir şekilde yararlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılmasını önemsiyor ve Türkiye Belediyeler Birliği’ni bu tarihi sorumluluğunu üstlenerek, acil ve etkin biçimde harekete geçmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi