RİZE GİBİ İLLERDE DAHA DA ZORDUR

Rize 03.07.2020 - 21:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1688+ kez okundu.
 

RİZE GİBİ İLLERDE DAHA DA ZORDUR

Ocak ayında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Demiral ile aynı hastanenin K.B.B Anabilim  Dalı Başkanı, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Dursun arasındaki tartışmalar Başhekimin şikayeti üzerine soruşturma konusu oldu. Başhekimin şikayeti üzerine dekanlık konuyla  ilgili soruşturma başlatınca Rize Basını idari bir konu olan bu duruma bir şekilde müdahil olarak sevilen, başarılı bir isim olan Prof. Dursun’dan yana tavır aldı ve idare aleyhine kampanya başlattı. Her iki isim arasındaki tartışmaların ne olduğu bilinmeden, henüz bu konuda dekanlığın soruşturması sona erip karar verilmeden Araştırma Hastanesi Başhekimliği üzerinden tartışma yürütülmesinin kime ne yararı olacak anlamak mümkün değil! İlin yetkilileri, siyasiler konunun bu noktaya gelmesine neden müdahil olmadılar, beklenen nedir acaba? Hatırlanacağı gibi Rize R.T.E Üniversitesi Araştırma hastanesinde yaşanan çeşitli tartışmalar nedeniyle bugüne dek bazı öğretim görevlileri ile idare arasında idari sorunlar yaşanmış, bir süre önce de Rizeli Başhekim Prof. Dr. Hasan Türüt, 5 Mart 2019 tarihinde istifa etmişti. Prof. Türüt'ün başhekimlik görevinden ayrılmasının ardından başhekimlik görevini İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demiral'ın vekaleten yürütmüş, ardından da Başhekimlik görevine getirilmişti. Hastane içinde oluşan idari sorunların basın aracılığıyla çeşitli değerlendirmelerle kamuoyunda yaygınlaştırılmasının amacı çok kıymetli hocamıza sahip çıkmaktır ancak bunun en çok Rize’ye ve Araştırma hastanemize zarar verdiğini söylemek gerek.. Araştırma hastanelerinde Başhekimlik oldukça zordur. Hele bu Rize gibi illerde daha zordur..  O nedenle bu makama atanacaklar bu zorlukları aşabilecek yetkinlikte olmalı. Cumhurbaşkanımızın isminin verildiği bir Üniversite ve ona bağlı tüm birimler tartışmaların odağından çıkarılmalı, her yönüyle, her birimiyle olduğu gibi, huzur içinde çalışılan, örnek bir adres haline  getirilmeli.

Ocak ayında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Demiral ile aynı hastanenin K.B.B Anabilim  Dalı Başkanı, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Dursun arasındaki tartışmalar Başhekimin şikayeti üzerine soruşturma konusu oldu.


Başhekimin şikayeti üzerine dekanlık konuyla  ilgili soruşturma başlatınca Rize Basını idari bir konu olan bu duruma bir şekilde müdahil olarak sevilen, başarılı bir isim olan Prof. Dursun’dan yana tavır aldı ve idare aleyhine kampanya başlattı.


Her iki isim arasındaki tartışmaların ne olduğu bilinmeden, henüz bu konuda dekanlığın soruşturması sona erip karar verilmeden Araştırma Hastanesi Başhekimliği üzerinden tartışma yürütülmesinin kime ne yararı olacak anlamak mümkün değil!


İlin yetkilileri, siyasiler konunun bu noktaya gelmesine neden müdahil olmadılar, beklenen nedir acaba?


Hatırlanacağı gibi Rize R.T.E Üniversitesi Araştırma hastanesinde yaşanan çeşitli tartışmalar nedeniyle bugüne dek bazı öğretim görevlileri ile idare arasında idari sorunlar yaşanmış, bir süre önce de Rizeli Başhekim Prof. Dr. Hasan Türüt, 5 Mart 2019 tarihinde istifa etmişti.


Prof. Türüt'ün başhekimlik görevinden ayrılmasının ardından başhekimlik görevini İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Demiral'ın vekaleten yürütmüş, ardından da Başhekimlik görevine getirilmişti.


Hastane içinde oluşan idari sorunların basın aracılığıyla çeşitli değerlendirmelerle kamuoyunda yaygınlaştırılmasının amacı çok kıymetli hocamıza sahip çıkmaktır ancak bunun en çok Rize’ye ve Araştırma hastanemize zarar verdiğini söylemek gerek..


Araştırma hastanelerinde Başhekimlik oldukça zordur. Hele bu Rize gibi illerde daha zordur..  O nedenle bu makama atanacaklar bu zorlukları aşabilecek yetkinlikte olmalı.


Cumhurbaşkanımızın isminin verildiği bir Üniversite ve ona bağlı tüm birimler tartışmaların odağından çıkarılmalı, her yönüyle, her birimiyle olduğu gibi, huzur içinde çalışılan, örnek bir adres haline  getirilmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi